שמירה כקובץ PNG

שמירה כקובץ PNG

רק כשאני שומר כקובץ GIF אני מצליח לקבל רקע שקוף כשאני שומר עם רקע שקוף ב PNG מתקבל לי רקע אפרפר האם יש דרך לשמור כקובץ PNG עם רקע שקוף ? תודה.

מיכאל ג

New member
הבעיה לא בקובץ

אלא באקספלורר. דפדפנים אחרים רואים את התמונה כמו שצריך. נסה לפתוח את ה-PNG בוורד או פאוארפוינט ותראה שגם שם הוא נפתח בסדר.

בזה כבר הבחנתי

העניין הוא שכמו שאת הקובץ GIF, ניתן לראות בכל האמצעים, הייתי רוצה לברר האם ישנה דרך שגם את הקובץ PNG יראו בכל האמצעים ולא רק בתוכנות מסויימות בלבד. למעשה הכי חשוב לי שהרקע השקוף יהיה שקוף דוקא באקספלורר, היות ואני רוצה את הקובץ הזה לאתר שאני בונה. הייתי משתמש ב GIF וזהו, אבל השמירה ב GIF מאבדת לי המון מהאינפורמציה של הקובץ. השמירה ב PNG טובה יותר, האיכות גבוהה יותר, יש לי רק בעיה של שקיפות הרקע. השאלה המכריעה היא - האם יש פתרון שגם באקספלורר יוכלו לראות את הרקע השקוף ? או שלא. תודה.

תודה רבה

על הפתרון מיכאל. זה אכן פותר את הבעיה, אבל לוקח זמן של שניה או יותר ובזמן הזה רואים את המלבן האפור כרקע. ואני בדילמה, האם להשאיר את הקובץ GIF שעולה ישר יפה, אך באיכות נמוכה יותר ? או להחליף לקובץ PNG באיכות הגבוהה יותר אבל רואים כל פעם שהוא עולה את הרקע האפור לשניה או יותר. אני מניח שזה הפתרון הטוב ביותר שקיים, לפחות עד שביל גייטס יואיל בטובו להתייחס גם לקובצי PNG. תודה לך שוב.

ניסיתי אבל

היות ורוב האתרים לא מותאמים אליו, יש כל מיני באגים מעצבנים שגורמים לי להשאר באקספלורר. העניין הוא שברגע שאני מקים אתר, אני צריך לחשוב על רוב הגולשים ומה לעשות והרוב גולשים באקספלורר. למשל באקספלורר יש פקודה "bgproperties="fixed של תמונת רקע שמשאירה את הרקע במקום והאתר פשוט רץ עליו ובפיירפוקס הפקודה הזו פשוט לא עובדת ואין לי מושג מה הפקודה שכן עובדת על הפיירפוקס כדי לבצע את אותה פעולה.

enriquex

New member
זו העצה הכי טיפשית ששמעתי

זה לא שהוא רוצה לראות בעצמו את מה שהוא עשה... הוא רוצה שכולם יראו... ואם הוא יעבור ל FireFox מה עם השאר??

sherban

New member
תודה ../images/Emo9.gif

כמו שיש אתרים רבים שמודיעים בחגיגיות באיזו רזולוציה ואיזה BROWSER הכי ממולץ לצפות כך יכול הנ"ל להודיע שהצפיה המועדפת היא ב-FIREFOX וכך כל אלא שיראו את הריבוע האפור לפני עליית ה-PNG יוכלו לחיות עם זה וידעו למה - כי הם משתמשים בטכנולוגיה נחותה.

ll191

New member
אל תשתמש בשקיפות

תמונה שקופה באתר אינטרנט זה לא פיתרון מקצועי, כמעט תמיד יש חלופה במקום התמונה השקופה...

הלוואי

יש לך חלופה למצב הבא ? יש לי תמונת רקע בדף שהקפאתי אותה בעזרת הפקודה "bgproperties="fixed ואני רוצה לשים לוגו בדף הזה. הלוגו הוא כיתוב כלשהו באותיות אנגליות גדולות ואני רוצה שהרקע של הכיתוב יהיה שקוף כך שניתן יהיה לראות את תמונת הרקע. אשמח לקבל פתרון טוב יותר ממה שמצאתי. ולומר לי שזה לא מקצועי להשתמש בתמונת רקע מוקפאת, טוב נו.. אני מעדיף חוסר מקצועיות על אתר יבש :)

ll191

New member
יש חלופה

שמים את הלוגו על תמונת הרקע בפוטושופ, חותכים את התמונה למלבנים איך שנוח ושמים את זה בעזרת טבלאות באתר...

אם הבנתי אותך נכון

אז אתה לא הבנת אותי נכון. תמונת הרקע נמצאת במצב מקובע, כלומר כל מה שמופיע בדף כולל הלוגו, כמו רץ על תמונת הרקע בזמן גלילה. לקבע את הלוגו על תמונת הרקע בפוטושופ, זה רחוק ממה שאני רוצה. אבל תודה על הניסיון לעזור.

אה ! עוד טריק חמוד

שמצאתי באתר שנתת. איך להזיז תמונות על פני המסך - מאגניב !

למעלה