שמיכה כבדה

• פותח הנושא tov22
  • פורסם בתאריך

tov22

New member
שמיכה כבדה

אנחנו מעוניינים לרכוש שמיכה כבדה לעבודה עם בוגרים (גיל 20 ומעלה) עם לקויות התפתחותיות, האם מישהו יכול להמליץ על גודל ומשקל מניסון מוצלח? תודה ושנהיה תמיד בטוב...

מטרות...(בשם tov22)

כותבת בהמשך לtov22 - עובדות ביחד וכל פעם מישהי אחרת על האינטרנט... מתוך תצפיות על החניכים עם אביזר דומה (השתמשנו לצורך העניין בסינר נגד קרינה בזמן צילום רנטגן - של רופאי שיניים) ראינו כי ניתן לעשות בה שימושים רבים, הן בזמן טיפולים פרטניים על מזרן ואפילו הנחת השמיכה הכבדה על החניך בזמן פעילות קבוצתית. השמיכה איפשרה לחניכים שמאוד קולניים (צעקות, מלל בלתי פוסק וכו') פשוט להיות איתנו, נתנה להם את הגירוי לו הם (כנראה) זקוקים בזמן פעילות קבוצתית ועוד. מטרנ נוספת היא לארגן חלק מהחניכים - "מה הם גבולות הגוף שלי והעולם סביבי". ושוב הקושי העיקרי שלנו הוא להחליט על משקל השמיכה, על הגודל אני מניחה נחליט על פי גודלם של החניכים שלנו. האם למישהו יש גם ניסיון בעבודה עם שמיכה כזאת עם בוגרים? תודה רותם

שמיכת משקל

ישנם הנחות רבות ושונות לגבי השימוש בוסט\בגד משקל, שמיכות משקל וכריות כתפיים... יש הטוענים בעד שימוש ממושך, יש הגורסים שימוש באינטרוולים קצרים, יש הגורסים שינוי, יש המחשבים 10-5 אחוז מהמשקל המשוקלל של האדם (BMI), שאותו מחשבים על ידי חלוקת המשקל בקילוגרמים, בסכום הגובה במטרים בריבוע. כלומר, אם גבהו של ילד 1.30 מ' ומשקלו 25 ק"ג - החישוב יהיה – 30:1.69 = 17.75 ואם ניקח 5% מזה - נגיע ל- 0.9 ק"ג. כלומר, קחו את ה- BMI הממוצע של החניכים, ומשקלו את השמיכה בכ - 10% ממנו. אני ממליצה לתת לתופרת להכין פונצ'ו, כי שמיכה היא הרבה יותר מתאימה לשכיבה או לעזרה לקראת שינה ולא לתמיכה במטלות למידה והשתתפות פעילה, אבל אם עושים פונצ'ו, שהוא שמיכה מלבנית עם חור, זה הרבה יותר תפקודי. אני בספק אם תוכלו למצוא משהו יותר מוצלח מסינור של רופא שיניים, שבו המשקל מחולק באופן שווה. ניתן למשקל עם משקולות צלילה, משקולות וילונות, או למלא בחומר גלם פלסטי, תלוי כמה עבה אתם רוצים את המוצר.

tov22

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת...

נקווה שנוכל לחלוק תוצאות מוצלחות בעתיד.

למעלה