שמחה עצובה מאוד

שמחה עצובה מאוד

למרות שזה לא בדיוק המקום חייבת לפרוק. יש לי אח כל כולו בן 54 שהפך בחודש פברואר השנה "לצמח". (פתאום ממש ללא סיבה הוא הרגיש שהוא נחנק חוסר אוויר עד שהגיעו טיפול נמרץ עשו החיאה, הוא איבד את ההכרה, מסתבר שלא היגיע חמצן למוח המוח נפגע באופן בלתי הפיך ורק גזע המוח מתפקד) הוא שוהה במוסד סיעודי ושם מטופל, אשתו וילדיו מבקרים אותו כמעט כל יום, והאחים שלו לעיתים רחוקות יותר אבל מגיעים לבקר. מה העצב? - הבת שלו בהריון בחודש שביעי - יש לה בן והוא לא ידע לא יראה לא .... העצב הנוסף - בשבוע הבא הבן שלו מתחתן (לצערנו הוא לא מחתן בן אלא האמא מחתנת בן). יש בעיה מי יעמוד מתחת לחופה. החתן ביקש מאבי (סבו) לעמוד מתחת לחופה במקום אביו, הסב סרב ואמר שאינו מסוגל לכך נפשית (הוא לא אדם בריא במיוחד אבל הוא צלול ונייד). זהו אז כולנו שמחים שהבחור סוף סוף מתחתן (הוא חי את החיים במסלול המהיר... ) אבל אוייי עצובים מאוד... הלב נשבר...

אל דן

New member
קשה מאוד

כאשר השמחה מהולה בעצב כזה, כשרגשות משני הקטבים מוקצנים ובאים בבת אחת, זה מצב שמעמיס על הנפש בעוצמות גבוהות מאוד. כל אחד מבני המשפחה שלך יתמודד עם זאת בצורה אחרת, אך חשוב מאוד שמישהו ייקח על עצמו את ההובלה/התפקיד של המארגן. צריך לשמור על אבי החתן, להגיע אליו ולדבר איתו, לתת לו לשוחח ולאפשר לו את ההרגשה שהוא חשוב, שיש לו מקום בעל הערכה במשפחה. ולסיום- אם אתם אנשים מסורתייים, אז דעו לכם שאפילו ביהדות, שמחה קודמת לעצב. זו הדרך שאנשים לפני מאות שנים הגדירו לעצמם שהחיים ממשיכים.

אבי החתן צמח ונמצא במוסד סיעודי

מה לדבר? מי יענה הקיר שמאחורי הראש שלו???, וברור לכולנו שהמצב לא פשוט, למרות הכל כולנו שמחים מאוד.

שמחה ועצב משמשים בערבוביה ../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

הסיפור שלך עצוב. אני מכירה מקרה דומה שבו אבי החתן היה מחוסר הכרה. הפתרון שהמשפחה מצאה היה שכל בני המשפחה עמדו מתחת לחופה (ההורים, האם והאחים).

ערפה

New member
קשה, אבל אפשר לנסות להקל על הכאב

אני בהחלט איתך בתחושת הקושי שאת חווה, כמובן יחד עם כל המשפחה, בדרך כלל מנהג ישראל שזוג מלווה את החתן, וזוג אחר את הכלה, הכוונה לשני אנשים שהם בני זוג ואם כבר הם לא ההורים הטבעיים הרי שמשתדלים לבחור זוג שחי חיים מאושרים, מכל מקום לדעתי את ובעלך בהחלט יכולים להצטרף אל האם המובילה את בנה לחופה, אבל שווה להתיעץ עם הרב המחתן, יש מקרים בהם החברים מובילים ובני המשפחה כלומר ההורים כבר ממתינים לחתן מתחת לחופה וכמובן גם לכלה, אולי רעיון זה יקל עליכם וגם על החתן, וודאי על האם, חישבי על כך. מכל מקום נתפלל שהאב יחזיק מעמד עד לאחר החתונה שחלילה המצב לא יהיה קשה יותר ומנהגי ישראל יסבכו את כל המצב הקשה. ועל זה אומרים כי אין שמחה בלי עצב. היו חזקים ופרגנו לצעירים הצלחה בדרכם.

אכן החיים מזמנים לנו

מצבים קשים לעיתים . אני חושבת שצריך להיות חזקים למען הבן, הבת וכמובן האב.

49צהוב

New member
לא יודעת מה לומר "מזל טוב"

או "מצטערת אתכם" אז אומר את שניהם ואאחל לכם שתהא השנה הזו טובה.... יותר מקודמתה

למעלה