שמות

• פותח הנושא zaza
  • פורסם בתאריך

zaza

New member
שמות

הייתי רוצה לדעת את שמות כל היצירות בקלטת "פנטזיה" מספר 1. ומי כתב אותן כמובן.

Houndour

New member
ממה שאני זוכר: ../images/Emo79.gif

- טוקאטה ופוגה מאת באך - מפצח האגוזים מאת צ'ייקובסקי - שוליית המכשף, פידלר (זה הוא, נכון?) - פולחן האביב, סטרווינסקי (*-* יצירה נהדרת!!!!!!) - שרשור נהדר של לילה על הר קרח (מוסורסקי) הגאוני עם אווה מריה (שיט, למה אני לא זוכר של מי??) המרגיע - הסימפוניה הששית של בטהובן

lvbbb

New member
לפי הסדר.........

קטעים קצרים מפס הקול אפשר לשמוע כאן. היצירות לפי סדר השמעתם,הקרנתם בסרט: טוקוטה ופוגה ברה מינור מאת באך (בתזמורו ובעיבודו של לאופולד סטוקובסקי) Bach - Toccata And Fugue In D Minor 6 קטעים מתוך המוסיקה לבלט "מפצח האגוזים" מאת צ'איקובסקי Tchaikovsky - Nutcracker הפואמה הסימפונית "שוליית הקוסם" מאת פול דיוקא Paul Dukas - (L'apprenti sorcier) The Sorcerer's Apprentice המוסיקה לבלט "פולחן האביב" מאת סטרווינסקי (גירסה מקוצרת ובעריכתו של לאופולד סטוקובסקי) Stravinsky - (Le Sacre du Printemps)Rite Of Spring סימפוניה מס'6 בפה מאז'ור "הפסטורלית" אופוס 68 מאת בטהובן (שוב גירסה מקוצרת ובעריכתו של לאופולד סטוקובסקי) Beethoven - Symphony no.6 in F major "Pastoral", Op.68 "מחול השעות" מתוך האופרה "לה ג'יוקונדה" מאת פונקיילי Ponchielli - "La Gioconda" Dance Of The Hours הפואמה הסימפונית "לילה על הר קרח" מאת מוסורסקי ובתזמורו של רימסקי-קורסקוב בערך עד חציו ומעבר חד (מחרוזת של 2 יצירות) ל-שירתה של אלן מס'3 "אווה מריה" מאת פרנץ שוברט (בתזמורו ובעריכתו של לאופולד סטוקובסקי) Mussorgsky - Night On Bald Mountain Schubert - "Ave maria" Ellens Gesang III הכל הוקלט ע"י תזמורת פילדלפיה בניצוחו של לאופולד סטוקובסקי Leopold Stokowski בקיץ 1939 (למעט "שוליית הקוסם" שהוקלטה בינואר 1938 ע"י תזמורת מיוחדת שהורכבה עבור ההקלטה - במקור "שוליית הקוסם" היה אמור להיות סרטון בודד ולא חלק מסרט קולנוע באורך מלא , רק עם סיום ההסרטה וההקלטה של "שוליית הקוסם" הוחלט להפיק סרט באורך מלא ולשלב בו את שוליית הקוסם) "אור הירח" (נוגת הירח) מאת דביוסי Debussy - Clair de Lune בתזמורו של סטוקובסקי הוצא מהסרט בשלב ההפקה והופץ כסרטון בודד שאת שמו אני לא זוכר.

שכחת את פס הקול של הסרט

סתם - היה מעניין - באמת לא ידעתי של מי העיבודים, וגם לא ששוליית הקוסם תוכנן בנפרד, ושיש עוד קטע של דביסי שמתחבא

lvbbb

New member
הקטע של דביוסי מופיע....

ב-DVD של "פנטזיה , האנטולוגיה" בנפרד , דרך אגב עכשיו חיפשתי ומצאתי שהמוסיקה של דביוסי גם לא שולב בסרט הנוסף אלא רק האנמיציה שלו שהיה מיועד להשתלב בפנטזיה , הסרט הנוסף דרך אגב נקרא Make Mine Music וכוללת בתוכה את 10 קטעי מוסיקה , משירים ומנגינות פופולריות עד מוסיקה קלאסית וגם קטעי ג'אז . הקטע הקלאסי בסרט הינה המוסיקה ל-"פטר והזאב" מאת פרוקופייב , הסרט קיבל גם את ברכתו של פרוקופייב עצמו שביקר באולפני דיסני בזמן ההפקה.

zaza

New member
שיר הדבורה

תודה רבה,שאלה נוספת יש לי,כיצד נקרא שיר הדבורה?[מנגינה מהירה מאוד].

vmfl

New member
מעוף הדבורה

מאת ניקולאי רימסקי קורסקוב

lvbbb

New member
אכן "מעוף הדבורה" מתוך....

...מתוך האופרה "אגדת הצאר סאלטאן" של ניקולאי רימסקי-קורסקוב Rimsky-Korsakov - Tale of Tsar Saltan - Flight of the bumblebee הנה כאן קטע (קטע מס'29) מתוך "מעוף הדבורה" בנגינת החלילן המצויין ג'יימס גאלווי

למעלה