שמירה בישוב

שמירה בישוב

ביום שישי האחרון ביצעתי תורנות שמירה בשער הישוב. להפתעתי התברר לי כי אנו שומרים ללא נשקים וזאת עקב הוראה חדשה/ויקוח בין מג"ב לכפר אשמח לשמוע את דעתכם ומה היא הרגשתכם במידה וחס חלילה יהיה ארוע

תגובת ועדת ביטחון

נושא השמירה בשער ללא נשקים לא מקובל על הועדה . בביקורת של קצין הישובים יצאה הנחיה כי אין להשאיר נשקים בעמדת השמירה. ומבחינתו במידה והישוב רוצה שמירה עם נשקים הרבש"ץ צריך להחתים אותם בתחילת המשמרת . למרות שלתענתו כי לפי צו אלוף אין חובה בשמירה עם נשקים בשער. הועדה הודיעה לרבש"ץ כי יש לדאוג ולהחתים את התושבים השומרים על הנשקים לפני השמירה . גבי אפרת ועדת ביטחון.

שמירה ללא נשקים

תכלס מה קורה כי רק לפני שבוע היה מטווח וממתי יחתימו על נשקים

תשובת ועדת ביטחון.

תכלס לפי הנחית ועדת ביטחון .הרבש"ץ צריך להחתים את התושבים השומרים לפני תחילת משמרת. גבי אפרת

רבשצ

New member
נשקים בשער

בביקורת שנעשתה ע"י קצין ישובים לפני כשבועיים. מג"ב הנחה אותי להוציא את הנשקים מהשער . לתענתם אז אין שום פקודה לישמור עם נשקים . הם שלחו לי את הפקודה לגבי שמירה ובאמת שם כתוב שלא צריך לשמור עם נשקים. יש הסתיגות והיא שבמידה ותושב רוצה לשמור עם נשק אז ורק אז יחתים אותו הרבשץ על נשק. העלתי את עינין השעות בהם התושבים שומרים 20:00 עד 01:00 (והאים הם מתכוונים שאחתים את השומרים ב 20:00 ואזכה ב 01:00 אז תשובתם היתה שהתושב יחתום על נשק אחר הצהריים ויזדכה על הנשק בבוקר ( את החתימה והזיכוי יש לעשות בנשקיה) אני עובד כמו כולם 8 שעות וכוננות בשאר השעותשמו לב כווווננננננות. לכן כמו שאמרתי לועדת ביטחון ולמג"ב ניתן לחתום על נשק ב 15:45 ביום השמירה ולהזדכות על הנשק ב 08:30 מי שרוצה לשמור עם נשק מוזמן להודיע לי ונבצע את החתיתות והזיכוי בשעות שנקבעו אגב : בשער יש נשק (אומנם לא שלנו אבל יש) ולחלק גדול של תושבים יש אקדחים . ולשומרים הערת הגב --- גם כשהיה נשק לקחתם אותו ? הנשק היה עליכם ? או נישען על הקיר בתוך הבוטקה כשאתם בחוץ. חתמתם על הנשקים ורשמתם ק"מ התחלה וסוף בספר רכב? (אולי לא הערת הגב) ולעינין אני חושב שיש צורך בנשקים לשומרים אני פועל מול מג"ב ומשטרת ישראל למצוא פתרון הפתרון יגיע סבלנות עופר

רבשצ

New member
לאכוף

לידיעה כפר אדומים משלם לי את המשכורת ,הכסף כולו מגיע ממשרד הביטחון (ורק ממשרד הבטחון לצערי , הכפר לא השכיל להוסיף מתקציבו ) האנשים שמנחים אותי מקצועית הם קב"ט המועצה אביגדור וקצין ישובים מג"ב. ועדת בטחון יכולה להמליץ אבל לא לכולה לאכוף (אהבתי את המילה לאכןף). ועדת בטחון אמורה לעזור לרבש"ץ ליסם את ההוראות המקצועיות וכן לקדם ענינים אזרחים כגון : מטפים לקרוונים .תקציבים . שנוי בשעות שמירה .וכו' בעצם ליצג אותי מול הישוב והועד. עופר

כנראה שאתה לא מבין (ועדת ביטחון )

כנראה שאתה לא מבין מה תפקידה של ועדת הביטחון. ועדת ביטחון לא צריכה לשמש כמיצגת שלך מול הועד והישוב. ועדת ביטחון מנחה אותך, ועוכבת אחרי ביצוע המשימות כמו כן גם עוזרת ליקדם " ענינים אזרחים " הכסף שממנו אתה מקבל משכורת מגיע ממשרד הביטחון ,אבל המעסיק שלך הוא כפר אדומים. ( תבדוק בתלוש שכר מי המעסיק ) ולכן למרות מה שאתה חושב , ועדת ביטחון המיצגת את התושבים יכולה להנחות אותך וחובתך היא לבצע. (הועדה מנחה בנוסף לקצין הישובים ואבגדור ) במידה ואתה לא מסוגל לבצע אתה יכול לערער מול הועדה. בנוגע לנשקים בעמדה, אני עוד לא ראיתי מכתב מאביגדור קב"ט המועצה ומקצין הישובים המאשרים שמירה בשער ללא נשק עד היום שמרו התושבים עם נשק בכל השנים. במידה ותושב השומר לא מבצע את האנחיות השמירה ( אין לו נשק , לא חותם בספר רכב,לא בודק נכנסים ועוד ) הטיפול הוא פשוט ביותר , אותו תושב לא יוכל לשמור יותר. נכון הדבר כי אתה לא צריך לעבוד 24 שעות ולכן תושב ששומר יתאם חתימה על נשק בשעות העבודה . ( השעות שרשמתה הם מקבלות ביותר ) גבי אפרת ועדת ביטחון

שפרים

New member
חובת הביצוע

את עניין חובת ביצוע הרבש"צ את הוראות וועדת ביטחון כדאי לבדוק היטב, כי אנשים שמתנדבים לוועדת ביטחון, אינם בהכרח אנשי מקצוע והרבש"צ כפוף כאן לקב"ט המועצה ולקצין הישובים (כמו שכתב עופר). אני חושבת שוועדת ביטחון צריכה להכיר את הנחיות הקב"ט וכל שאר אנשי הביטחון המעורבים ובהתאם לאלו, לקבוע נהלי עבודה משותפת עם/מול הרבש"צ.

רק לשם הבהרה

בנושא מקצועיות הועדה את צודקת , למרות שלרוב מי שיתנדב לועדה היה לו רקע ביטחוני עשיר. נכון שהיו גם כאלא ללא רקע בטחוני. ולענין ועדת ביטחון מכירה את הנחיות קצין הישובים וקב"ט המועצה למרות שהם לא תמיד מסכימים אחד עם השני.( קצין הישובים הוא זה שקובע בסופו של דבר ) בנוסף נכון לועדה הנוכחית שותף בא כרפרנט הועד זאב הכהן שיש לו "קצת רקע בטחוני " ואני שלמעשה מתפרנס מהתחום (רק שלכפר אדומים אני לא מוציא חשבונית ) לאחר שדברתי עם קצין הישובים קבלתי ממנו תשובה שההחלטה היא של הישוב ( ועדת הביטחון והועד ) ולדעתו הגיוני ביותר לשמור עם נשק בשער אבל על הרבש"ץ לדאוג להחתים את התושבים. וכעובדה עד היום תמיד שמרו בשער עם נשק. גבי אפרת ועדת ביטחון

רבשצ

New member
נשקים עופר

לכל מי שחושב שרבשץ אמור להחתים על נשקים בערב ולזכות בלילה מוזמן להחליף אותי בתפקיד לעבוד סביב השעון וגם להחתים נשקים דוגמא משישי אחרון (ובאמת לא אישי וללא שמות) תושב הוציא את הפועלים שלו כ 15 דקות לפני שבת (לא ידע שפועלים אמורים לצאת מוקדם יותר בשישי ) ואתם כבר מוכנים לשבת וחלקחם כבר בבית הכנסת . תושבת התקשרה למוקד וביקשה פיתרון שיבוא לפנות כלב שמפריע (כמובן בשבת כבר) למי התקשרו ? תושבת אחרת בשעת התפילה (אני בפנים) מודיעה לי כי הנוער לא נתן לה לעבור בכביש ( הבן שלי היה גם כן) דוגמאות נוספות לפי בקשה ובאמת לא חסר אני מקבל טלפונים 24 שעות ביממה לכן אני לא עובד בשעות שאתם שומרים --כשאני בה לבקר זה על בסיס אישי ולא ביקורת שמירה??????? אולי זה המקום להודיע ---- רבש"ץ אמור לתת פיתרונות בטחונים בלבד ------- ולא .............וגם לא ................ עופר

שמירה

עופר לצערי לקחת את זה רחוק מידי ולא לעניין הצפת העניין היא למטרת בטחון בלבד ולכן הטענה היא שצריך להיות בשער נשק (לפי דעתי לא נתון לפרשנות כלשהי) ובנוסף לכך יש להציף את העניין כמה שיותר ע"מ שכל אבל כל הגורמים יהיו מעורבים לעזרתך ע"מ שכן יימצא פתרון לעניין. כל שאר העניינים של השעות והטלפונים לא קשורים לנושא הנשק ובנוסף למה שגבי כתב אם אתה רואה מישהו שמזלזל באופן קבוע בשמירה יש לך את הסמכות לא לשבץ אותו. עופר זה ממש לא אישי רק מתוך דאגה שאני בטוח שאתה גם מוטרד

למעלה