שמינית
הנפילים וסטארגייט

neboris

New member
שמינית../images/Emo32.gif הנפילים וסטארגייט

היום שודר ב-yes הפרק הראשון של סדרת המד"ב הישראלית הראשונה (אם לא מחשיבים את השמיניה ועוד כל מיני נסיונות) - הנפילים. יש שם לא מעט דברים שמזכירים את סטארגייט: 1. קודם כל היה שם סטארגייט (ראו תמונה מצורפת) - טבעת (היא אליפטית, אבל עדיין טבעת), 6 שברונים על ההיקף שלה, אופק ארועים (אז מה אם הוא ירוק) שאנשים יכולים לעבור דרכו, רמפה שמובילה אל תוך אופק הארועים. 2. ה"כיתה" שלהם מאוד מזכירה את Gamekeeper - התאים והעולם הוירטואלי. 3. יוצר הסדרה (רובי דואניאס, אחד מכוכבי קומדי סטור) הסביר את הבסיס לסדרה: "בני אלוהים שירדו לארץ (מוזכרים בבראשית ו') הם חייזרים (מישהו אמר false gods?). 4. סמי הורי על תקן דניאל ג'קסון - מורה להיסטוריה פציפיסט שמגיע למתקן סודי עם טכנולוגיות מתקדמות מאוד. 5. נוח נראה די דומה לג'נרל המונד וגם התפקיד שלו דומה ("מנהל" את המקום) ובאופן כללי: כל הכבוד ל-yes על האומץ לעשות סדרת מד"ב ישראלית, ולא סתם אלא סדרה יומית (חסרון - זה יהיה קצת אופרת סבון כי חייבים איכשהו למלא 5 פרקים בשבוע, יתרון - יש מספיק זמן מסך לפרטים ועלילות משנה). אמנם זה די מזכיר את רוזוול והאפקטים מזכירים לסרוגין סטארגייט/סטארטרק והמשחק של החבר'ה הצעירים מזוויע, למי איכפת - יש סטארגייט ירוק וחייזרים בדימונה!!! והם מדברים בעברית!!! אז קדימה, חבר'ה, נא לתמוך במד"ב תוצרת כחול-לבן

superdead

New member
חיקוי זול של יוריקה

אני ציפיתי מאוד לנפילים אפילו העברתי באמצע שידור ישיר של פורמולה 1 והתאכזבתי קשות הסדרה היא פשוט ריפ אוף של יוריקה וכמובן גם לא בוצע טוב

ARIS BOCH

New member
המוח היהודי כן. המוח הישראלי לא

יש הרבה תסריטאים יהודים מוכשרים בארה"ב שיוצרים סדרות נהדרות. משום מה, בטלוויזיה הישראלית לא יודעים לעשות את זה, ולא רק במד"ב אלא בכלל. הסדרה הזאת נראית לי כמו עוד איזה סדרת נוער/טלנובלה עם טוויסט של "מדע בדיוני" ולא יותר מזה. אני מקווה בשביל מי שיראה אותה שזה לא נכון (אני לא אראה כי אין לי YES)

ilovenewyork

New member
חבל על כל הכסף שהושקע בסדרה הזאתי

יכל להגיע למטרות יותר טובות

subatoi

New member
אבל אבל אבל -

לאיפה השער הזה מוביל אותם? כוכבים אחרים? (סתם סקרן)

פרק ראשון ניתן לראות בלינק

http://yes.walla.co.il/?w=0/7002/1122917 יס שמו את הפרק אוןליין

aviramdj

New member
עלוב ביותר שחיקו את סטארגייט .. אבל ממש חיקו

אפילו השברונס .. נו באמת .

aviramdj

New member
בכלל אחרי הצפיה בפרק ה1 אין יותר מה לראות .

סידרה עלובה ומזכירה סידרה של ערוץ הילדים . הביתה .... איזה עלוב .

subatoi

New member
כן, בדיוק גיליתי את זה עכשיו

ובאתי לשים לינק. יש שם כבר פרק שני. אצלי אישית זה (כמובן) לא עובד, אבל למי שמעוניין...

סלמאק

New member
והיה שם גם קטע עם

זה שהם נכנסים לכמ"ג עם האוטו, דרך מסווה הולוגרפי, או "הכיפה" שהיתה בפרק ההוא מהעונה השביעית - האפקט מאוד הזכיר לי את זה
איך שהם נעלמים. אנשים!!! מה נסגר איתכם?! תתנו צ'אנס ליצירה ישראלית, צריך להתחיל מאיפשהו, לא? אז יכול להיות שהאפקטים עלובים, יכול להיות שהמשחק קצת גרוע, יכול להיות שהבסיס אינו 100 אחוז מקורי, *אבל*, מישהו העלה על דעתו שאולי ההצלחה האפשרית של הסדרה הזאת עשויה בעתיד להצמיח אחריה עוד ועוד סדרות, עם תקציב הרבה יותר גבוה (אחרי שהמשקיעים יראו שכדאי להשקיע במד"ב בארץ)? אולי זה יפתח את הדלת וישלוף את כל הז'אנר הזה מהאנדרגראונד העמוק שבו הוא נמצא!אולי ביום מן הימים (בעקבות התחלות שכאלה) ההפקות הישראליות תהיינה הרבה יותר מוצלחות, מושקעות ומעניינות... אל תזלזלו ביכולת היצירה הישראלית, הראו מעט כבוד.

neboris

New member
קצת פרופורציות

אני רואה שגם פה (כמו בכל הפורומים האחרים שראיתי) רוב התגובות הן מאוד אנטי. זה הכל תלוי באיזה גישה אתם באים לצפות בסדרה הזאת. נראה לי שרבים מתייחסים לסדרה הזאת כאילו הייתה אמורה להיות יצירת מופת מד"בית עם שחקני הבימה ואפקטים הוליוודיים. תזכרו שזו דרמה יומית (כמו השיר שלנו, האלופה, אהבה מעבר לפינה, משחק החיים, רמת אביב ג' וכו') שמויעדת לציבור הרחב (אני מניח ש-yes עשו מחקר שוק לפני ורוב הסיכויים שקהל היעד של הסדרה הוא בני טיפש-עשרה) ולא לקבוצה קטנה של חובבי מד"ב ומבקרי טלוויזיה. חבר'ה, Take it easy

ayan2

New member
יצאתי בשליחות מיוחדת ../images/Emo11.gif

וסיימתי לצפות עכשיו בכל שלושת הפרקים ששודרו עד כה (דרך הלינק ב- Walla). לפני מסקנותי אקדים ואשיב ל- subatoi: עדיין לא ידוע לאן ה"שער" לוקח אותם. לא ברור מי זה "אותם". ובינתיים ה"שער" איננו חלק מהעלילה אלא הופיע בחלום של אחת הדמויות הראשיות בעיקר (אולי רק, אינני זוכרת) בפרק הראשון. אין ספק שלצופי סטארגייט ה"שער" נראה כמו שער וכמו העתקה שערורייתית. אבל לא נורא, זה רק מראה שיוצרי הסדרה מכירים את סטארגייט ואם מדברים על המקור לרעיון זה רק יכול לפרסם את הסידרה, למרות שכרגע זה נראה ממש כמו העתקה/גניבה. והסידרה עצמה, לדעתי דווקא ממש נחמדה בינתיים. המישחק לא כזה נורא. עלילה חביבה. מידי פעם יש אפילו בדיחות סבירות. השפה בניגוד לסדרות יומיות אחרות איננה תת-רמה, אלא ממש בסדר ואהבתי את זה. פסקול לא רע בכלל (משלבים אחלה שירים בסצינות מסויימות). ורק דבר אחד אינני מבינה: מדוע צורי (הדמות הראשית?) *תמיד* לובש חולצה עם שרוול קצר מעל לחולצה עם שרוול ארוך? תמיד!
ועוד הערה אחרונה - אני חושבת (בהקשר לשירשור קודם) שאם אחרי צפייה חשבתי שזאת סידרה סבירה, יש סיכוי שצופי סטארגייט החדשים ב- AXN יחשבו שסטארגייט היא סידרה מ-ע-ו-ל-ה!

למעלה