שמו"ניקים חזק....

yadiderel

New member
שמו"ניקים חזק....

שמו"צניקים יקרים חזק! כנראה שלאף אחד כבר לא אכפת; לא אכפת מעתיד, לא אכפת מהחינוך של דור העתיד, לא אכפת מציוויונה של ארץ ישראל. חיכינו וחיכינו וסוף כל סוף הגיעה הבשורה: "המורים יקבלו צו מניעה לשביתה". בית הדין לעבודה הישראלי הוא שלוחה מרכזית ברשות השופטת, שאחראי לדאוג לכך שה"טוהר" של מדינתינו ישאר, שאחראי לכך שהעתיד יהיה טוב יותר, בעזרת חוקים שמונעים הפרות של זכויות עובדים, שאחראי לכך שעובדים יקבלו את מה שמגיע להם (גם מבחינת שכר וגם מבחינת תנאים עבודה). אפילו מערכת משפטית זאת כבר סוטה מדרכה. כבר קשה לי להבין מה למעשה אנחנו רוצים, קשה לי להבין אם בכלל מדינת ישראל מעוניינת בשיפור השגי תלמידים, או בשיפור היחסי שבין אדם לחברו. קשה לי להבין אם אנחנו רוצים חברה מתוקנת, או חברה שכל אחד לעצמו - וחסל! אוקיי, כנראה שהשביתה נגמרת, כבוד השופט החליט לאזוק את המורים שלנו באזיקים שעשויים לא מפלדה, אלא עשויים מאדישות! ואדישות חזקה יותר מפלדה. אבל אל ייאוש. כמו שפלדה אפשר לנתץ, כך גם אפשר לאדישות. וכאן מגיע התפקיד שלנו, בתור נוער שחושב, נוער שעושה, נוער שמבין. אני לא רוצה ללמוד אצל אסיר, או אצל עבד. אני אפילו לא רוצה ללמוד אצל מורה... מצטער שאני כל כך שאפתן, אבל אני שואף גבוה - אני רוצה ללמוד אצל מחנך. המחנך שלי הוא אדם שמעניק לי קצת יותר מפרטים בהיסטוריה, מתמטיקה או 5 יח"ל במזגנות. המחנך שלי גם אחראי להעניק לי קצת יותר, ללמד אותי קצת על אקטואליה, על המצב בארץ, על זכויות וחובות, על נתינה ותרומה לזולת, על ערכים, על ציונות וסמלים יהודיים. נמאס כבר מרק אותיות ומספרים!!! אז מה אני מתכוון לעשות? משהו קטן בלבד, משהו שאני מסוגל לעשות, התרומה הקטנה שלי לחברה הישראלית. אני אוסף את החברים שלי ומארגן בשני השערים של הכניסה לבית הספר שלי הפגנות ביום הראשון ללימודים, אני מתכוון לעמוד בשער הכניסה, ולהסביר לתלמידים לאן הם נכנסים, ומה המצב בו נמצאים המורים שיעמדו מולם. אני מתכוון להראות להם שגם אנחנו התלמידים יכולים לעשות. המורים שלנו מנועים מלשבות, ואם השביתה תעצר לפני הסכם כולל והגיוני וללא משא ומתן רציני, אני ישבות בשביל המורים שלי (אני לא רוצה לראות אותם בכלא או מובטלים). כבר לא אכפת לי מהתעודת בגרות שלי, החודשיים האלה גרמו לי לחשוב על סדר העדיפויות שלי. אני רוצה שהילדים שלי (יש עוד זמן) ילמדו ברמה גבוהה משלי, אני רוצה להגיע למצב שהילדים שלי יקבלו בבית הספר, דברים שאני יכולתי לקבל רק בתנועה. עם התעודת בגרות אני אסתדר, זה לא הכל בחיים! אז לסיכום... תתאגנו כולם, בנות ובני נוער, תשבתו, אם לא אנחנו אז מי?! חזק ואמץ ובשאיפה לעתיד טוב יותר, ידיד אראל, השומר הצעיר, שכבת שומריה בי"ס אורט "מגדים" כרמיאל

ידיד....

כל הכבוד על היוזמה! אני מסכימה עם כל מילה שנאמרה! אני גאה להגיד שכבר כמה ימים שיש דיבורים בנינו התלמידים של שביתה בתוך בית ספר, אני עכשיו מתכוונת להעביר הילוך ואנחנו נעמוד בכניסה לבית הספר ומנסביר לתלמידים לאין באמת הם נכנסים. ידיד כל הכבוד. אני יפיץ בפורומים ובכל מקום אפשרי. 3>

AizoMe

New member
הרשה לי...

לגנוב לך מה שכתבת... או לפחות את הרוב כדי לנסות לגייס עוד אנשים, גם בבצפר שלי...

AizoMe

New member
()

אני פשוט חושבת שאתה צודק ב100% ולא רואה כל דרך אחרת טובה יותר לכתוב את הדברים...

הלוואי וזה היה כל כך פשוט.

[נתחיל מזה שאני חושבת בדיוק כמוך.] כל המורים בבי"ס שלי, חוץ מ2, שובתים. ואני אישית יודעת על לפחות עוד 2 מורים שבארגון והם לא שובתים. כשהשכבה שלי ניסתה לשבות ביום ראשון שעבר, המורים פשוט צעקו אחד אחד על האנשים שישבו בחוץ להכנס לכיתות. למחרתף ביום שני, אני ועוד 5 חבר'ה עברנו כיתה כיתה, מז'-יא', והחתמנו את רוב התלמידים שהיו בכיתות על עצומה שהם מכירים במאבק המורים ומוכנים לעזור להאבק. אספנו 400 חתימות בערך, והגענו לועד הורים, ואחרי שעה וחצי, יצאנו עם מסקנה אחת: המערכת נגדנו. הועד הורים, "לא רוצה להיות קיצוני מדי". המנהל, לא חושב ששביתה זה הפיתרון. אישית אני בספק שאם אני, יחד עם מלא מהשכבה שלי נעמוד ונסביר ולא ניתן לאנשים להכנס, זה ישפיע. זה ממש מדכא כל העניין.\:

jast

New member
היה איזה כומר בשואה שאמר-

"לא הרמתי את קולי בגרמניה לקחו הנאצים תחילה את הקומוניסטים, אני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט, ואז הם לקחו את היהודים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי, ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי, ואז הם לקחו את הקתולים, ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי, ואז הם לקחו אותי, אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני." (אמ. מרטין נימולר קראו לו) לפני כמה שנים ציטטתי את זה כשניסינו לארגן הפגנה נגד דו"ח דברת, הפצנו את זה בבית ספר, לתלמידים ולמורים, הספרנית עזרה לנו לחלק לכל מי שנכנס לספרייה, בתנועות נוער, או סתם תנועות כמו בנקי ומאבק סוציאליסטי. ומי שבא בסופו של דבר, היו אנחנו(אני נוע והקומונרית המגניבה שהייתה לנו) כמה אנשים ממאבק סוציאליסטי שאירגנו את זה איתנו ואיזה פריק אחד עם קטע של לשבור דברים בלי כוונה שהיה איתי בכיתה. כרגע, בי זה לא פוגע, ולי לא צריך להיות אכפת בכלל, אבל מאותה סיבה שאני אלך להפגין בועידת העשוקים, למרות שאני לא כל כך עשוקה, אני אעזור במאבק הזה. וככה אני מקווה שעוד הרבה אנשים שנמצאים במצב שלי, או לא... יבואו לעזור. אחרת זה אומר שאנחנו חרא של חברה, ויום אחד שיבואו לקחת אותנו...

למעלה