שמות מאנימות לילדים

• פותח הנושא Mor L
  • פורסם בתאריך

Mor L

New member
שמות מאנימות לילדים

סיפרתי למישהי שאני מכירה על הסידרה היקארו נו גו בכלליות ואמרתי לה שאני פשוט מטורפת על השם אקירה עוד מהסרט "אקירה" מסוף שנות ה-80 ועכשיו כשהשם הזה מופיע לגיבור השני של הסידרה אני פשוט התחרפנתי לגמרי והתאהבתי בשם לגמרי! (כמו שבסידרה "האודיסיאה" שהיתה לפני 10 שנים בערך בערוץ הילדים קראו לאבא הנעלם של הגיבור בראד, ומשם התאהבתי בשם הזה אצל בראד פיט (בנוסף למראה שלו חחח) והוא קיבל אצלי משמעות נוספת ועמוקה יותר ככה שהאהבה כלפיו היתה חזקה יותר גם בגלל השם. ואותו דבר עם אקירה.) כשאמרתי לה את השם אקירה היא אמרה שהיא מתה על השם הזה ושהיא היתה רוצה לתת את השם הזה לילדה דווקא(!) אני חטפתי שוק ואמרתי "לא לא לא!!!" כבר כמה שנים שאני חושבת לתת שמות לילדים על פי הדמויות האהובות עליי מסרטים וסדרות, וזה דווקא נשמע מדליק לתת את השם אקירה, אפילו אם זה לבת. עכשיו אני רק צריכה לברר מה הפירוש של זה ביפנית. היקארו זה Shine באנגלית, זאת אומרת זורח, או אם מפרשים את זה היקארו זה אור, זוהר.

CibiHeart92

New member
אקירה לבחורה...

וואו, זה באמת נשמע לא מתאים משום מה י.י בטח כי התרגלתי XDD

N o R i K o

New member
זה בעקרון לבנים ../images/Emo58.gifלמאי-הימה

אבל הוא יכול לשמש גם כשם לבנות, למשל כמו לאקירה ממאי הימה י-י

ד פ נ א

New member
לגבי פרוש השם תנסי לברר בפורום

יפנית. הם מאוד עוזרים שם בכל מיני פרושים. גם אני הייתי כך פעם, וחשבתי על שמות של גיבורים לתת לילדי, אבל ברגע שהם נולדו, וברגע שיש עוד שותף (בעל או אשה), שהם לא איתך בקטע זה נהיה קשה יותר, לתת לילד/ה שם של גיבור, שהוא בעיניך גיבור אבל בעיני הצד השני הוא לא. הפתרון הכי קרוב שאני מוצאת הוא א. להוליד ילדים עם מישהו שהוא אוהב את השם הזה... ב. להוליד ילדים לבד
ג. להתחתן עם איקרה טויה (שבכל מקרה את אשתו
), ולקרוא לו אקירה גוניור.. ותאמיני לי, שכשנולדים ילדים, השם שלהם אומנם חשוב, אבל חשוב עוד יותר שהם יהיו בריאים!!!

Mor L

New member
../images/Emo6.gif

אם זה באמת פירוש השם אז זה יכול להיות מגניב!

Mor L

New member
זה באמת הפירוש!!

וואי מצאתי שם לאחד הילדים שיהיו לי! חחח

star_female

New member
גם אקירה קשור לאור...

וגם אקיקו (אמא של אקירה), וגם אקארי. לא זוכרת את הפירוש המדוייק של כל אחד מהשמות, אבל כולם קשורים לאור.

harar8

New member
לאחרונה חשבתי שאם

יהיה לי חתול בצבע שחור לבן אני אקרע לו גו. (אמא שלי לא מרשה חתול לכן אני אחכה עד שאני אהיה ברשות עצמי) גם אני מאוד אוהבת את השם אקירה^_^ לדעתי הוא גם מתאים לבת.

eden242

New member
לא רק

היקארו. אקארי, היקארו... יש מלא מילים ל"אור" אבל שכחתי י-י;

ToHrU

New member
תשובה :)

גם אני מצאתי באתר הזה את הפירוש חוכמה, אינטילגנציה. אבל . . . שאלתי את המורה שלי ליפנית והיא אמרה שזה מואר, בוהק . . . וזה גם הגיוני יותר, כי כמו שכמה אחרים אמרו פה, רוב השמות באנימה הזו סובבים סביב "אור" - היקארו, אקירה, אקארי . . . יש לזה גם קנג'י ממש מגניב :)

למעלה