שמיים פתוחים

walk on2

New member
שמיים פתוחים

כולם מדברים מה יקרה ביום שאחרי.
אותי מעניין מה יקרה בשנים שאחרי.
אחרי שהמחירים שירדו כבר יעלו מחדש,
אחרי שהתיירים שהתעייפו מהטרנד, יעברו לדבר החם הבא.
ואחרי שהממשלה תתחלף..


מצד אחד, פתיחת השמיים לתחרות חד צדדית תוביל לירידת מחירי הטיסות,
תכניס עוד תיירים לבקר, אבל השאלה היא-
באיזה מחיר אלטרנטיבי וכמה זמן באמת יישארו המחירים הזולים?
להזכירכם, כשהכניסו "שמיים פתוחים" לקווים של ארה"ב,
חברות תעופה אמריקאיות שהוזילו מחירים בצורה דרסטית של כמאות דולרים פר טיסה
פשטו את הרגל (טאוור אייר וכו..)
או שהפסיקו לטוס לכאן, והמחירים חזרו להיות 900 $ וצפונה.

ההסכם כפי שהוא היום, לטובת חברות האיחוד האירופאי בלבד,
יוביל את החברות הישראליות לקריסה,
ואם לא, לסגירת קווים רבים וצמצום ענקי בהיקף הפעילות.

אל על בעד התייעלות ושיפור מקצים כל הזמן,
אך הבעייתיות היא לא רק בחלק מעובדי חברות התעופה שיאבדו את מקור פרנסתם,
אלא בציבור הישראלי שיהפוך להיות תלוי בחברות הזרות, שישתלטו על ענף התעופה הישראלי.

לאחר כמה שנים, אלעל לא תוכל לעמוד בתחרות הדרקונית,
והחברות הזרות מצדן יתפסו תאוצה בשוק הישראלי,
ולא יאוחר היום שהן תנצלנה את מעמדן פה,
בדיוק כמו שהיה כש״נפתחו השמיים״ בטיסות הקרגו (מטען),
אלעל נאלצה להשאר עם מטוס אחד, שאר החברות השתלטו על הענף והיום השוו מחירים לאלעל ואף עברו אותם.

מה גם, ישנה בעייה של תלות.
בואו נהיה כנים לרגע, אנחנו לא שוויץ וגם לא ניו זילנד – ולא,
גם לא פינלנד שמכרה לאחרונה לכל המרבה במחיר את צי האוניות שלה.

אנחנו הציבור הישראלי, למוד המלחמות, לא יכול להישען על חברות זרות,
שברגע הראשון שמופעלת כאן אזעקה עוצרות טיסותיהן ולא נוחתות בנתבג.
"חורף חם", "עופרת יצוקה" ,"עמוד ענן" שבשבילנו מבצעים אלו, זה שגרה,
עד למחלמות כוללות (לבנון 2 וכו ).
בכל הנ"ל רוב הטיסות הזרות עצרו ואלעל תגברה כדי להחזיר נוסעים שנתקעו,
או ההפך.






תחרות הוגנת היא כזאת שתאפשר לאלעל לנחות 4 פעמים ביום בהית'רו,
(כמו שבריטיש איירווייס תעשה כאן) ולקחת משם נוסעים לניו יורק,
תאפשר לאלעל להבליט את היתרונות שלה מול החברות הזרות,
תאפשר ללקוחות הקיימים או\ו החדשים לבחור מחדש בחברת התעופה המועדפת עליה
ובעיקר תועיל עם הצרכן.

יש סיבה שהאיחוד האירופאי לא הסכים לחתימת הסכם שיוויוני,
הוא ידע שאל על תקח לו שוק גדול של לקוחות,
בדיוק כמו שיקרה עם הסכם חד צדדי לטובת האיחוד.

אני בעד תחרות, אבל אפשר לעשות אותה ברת קיימא.

אורטל ראובן,
דיילת זמנית, אך גאה באל על.
 
rax שמע אני לא אומר שאין צדק בדבריך .אבל כאחד

שאיו לו קשר לאף חברת תעופה ,אני אומר לך כאחד שטס לחול ,שבטיסות ישירות ליעדים שאני טס ,הם זולים ביחס לחברות אחרות לאותם יעדים ,אם נקח סתם לדוגמא את הטיסות לציריך מינכן או פרנקפורט ,בייחס ללופטהנזה או סוויס וכו אל על תמיד יותר זולים .
הצוותים מאוד נחמדים ,ומשרתים את ציבור הטסים בנאמנות .לא הכול בחיים זה כסף .אני טוען שאל על צריכה להפסיק אם הפוליטיקה ,ולטוס 7 ימים בשבוע .החרדים שיטוסו עם מי שהם רוצים .גם כך הם טסים בחברות זרות לישראל וממנה .ברור שזה ישפר את ההכנסה הכספית של החברה .אני גם רוצה לתת עבודה לטייסים שלנו ,לצוותים שלנו ולכל הסובב אותם .אני ישראלי שרוצה שהתעופה שלנו תגדל ותתפרס לכל העולם .
קטונתי מלייעץ איך עושים זאת ,אבל אני יודע שצריך להתייעל ,יש גם בעיות של הוצאות ביטחוניות שאין לחברות אחרות .אני רוצה להרגיש בבית בטיסות ,אני רוצה את הטייס שלי הדיילת או הדייל הישראלים שלי ,את החומוס שלי עם הפיתה ,את העיתון ,את ההתחשבות בנוסע .לדוגמא נניח שנוסע לא יכול היה לטוס מסיבות משכנעות ,וקרה לי דבר כזה "בסוויס "הפסדתי את כל הכרטיסים .באל על היו נותנים לי מועד אחר ,ותשלום סמלי על הביטול .
בקיצור שהיהודים יפעילו את מוחם וימצאו פיתרונות .
 

rax4444

New member
נושא הביטחון קצת מצחיק

יש כאלה שטוענים שדווקא בגלל שיקולי ביטחון עדיף לא לטוס אלעל כי המטוסים שלהם הם מטרות. אבל בוא לא נכנס לזה.

גם אני מעדיף לטוס עם חברה ישראלית אם המחירים נוחים, ברור שאעדיף לפרנס את התעשייה הישראלית על פני חברות אחרות.

לעניין הביטול של הכרטיס, כדאי שתבדוק באיזה מחלקת רישום קנית את הכרטיס. אם היית קונה את הכרטיס במחלקת רישום בסיסית באלעל אז הם לא היו מבטלים לך כלום.
כנראה רכשת כרטיס בסיסי בסוויס וכרטיס גמיש יותר באלעל.. פשוט לך, כלקוח "הדיוט" אתה מסתכל על הכרטיס ככרטיס במחלקת תיירים או עסקים. אתה לא מסתכל על מחלקות הרישום ולכן נראה לך לפי חווית המקרה שלך שקיבלת איזשהי הטבה.. למרות שבפעול זה לא כך.
אם היית קונה כרטיס גמיש יותר בסוויס אז היו לך יותר אפשרויות לשחק עם התאריך.


מעבר לזה, באלעל יש בעיה חמורה של מוצר לא אחיד. אתה קונה כרטיס במחלקת תיירים אבל חווית הטיסה שלך תלויה במטוס שיגיע. אין מוצר אחיד. בחלק יש מסכים אישיים, בחלק אין וכו'..
בחברות אחרות אתה יודע בדיוק איזה מוצר אתה מקבל ולכן אתה יכול להעריך מה התמורה שאתה מקבל על מה שאתה משלם.

אני די בטוח שלא יצא לך לטוס ב ELH של אלעל... אם היית טס בו כנראה שעמדתך הייתה שונה.
 
אף אחד בחברות התעופה שיגיעו לכאן ובמיוחד

הlow cost לא יתנו לך שום דבר גמיש ,לא טסת הפסדת ,על הכול תשלם ,על מים על סנדוויץ על מזוודה על מקום ,מכירים אותם .אני לא יודע מה זה גמיש או לא גמיש ,יש לי סוכן נסיעות שיודע מה אפשר לדחות ,מתי אי אפשר וכו
אני "כולה "רוצה לקנות כרטיס לשלם ולטוס ,ולהרגיש בבית .וכשיש בעייה כמו למשל ההר געש שהתפרץ באיסלנד .הייתי בחו'ל והיה יום עצמאות ,כל המשרדים סגורים ,למחרת הייתי צריך לחזור לארץ.טלפנתי לטלפון האישי של הסוכן שלי שעידכן אותי מה לעשות ,כל זה קשור האחד לשני ,זו שרשרת מזון .
ישנן תקלות מתקלות שונות ולא צפויות ,שבחברות שיגיעו לכאן לא יהיה מענה .הם רק יגידו לא טסת תשלם.
 

rax4444

New member
זכותך...

אני אומר אותו הדבר בדיוק על המוסכניק. אני לא מבין שום דבר במכונאות.. נוח לי שהוא מטפל בהכל ואני לא צריך להתעסק עם הדברים האלה.
אבל ההבדל ביני לבינך הוא שברור לי היטב שבעצם זה שאני לא מתעסק עם זה אני מפסיד כסף ולא מן הנמנע שהמוסכניק בוחר למכור לי רכבים ותוספי דלק שהוא גוזר מהם עמלה טובה יותר. אולי אינם נופלים באיכותם מהמתחרים אבל ללא ספק רווחים יותר עבורו.

אתה מנגד מתעלם מהעובדה שסוכנות נסיעות היא עסק שמטרתו רווח.
ואתה חושב שסוכן הנסיעות עושה קסמים. הסוכן לא עושה קסמים.. בגלל שאתה קנית כרטיס יקר יותר, סוכן הנסיעות שלך יכל לעשות את הפעולות שהוא עשה. באותה מידה יכלת לקנות כרטיס דרך האינטרנט ולהרים טלפון למרכז השירות של חברת התעופה. זה היה לוקח בדיוק אותו זמן.
אבל, אנשים נוטים להשאר בגדר המוכר כי זה נוח להם יותר. מי צריך שינויים?

כרטיס טיסה הוא מסמך משפטי (לא הכרטיס עצמו אלא המסמך של תנאי הכרטיס) חברת תעופה לא יכולה להתנער מתנאי הכרטיס שהיא עצמה מכרה.

ראה את אלעל, אקספדיה מכר בטעות כרטיסים לניו יורק ב 350$. ואלעל כיבדה אותם. איאפשר להתכחש לתנאי הכרטיס. זו עסקה לכל דבר ועניין.

אגב, איני יודע מה גילך אבל הדרך שבה אתה מציג את הדברים מתאימה מאוד לדור המבוגר.. סוכן נסיעות הוא מקצוע שבסופו של יום לא יחזיק מעמד.. הוא ייעלם כמו שסנדלרים ייעלמו. הצעירים של היום יודעים לעשות כל מה שסוכן עושה דרך האינטרנט..
 
כן כן אני מתעלם שסוכנות נסיעות היא עסק שמטרתו

רווח,ואילו כרטיס טיסה שאתה קונה באתר הוא לשם שמים .ואני אומר לך שהמחיר שאני משלם לסוכן הוא המחיר באתר ברשת .אותו דבר בדיוק .ואגב אם אתה מסתובב בעולם ,אתה מוצא סוכנויות נסיעות לרוב .
ואני אומר לך שהצעירים לטיסות למזרח למשל ,משתמשים בסוכנויות נסיעות כמו "איסתא "ועוד .לא מסכים איתך שהסוכנים יעלמו מהשטח ,כי נושא קניית כרטיסי טיסה ברשת קיים כבר שנים ,ואני לא רואה סוכנויות נסגרות .והכי חשוב כאשר ישנה בעייה כשאתה בחוץ ,ומסיבה כל שהיא אתה חייב מענה אישי יש לך את הסוכן שיעזור לך .
 
אני נגד ההסכם המוצע כפי שהוא מוצג בתקשורת

איפה האמת- אני לא יודעת.
אני יודעת שגם אני מעדיפה תמיד אלעל ולא הייתי רוצה לגרום לה הפסדים או חס וחלילה קריסה. כך גם לגבי החב' הישראליות האחרות.
מחירי הטיסות מהארץ הם בסה"כ די סבירים, אבל אליה יקר להגיע.
אם לא יטופלו גם מחירי הלינה והמזון- עדיין לא נשאר אטרקציה לבאים מחו"ל.
לאזרח הישראלי יש צרכים דחופים יותר משפע טיסות לחו"ל.
 

rax4444

New member
את שוכחת דבר בסיסי..

כשמטוס טס לנתב"ג בטיסה סדירה הוא לא מביא רק נוסעים.. חלק עיקר מתא המטען מכיל סחורות.
למעשה, טיסה יכולה להיות כמעט ריקה מנוסעים אך אם תא המטען מלא היא עדיין תהייה רווחית.

כמות הטיסות בין ישראל לאירופה תשפיע גם על מחירי המוצרים המיובאים... יותר טיסות = יותר היצע = הוזלת מחירים ליבואנים = הוזלת מחירים לצרכן.
תחשבי גם על זה.

את טוענת שמחירי הטיסה בישראל סבירים רק כי את לא מכירה שום דבר אחר. אף אחד לא מספר לך שאת יכולה לטוס במחירי ריצפה עם ראיינאיר באירופה. וכשאני אומר מחירי ריצפה אני מתכוון ל100 שקל לטיסה.
 

אלון 58

New member
אני גם בספק אם זה יביא לתוצאה המצופה...,

הוזלת טיסות,כי גם אם תהיה הוזלה מסוימת,עדיין שרותי הקרקע בישראל יקרים להחריד,ראו הבדלי תעריפים בין מלונות אילת למלונות עקבּה ותראו למה תיירים מעדיפים את הצד המזרחי של מפרץ-אילת.
זכור לי מנסיעה ב-1990/1989 לדרום-אפריקה,שבמחיר של השכרת-
שם (1,500 ₪ של אז בהזמנה מהארץ באויס) ל-3 שבועות,בתעריף הזה בישראל יכולתי לקבל את ה-
ברמה דומה ל-5 ימים בלבד,כשהתעריף בדרום-אפריקה של אז כלל את כל המיסוי והתוספות,ובישראל תייר שמזמין השכרת-רכב בארץ מחו"ל פטור ממע"ם.

אני לא בקי במה שקורה בענינים האלה כיום,אבל אם באופן כללי זה דומה,אז תוספת תיירות זה לא בהכרח יביא.
 
אורטל כפרה הכול הסתדר נמשיך להנות מהבנות שלנו

אין עליכן דיילות מתוקות ,אין דיילות כמותכן באף חברת תעופה .
 
למעלה