שמירה ב-pdf כ-Smallest File Size

גיזמונת

New member
שמירה ב-pdf כ-Smallest File Size

שלום רב, כאשר אני מבצעת עבודה באילוסטרייטור (CS3) ומעוניינת לשלוח סקיצה ללקוח אני בד"כ סוגרת ל-pdf כ-Smallest File Size לאחרונה הסתכלתי בקבצי pdf אלו וגיליתי שהם לא ממש באיכות נמוכה. כדי לפתור את הבעיה אני סוגרת ל- jpg אבל, לצערי, לא כל הלקוחות רואים את הקבצים הללו כנראה מכיון שאני עובדת על מק והם על פיסי. שאלותיי: 1. האם ישנה דרך לשמור ב- pdf באיכות נמוכה. במידה וכן, כיצד? 2. כיצד פותרים את הבעיה שלקוחות העובדים על פי סי יראו את קבצי ה-jpg שאני שולחת מהמק? רב תודות מראש גיזמונת

Schnitzell

New member
שני דברים:

1. מה זה "איכות נמוכה" מבחינתך? קובץ ווקטורי לגמרי, בלי תמונות, ייראה אותו הדבר בדיוק גם לאחר שימוש ב-Smallest. 2. אין שום הבדל בין קובץ JPEG על מקינטוש ועל "חלונות". JPEG הוא לא פורמט תלוי מערכת הפעלה. מה זה אומר "לא כל הלקוחות רואים את הקבצים"? מה הבעיה בדיוק?

גיזמונת

New member
תודה על התגובה המהירה...

1. איכות נמוכה זו איכות שהלקוח לא יוכל לקחת את הקובץ ולהדפיס במקום אחר (לצפייה בלבד). 2. יש לקוחות (על פי סי) שלא רואים את הקובץ. לעיתים הם כן מצליחים לראותו אך לא יכולים לעמוד עליו ולשמור לשולחן העבודה.

jussa

New member
אם המטרה שלך היא שלא יוכלו להדפיס את הקובץ

יש אפשרות לנעול את הפי די אף עם סיסמא. ואפשר גם להוסיף סימן מים על האימאג' עצמו. לגבי הjpg, כמו שאמרו מעלי - לא אמורה להיות בעיה בשום מחשב.. אני גם עוהדת על מק ושולחת לפי סי לפעמים, והכל בסדר. אולי יש בעיה בתוכנת המייל של המק ממנה את שולחת..?

opdcoyote

New member
משלוח הגהות ללקוח

כהמלצה כללית - עדיף לא לשלוח קבצי PDF וקטוריים לצורך הגהה ללקוח. לדעתי רצוי לשלוח JPEG, דבר אחד שאת צריכה להקפיד עליו הוא שהקובץ יהיה RGB או GrayScale. לחלק מגרסאות חלונות יש בעיה לפתוח קבצי JPEG ב- CMYK.

echoman

New member
אז איך שולחים דוגמא ללקוח .....

פשוט עושים צילום מסך פותחים דף חדש בפוטושופ ושותלים את התמונה שם חותכים את השוליים של צילום המסך ואם מדובר במחשב מק עושים SAVE FOR WEB לקובץ JPG ככה שמשתמשי פי סי לא יתקלו בבעיות

גיזמונת

New member
ואם יש לי מסמך עם מס' רב של דפים?

איך הכי טוב לשמור אותו באיכות נמוכה?

למעלה