שמות

Moondust

New member
שמות../images/Emo41.gif

זה רק אני או שלסופרים נגמר הדמיון/ הם מתעצלים? תסתכלו על השמות של הילדים של גיבורי הרומח: סער - על שם סער, כמובן. טאנין - על שם תניס, בשינוי קל. דזרה - על שם החברה של טיקה. לורה/לאורה - מזכיר את לאורנה. גילתאס - גילתנאס בלי נ'. WANDERER- על שם סבא של מי-נהר. שיר-ירח - דומה לסהר-פז (באנגלית) כמעט לכולם יש שם זהה למישהו שקרוב לגיבורים, או בשינוי קל (השמטת אות או הוספת צליל). השמות המקוריים היחידים של הדור השני הם פלד, שחר-בהיר ופאלין (כשפאלין קצת מוטל בספק). אז אין בעיה להגיד שהגיבורים רצו להנציח את החברים/קרובי משפחה אבל כמה אפשר? לוייס והיקמן לא חסר דמיון, הם יכלו לגלות קצת יותר מקוריות. מה דעתכם?

אז ככה:

דבר ראשון, פאלין זה על שם פלדין, ואמרו את זה. דבר שני, אל תשכחי שוייס והיקמן לא המציאו את כל השמות לבדם, אלא היו איתם עוד אנשים שהם בעצם המציאו את השמות. וייס והיקמן רק לקחו את השמות האלה והכניסו אותם לספרים, בתוספת השמות שהם המציאו.

Moondust

New member
אז נשארו רק 2 מקוריים../images/Emo41.gif

ומה הקשר לזה שוויס והיקמן לא המציאו את כל השמות? היית עדיין מצפה משאר הסופרים לגלות קצת יותר מקוריות במקום לקחת שם של גיבור ידוע, להשמיט/להוסיף אות (ובמקרה הגרוע, להשאיר בדיוק אותו דבר). פעם אחת, פעמיים, זה נחמד. יותר מזה - מעצבן.

אולי סתם הם רצו להנציח משו

או שלא..חחחח.. תראו, אחרי 929384719283787 ספרים זה קצת מתחיל לייגע, לא?

Arana

Well-known member
מנהל
לדעתי הם פשוט

רצו שהדמויות כביכול יעשו מחוות לחברים/משפחה, ובגלל שאי אפשר שדמות אחת תעשה מחווה ואחרים לא (לא מנומס... מכירים את הזוגות אלה שקוראים לילד הראשון שלהם נחמן-יענק'ל כדי שאף אחד מהסבים לא ייעלב?), אז זה יצא מפרופורציות... אני מסכימה שזה מוגזם, וזה גם מרגיז מאוד. אני אוהבת כאשר השמות בספר "מושקעים" ומעניינים, ואפילו כאשר יש להם משמעויות או כאשר אפשר לעקוב אחרי סגנון שמות שונה לכל עם. בהקשר זה צריך לציין לטובה את טולקין, שכל השמות שלו הם בעלי משמעות בהתאם לשפה בה נכתבו (שפה שהוא, כמובן, המציא). להבדיל, בסדרת "שבט דוב המערות" אפשר לראות דוגמה מעולה ל"סגנונות" של שמות המשתנים מעם אחד לאחר - צלילים שונים שבהם נעשה שימוש, סיומות או תחיליות וכדומה. דוגמה: באחד העמים, כאשר נער מגיע לבגרות, מוסיפים לו סיומת "לו" לשם, למשל: דַארוֹו הפך להיות דארווַאלוֹ כשהפך מנער לגבר.

Moondust

New member
נכון ביותר../images/Emo41.gif

זה הכי מעצבן אצל הילדים של קרמון וטיקה - לאף ילד אין שם מקורי משלו! חמישה ילדים, וכולם קרויים על שם מישהו. זה כבר מטומטם. מילא אצל לאורנה ותניס - להם יש רק ילד אחד, וטבעי שלאורנה תרצה לעשות מחווה לאחיה האהוב, במיוחד אחרי מה שעבר עליו. גם אצל מי-נהר וסהר-פז אפשר להבין - לפחות לילדה אחת יש שם מקורי וגם יפה. יש כמובן את סילבנושי, אבל אצלו זה עוד בסדר כי פירוש השם שלו הוא "תקוות סילבנוס" או משהו דומה. אבל קרמון וטיקה... הגזימו.

Fstyler

New member
מה קשור ?!

למה אתה מכניס פוליטיקה לפורום? אבל אם כבר אז כבר: העם רצה שרון ולא את מצנע וערפאת יקל שרון חזק ומאחור ולא אנחנו

EverMan

New member
חמוד , זו החתימה שלי.

נכון , ואם כבר נכנסת לזה : העם בחר את שרון , העם יקבל את שרון. העם לא בחר במצנע הפעם - סבבה, יש בחירות הבאות. וערפאת לא יקבל שום שרון , היחידים שיקבלו את שרון זה אנחנו , הטיפשים שבחרנו בו, אלו שיקבלו כלכלה נוראה , אינתיפאדה ממשיכה ואי חזון לעתיד. ושוב - זו רק החתימה שלי.

ShadowFlash

New member
חחחח

מנסיון עם ענבר אי אפשר בלי פוליטיקה.... ואני דיי מסכים איתו... העם שלנו הוא זה שסובל משרון!!!!!!

מישו רשם פה משו על זה..

אז סתם נזכרתי שקראתי את זה.. ושבא לי לקרוא את ההמשך אבל משום מה אני לא מוצאת......

למעלה