שמחות של גויים

שמחות של גויים

אני גר ועובד בחוץ לארץ והדבר מציב כמה שאלות שאני לא נתקל בהם בישראל, ברשותכם... 1) הזמנתי בוס גוי לברית שערכתי והוא כיבד אותי בנוכחותו, ועכשיו הוא עושה הכנות לחתונה של בתו ויש לי חשש שהוא יזמין אותי. במידה והטקס וקבלת הפנים יתקיימו במקום של ע"ז שלהם, מה עושים??? 2) המעסיק עושה קבלת פנים לכבוד חגא שלהם בשבוע האחרון של דצמבר. כמו שבישראל נהוג, להבדיל, לעשות הרמת כוסית לראש השנה ופסח. הבוס ידע שיש לי עניין עם כשרות והציע אפילו שאני אארגן את הכיבוד/כלים ושהכל יהיה לפי הכשרות (אפילו היין...). כשהימים התחילו להתקצר הוא מיוזמתו הציע שביום שישי אעבוד מהבית כמה שאוכל, ובראשון אשלים מהבית את מה שלא הספקתי, או אפילו שאחליף לגמרי את שישי בראשון. מדובר פה במנגנון שהולך לקראתי גם במקומות שאין לי שום ציפיה כזו (ואפילו בישראל לא תמיד הלכו ככה לקראתי). מה עושים? מותר להיות נוכח בקבלת הפנים הזו? מדובר על "בעל ברית" אמיתי לדעתי. 3) החלפת מתנות: החגא הזה הוא זמן המתנות. כולם נותנים ומחליפים. קיבלתי כבר כמה מתנות ומן הנימוס שאני אעשה משהו דומה... מה עושים? 4) ברכה - עמיתים גויים מברכים אותי בדייקנות לרגל החגים היהודיים ולא מפספסים, חלקם יודעים מתי לברך ב"שנה טובה" ואלה שלא יודעים בדיוק פוטרים את עצמם ב"חג שמח". יש אחד שאפילו ידע מתי אומרים "כתיבה וחתימה טובה" ומתי "גמר חתימה טובה", מה שלצערי אפילו לא מעט יהודים לא יודעים... האם מותר לי לברך אותם בברכה המסורתית שלהם לרגל החגא שלהם? מבחינתי אני באמת רוצה שיהיה להם טוב עם המשפחה באירוע הזה שלהם ושתהיה להם שמחה וכיו"ב.

למעלה