שמות,,,,,,, שמות,,,,,, שמות,,,,,,

עיניים

New member
שמות,,,,,,, שמות,,,,,, שמות,,,,,,

לפני שנים, בתקופת בית הספר היסודי, היה נפתח יום הלימודים במפקד הבוקר. היינו עומדים ב"מגרש ההתעמלות", כל כיתה מסתדרת בטור עורפי מול המורה, ולאחר מילות הבוקר המסורתיות, היה המורה להתעמלות מפעיל את כולנו ב"התעמלות הבוקר" המסורתי, ולאחריה, היינו עוזבים את המגרש בסדר מופתי לכיתות. תור היומן הגיע. ההקראה המסורתית של שמות התלמידים. היו עליזה, שרה ומשה, היו חיה חיים ושלמה, היו אסתר חנה ועזריאל. היתה שושנה והיתה גם ציפורה,,, כמה עשרות שנים מאוחר יותר, יושבים ה"ילדים" הללו אחרי הטלפון, הפלאפון או המחשב באי-שם. אבל היום - שרה - הפכה לשרית. שושנה - לורד. ציפורה - לציפורת. אביבה - לאביבית. יפה - ליפית. מרים - למירית. אתמול, בשיחת טלפון אקראית לאחת החברות, הופניתי ע"י המזכירה לאחת הקוליגות. "בוקר טוב", אמרתי. "עם מי אני מדברת"? "עם הדר שקד", היא ענתה. "וואוו, איזה שם" נפלט לי. "את יודעת בת כמה אני?" שאלה, וענתה: "אני בת 50, ואני הראשונה בארץ שנקראתי בשם "הדר". בדקתי במרשם התושבים". "ושם המשפחה?" שאלתי. "זה היה התנאי שלי למי שהיה לימים בעלי, כאשר ביקש את ידי. נעניתי לו בחיוב רק לאחר שהסכים לעברת את שמו ל-שקד",,,, חשבתי לעצמי שיכול להיות "מגניב" אם אקרא לעצמי - כוכבית* סתיו. מדליק, הא?

את יכולה להיות כוכבית*סתיו-כמובן

הרי בוירטואליה אתה יכול להיות כל מי שתרצה או לא תרצה ואופי הכינויים והבחירה של אנשים בכינוי מסויים, הרי היא חושפת טפח על האדם, בעוד שמו מלידה ניתן לו ללא בחירה , וללא ידיעתו. אחד הבנים שלי, נתקל לפני כמה שנים בגן החובה בילדה ששמה יובל. הוא, ששמו אף הוא יובל, לא יכול היה לקבל את העובדה שהוריה של הילדה קראו לה בשם שלדעתו הוא שם של "בן". (וכך היה עד לפני עשור בערך)-ולאורך כל השנה הוא קרא לה "יובלית". כיום, הזהות המינית שהייתה מאד ברורה בשעתו, בשמות, היא מטושטשת, בנות רבות נושאות שם של בן(פחות נפוץ לקרוא לבן למשל כלנית או רקפת) ואין לי מושג אם זו תופעה עולמית או ייחודית לאמהות הישראליות החלוניות, ולעיתים, הצורך למצוא שם כל כך ייחודי ושונה לילד-הוא בעוכריו של הילד. ןעניין אחר, ובאותו הנושא , מה הייתי נותנת כילדה שיקראו לי בשם של ילדות "רגילות" כמו ליאורה למשל שהיה משאת חיי! ולא הצורך כל פעם לאיית ולהסביר את המקור הלשוני ואת הנימוק לבחירת השם, ואיזה מזל שאחרי שהתחתנתי בשלב מסויים, אחרי שנות הפמינזם הלוהט, החלפתי לאיטי את שם משפחתי לשמו של בעלי, כי גם שם משפחת נעוריי, דרש איות והסברים קבועים.

עיניים

New member
לא בוירטואליה, אחותו,

התיסכול חוגג בחיים האמיתיים ! גם שמות הילדים הניתנים כיום, באים מתוך התיסכול הרב של ההורים בשל השמות ה"עתיקים" והמסורבלים אותם היה עליהם לסחוב אחריהם כל החיים,,,,

אטיוד5

Active member
מה בדיוק מסורבל במשה, חיים ויצחק?

אני מביא פה קטע קטנצ´יק שבטח יחולל שוב מהומות כמו שחולל בזמנו כשפורסם בפורום שכן. כתבתי אותו ביום השואה שנה שעברה. ------------------ מאמר מוסגר - שתי מחשבות קטנות. גלותיות ושמות ילדינו. אני מתעב את המונח הזה, ´גלותי´. כאילו מדובר בסוג נחות של אנשים. רוצה לומר, זה לא אנחנו. אנחנו דור גבורה ותקומה. שטות. כל ההעמדה הזאת של התקומה מול הנכאות הגלותית חורה לי. אולי זה היה נחוץ בשנות הקמת המדינה. לזרוק, לזרוק את זה! זה גם מתקשר למונחים ´סבון´ ו´כצאן לטבח´. מי האדיוט שהמציא את זה כמילת גנאי? זכורני שבתור ילד הבנתי את המונחים האלה פשוטם כמשמעם. באמת הובלו כצאן לטבח. באמת עשו מהם סבון. לא הלכו, הובלו. לא חשדתי אז בהתנשאות של הישוב הותיק, במשמעות היהירה. תמימות של ילד. כשבגרתי נדהמתי מהטמטום. ובעבור חצי-מאה ומעלה מתחדדת אולי התובנה שאין מה להתבייש. שלושה מליוניי חיילים רוסיים נרצחו במחנות שבויים נאציים. חצי שואה. אלה לא סבתות, נשים וילדים, גברים חסרי סיכוי. אלה חיילים. בתור אנטיתזה לגלותיות בא מוטיב השחרור. משואה לתקומה. חוט מוביל למתן השמות הפרטיים מלאי העזוז הישראלי עאלק. ´חיים´ ו´זהבה´ גלותיים. ´ניר´ ו´אילנית´, שלא לדבר על ´מצדה´, חפים מסטיגמה, נקיים, סטרילים, עוצמתיים. מתי נשתחרר מהבולשיט הזה? מה כל כך יפה בלקרוא לילד שלך ע"ש עץ. ואם כבר קראת לו אלון, למה לו תקרא לו מהגוני? בוא הנה, מהגוני, תאכל את הבננה´לה. אופס, גם בננה עץ. בואי הנה בננה, בא לי לכופף אותך. את קווצ´ית היום?

magy

New member
פה, אין מהומות .....אטיוד

מי שיירצה יביע את דעתו..............אבל לא תהיינה מהומות......... לשמחתי.................... ואם תהיייייייייינה, יש פה איזה בולדוג...........שרק מחכה..........לנשוך.........
))))))))))))))))))

עיניים

New member
לצערי, הקטע שהבאת -

לא סותר את מה שאמרתי. יש הבדל בין הרצוי - למצוי. אחוז גבוה מאד של אנשים מסתובבים עם התחושה של: "אני שונא את השם שלי" (וזה קורא גם לכאלה ששמם לאו דווקא "גלותי" - כדבריך). ובדרך כלל, הם מדברים מהיהורי ליבם, כי למעשה, אם תחשוב על זה - לזולת זה לא נשמע צורם. דווקא שמות "מתוחכמים" כמו "צפנת", "עוגן", וכיוצ"ב - גורמים להרמת גבה,,,,

אטיוד5

Active member
לצערך לא סותר

כלומר אם הוא היה סותר היית שמחה??? לא באתי לסתור. באתי להביע דעתי בקשר לשימוש בשמות החדשים. כתבת פה בעצמך "שמות עתיקים מסורבלים". ואני שואל מה מסורבל במרים או שושנה? הרי לא תתכחשי לעובדה שהציבור הישראלי ממעט להשתמש בשמות האלה לא מפני שהם מסורבלים, אלא מפני שהם עתיקים/גלותיים. מה רע בעתיק? בקשר לאחוז גבוה של אנשים שלא אוהבים את שמם לא ניהלתי מחקר. יש לך סימוכין או שזאת תחושת בטן סטטיסטית שלך? צפנת אחלה שם. עוגן? ... זה שם? ... ומה עם "גלגל הצלה"? זה גם שם?

עיניים

New member
וואאווו,,,, לא חשבתי שדווקא לך

יהיה עלי לתת הסברים בכפית,,,, בוודאי שלו היו דבריך סותרים את שלי הייתי שמחה, כי אז היה לי חומר להתווכח איתך עליו. אבל, נראה שאתה מספק לי חומר זה גם כך, אז עכשיו הצער - ממילא התחף בשימחה,,,
אז בענייני הבנת הנקרא: חזור וקרא את דברי: לי, לך ולכל אדם שמכיר את יפה או אביבה יותר מחמש שנים - השם אינו נראה מסורבל או גלותי. אבל, מתי עשית הכרה לאחרונה עם אחת ששמה יפה או אביבה? אין היום חיה כזאת. "נעים מאד, יפית" - זה מה יש. או: "אני אביבית. ואתה"? מי לדעתך הוסיף את הסיומת לשמן? האיש מהמכולת? הירקן? החבר´ה? והאמן לי, אין צורך לטרוח ולערוך מחקרים. רק שאל את השכנה, החבר, הקולגות בעבודה (גילאי 45+) איך את/ה מרגיש/ה עם השם שלך? ואין כל רע בעתיק. אלא ש"עתיק", מלבד יין, ריהוט, וללא ספק אישה המשתבחת עם השנים - שייך ברובו לנוסטלגיה,,,,. ואפרופו עוגן. גרם לך להרים גבה, הא? אז לידיעתך -יש "עוגן", ויש גם "מפרש", וכן, יש גם "גלגל הצלה" - הוא הציל לא מעט אנשים ב"מיליונר",,,,,

אטיוד5

Active member
באמת לא מבין את הנקרא

נו, מי הוסיף את הסיומת הזאת אם לא הירקן? רוב עם ישראל הוסיף את הסיומת הזאת. ומה זה תורם? אני אשאל את הקולגות. רובם רוסים אבל יש שם גם דודו, בועז, גיורא, נפתלי, מיה וחיה. אף אחד מהם לא נראה לי מדוכא עד עפר בגלל שמו, אבל למענך אשאל אותם. דרך אגב, בין הרוסים כולם אלכס=סשה והיתר בוריס
בין הגברות הרוסיות המבחר לא הרבה יותר גדול: סוניה, ולנטינה, אלה, טניה, נטשה. ואם השם מריח מנוסטלגיה זה רע? יש לי באמת קשיי הבנה. אני קרוי ע"ש סבי ואבי היה קרוי ע"ש סבו ובני הבכור קרוי ע"ש אבי והמסורת הזאת נמשכת כבר 250 שנים. מה רע? זה דווקא יפה מאוד לטעמי. כן, "עוגן" גורם לי להרים גבה לא פחות מאשר "סיפון" ו"סולם חבלים".

אטיוד5, מה דעתך במקום בננה, לרשום..

...מוז?... ומהגני בלטינית, כיאה לכל הצומח והחי(Floura & Founa)= Swietenia Mahagoni אז המשפט שלך יהיה בערך ככה: Swietenia Mahagoni take and eat the Moze חהחההחהחההחהח חהחההחה חהחה ח

magy

New member
עיניייייייייייים

רעיון אדיר לפתוח פה את נושא השמות........שיש לי .....גם מה להגיד בקשר אליו.............ותסכול לא קטן............. בינתיים רק דבר קטן...... שם משפחתי עיצבן אותי .....במקום .....סולומון.......רציתי נורא להחליף לספיר...שלם,,,,,ועוד שמות עבריים ולא שמות אשכנזיים .....לועזיים....... כל הזמן אמרו לי בבית........חכי..........כשתינשאי.....בין כה....תחליפי שם.......... אז עשיתי טובה וחיכיתי...........וקיבלתי...........כמו הגרוזינית........בליל הכלולות.........אחלה של שם.............. יחיד ומיוחד.........שאין עוד כמוהו בעולם....................... שאפשר להחנק איתו................... כ ה ן.............. נכון שאין אף כהן בארץ???????????????. וככה הייתי גברת כהן.....כמעט שלושים שנה...... בתקופה שעדות המזרח היו מקופחות.....כך היה כתוב בעיתונים.....................לא היה לי סיכוי לקבל עבודה עם שם כזה.............צביה כהן........... לפני מספר שנים........................... עבדה איתי תימנה.......עם שם זהה..... אבל זה כבר קרה בתקופה.......שהאשכנזים התקבלו למקומות עבודה רק עם פרוטקציה....... שמחתי שיש לי שם כזה........כי ההנהלה קיבלה רק שמות כאלו....... וככה אני מתגלגלת בארץ עם השם.......בתקופותיה וטירופיה השונים....... אחרי גירושיי, חזרתי לשם נעוריי.........לא רשמית.......אבל.....הוא צורף לכהן.. המפורסם.........כי מי שהיה פעם כהן.........גם מת כהן...... נו, מילא הכהן.......הזה....... אבל כשנולדתי.......קראו לי............הנרייטה........ המשפחה המורחבת......לא ידעה לבטא..........וקראו לי .....חייל´ה.... בגנון,,,,,,,קראו לי ......צביקה.. בגיל 16, שיניתי בתעודת הזהות..........לצביה.............. מגי......זה.......משהו אחר......... (גיבורת הספר.....ציפורים מתות בסתר....... מֵייגֵן......)

magy

New member
נכון.....

בדיוק כמו אופיי........ אני רומניה - מרוקאית.......(מוצא רומני עם אופי מרוקאי.) ואני מקווה שאף אחד לא נפגע פה כשמדברים על עדות........ אם כן.............אני סגרתי את הנושא......... וסליחה ..........

magy

New member
יופי חונה.......חשבתי שאת חברה

)))))))))))))))) (אני צוחקת) ככה להסכים איתי מיד שאני כזו?????????????????????. ידעתם שיש בימים אלו.....שבוע החברות???????????

למעלה