שמים או שמיים?

שמים או שמיים?

איך כותבים בכתיב חסר ניקוד שַמַיִם? שמיים או שמים? מישהי שטוענת שהיא עורכת לשונית (לא מישהי שאני מכירה, פשוט במסגרת העבודה אני פוגשת הרבה אנשים - אז אני לא יודעת אם היא באמת עורכת לשונית ואם ניתן לסמוך עליה) טוענת שכותבים שמים כמו שכותבים מים.. נכון או לא? קצת מוזר לכתוב שמים ביו"ד אחת

uriozmor

New member
כי הוא לא נוקט כתיב תקני

זה מילון מצוין, אבל אין ללמוד ממנו על ענייני תקן.

lady_anne

New member
האם יש מילון שהוא גם תקני

וגם משתמש בכתיב חסר? או שאפשר לסמוך רק על אבן שושן (ועל אבינו שבשמים)?

uriozmor

New member
אבן-שושן

הוא כמו רב מילים מהבחינה הזו, כלומר הוא מילון טוב שאינו מעיד בהכרח על התקן. המילון התקני הטוב ביותר הוא מילון ההווה של מרדכי מישור ושושנה בהט.

Lee Jun Fan

New member
אבל הוא די ישן, לא?

אם אני לא טועה, מילון ההווה הוא מ-1988... לא? קצת קשה להסתמך על מילון שעברו כמעט 20 שנים מאז שיצא, לא כך?

uriozmor

New member
תודה, עובד

יש מקומות מעטים שמילון ההווה אינו מעודכן בהם, אבל הם באמת מעטים, ואין מילון תקני טוב ומעודכן ממנו. חוץ מזה הוא נוח מאוד לעיון.

uriozmor

New member
ואולי כדאי לומר

שיש טעויות כתיב צורמות יותר מ"שמיים".

trilliane

Well-known member
מנהל
ניתן לרכוש אותו כיום? נדמה לי שאזל... ../images/Emo4.gif

באתר אחד ראיתי הודעה "אנו מצטערים אך ספר זה אזל בהוצאת הספרים ולא ניתן להזמינו". באתר אחר מוכרים את "מילון ההווה ללומד" שזה כנראה גירסה לילדים או משהו כזה(?) ע"ס המחיר הזול במיוחד (אין תמונה ואין פרטים נוספים, כך שקשה לדעת). באחרים פשוט לא מצאתי אותו... רק לאחרונה גיליתי שהוא המילון התקני עפ"י האקדמיה ולכן רציתי מאד שיהיה גם על המדף שלי, אבל אני חוששת שאחרתי את המועד, זו משימה קשה משחשבתי.

למעלה