שמות לבנים

Elliot17

New member
נצל"ש שמות לבנות

אני קצת מתלבטת....אני ובעלי עשינו רשימת שמות ואיכשהו ננעלנו על השם שירה (בעיקר בעלי), אבל אני לא בטוחה ומתלבטת, אשמח לקבל דעות.
השמות: שירה
מלי
אריאל

ושמות נוספים: הדס, אביטל, שלי, לירון, יולי (אם תיוולד ביולי) ואיה.

האם לדעתכן השם מלי יכול לבוא ככה או שזה חייב להיות קיצור של מלכה או מזל??

יש לציין שיש לי בבית שקוראים לו- בן

אולגוד

New member
בעיני שירה ואיה מהממים

איה היתה החברה הכי טובה הראשונה שלי - בבניין
ושירה השניה - בכיתה ב'

אז אני משוחדת לגמרי

שירה ואריאל יפים

מלי זה קצת מבוגר לא? אפשר מילה שזה דומה מאוד...

יולי זה גם יפה.

לגבי איה, איה זה או צליל שעושים שמישהו מכה אותך, או מילת שאלה שמשמעותה איפה, או החמור העצוב מפו הדב או ארץ ישראל השלמה/ יפה או משהו שקשור לאחת המלחמות...
וגם גיליתי שזה היה שמו של אביה של רצפה פילגשו של שאול המלך... אישית לא הייתי זורמת עם זה.

אוקי... אם שאלת...

שירה מהמם בעיני, המשמעות, הצליל, והשיר שהולך עם השם הזה.

אריאל פחות לטעמי - אני לא אוהבת שמות של בנים לבנות. מאוד מאמינה בלחבר אותן היטב לצד הנשי שלהן, במיוחד עם השם שזו אנרגיה שתלווה אותה בכל מקום. זה הפך פחות פופולארי היום להיות נשית ואני רואה בזה משהו עצוב. אפילו שמות של בנים שעוברתו דחינו, כמו גאיה ואפילו נעמה (שבעיני מהמם אבל בעלי טוען בתוקף שזה סתם נעם עם ה' בסוף).

מלי לי אישית לא נשמע טוב. נשמע קצת זקן בעיני. גם היתה לי חברה מלי כשהייתי ילדה.... לא, מלי לא עושה לי את זה

איה זה מה שאומרים כשכואב.

הדס ולירון גם יפים, אבל מהרשימה הזו הזוכה שלי היא בהפרש ניכר שירה.

בהצלחה

אנו לנו

New member
נעמה היתה אשתו של נח

שם נשי למהדרין.

ויש גם נעמי שמזכיר אותו, ויפה לטעמי.

גם אני חושבת שהוא יפה

ובעיני נעמה זה לא בדיוק כמו נעם + ה', זה השורש נ.ע.ם עם ה' בפנים.
נעמי היה הבחירה שלי לשם אבל בעלי לא הסכים כי אמר שכולם יקראו לה "נומי" (בחולם, כמו "נומי" שמר) והוא לא אהב את זה.

אז יצא שאני רציתי שם ממשפחת הנעמות, והוא רצה גלי, והתלבטנו רבות, עד שבסוף בכלל עלה שם אחר, כשכבר היינו מיואשים לחלוטין, ושנינו התאהבנו בו ישר. ועכשיו יש לנו שם שאנחנו שנינו סופר מרוצים ממנו והוא די סופי. רבים כבר יודעים (אנחנו לא מסתירים כל כך), ככה אנחנו קוראים לה, ככה הילדים קוראים לה, ורק נשאר שהיא תצא בריאה ושלמה לשאת את השם שלה ולהיות ראויה לו...

אז ככה

קודם כל, השם עלה אחרי שכבר עברנו על כל השמות בעולם, בדרך חזרה מחופשה מהממת בירושלים, שניה ככה לפני הבית כשהערב כבר ירד, וחיפשנו על מה לדבר כדי להישאר עירניים על ההגה. אז, השיחה הרגילה, שמות. פחות או יותר "המצאנו" אותו, כי אהבנו מאיה (אבל שכיח מדי וגם לא מתחברים למשמעויות), וגם גאיה (אבל יותר מדי זכרי לטעמינו וגם סוגשל שם של אקסית). ואז פשוט "עלה" השם נאיה. רגע כזה, של חיבור טוב. ישר נדלקנו. אחר כך כשישבתי לברר, גיליתי שאנחנו לא בדיוק הראשונים שחושבים על זה, אם כי הוא לא מאוד פופולארי, לא בארץ ולא בחו"ל. עד כמה שידוע לי בשלב זה -
באבוריג'ינית, נאיה זה אימהות.
בהוואי, נאיה זה דולפין.
במיתולוגיה היוונית נאיות הן בנות ים של מים מתוקים ואגמים

בעלי התחבר לשם הזה, מהמקום של נא-יה, כלומר בקשה מאלוהים. אחרי ליה, שקיבלה את השם שלה ממקום של תודה ענקית על הזכות שקיבלנו בחיים האלה, ואנחנו עומדים מאחוריה לגמרי עדיין, חשבנו שלזכור להיות בתוך בקשה אחרי שכבר יש לך על מה להודות זה אנרגיה טובה.
ואני מאוד מתחברת לפירוש השם בסנסקריט, שזה התכונה העליונה של השמאן לחבר את המטופל לחוכמה העליונה של עצמו.

ליירה24

New member
תיקון קל - סתם לידע כללי...

נעמה - זה לא נעם עם ה' בסוף. על פי המיתולוגיה היהודית היא אחת מבנות לילית או משהו כזה.

גאיה - זה לא קשור לגיא, אלא מדובר באלת האדמה היוונית.

niki111

New member
ועוד תיקון קטן- אריאל במקור זה שם נקבי

אריאל היא שם נוסף לעיר ירושלים וההתייחסות אליה כמין נקבה. אז במקור השם הוא שם נקבי.
נכון שזה התקבע כאן כשם לבן אבל במקור זה שם של בת.

אני מאד אוהבת את השם הזה. והוא אחד מהשניים המובילים לשם של הקטנה.

וזה בלי להתייחס לאריאל בת הים הקטנה כמובן שזה סתם המצאה של דיסני אבל משפיע על תפיסת השם, בעיקר לילדה שלנו שתגדל חלק מהחיים שלה בחו"ל.

באותה התלבטות.. אם היה לי בן היה יותר קל

זה נורא לקרוא לבת שלי אביתר? חח

אני מאוד מאוד רציתי דריה, זה גם הרשי תיבות שלנו וגם הפרוש עצמו שה' דר בה.. ותמיד יגן עליה- בעלי לא מוכן לשמוע כי זה מזכיר לו איזה מישהי מהילדות שהוא לא אהב:\ נוו יופי..

חשבנו על נגה שאני מאוד אוהבת אבל אני קצת פחות אוהבת שמות של כוכבים..

יהב אני רוצה עוד מההריון הקודם פשוט מאוהבת בשם אבל בעלי אומר שזה שם של בן (למרות שיהב זה תקווה.. הכי נשי שיש)
יש לי עוד הרבה שמות שחשבתי עליהם שהם נחשבים קצת מוזרים אבל אני אוהבת...ובעלי שלל..

מאוד אוהבת את השם גבריאל ולבת זה מיוחד בעיניי, גולן , יהל,

בעלי התלהב מהשם מרום.. שזה גם לבן לדעתי ואני לא כל כך אוהבת והללי\אללי ששנינו אוהבים אבל לא הכי מתחבר לי..

Elliot17

New member
לבנים זה הרבה יותר קל

את תקראי לבת אביתר ואני אקרא לשלי נדב?

בעלי נורא קשה עם שמות ושולל לי כמעט הכל, התנאים שלו: לא שם לועזי
לא שם שיכול להתאים לבן (אז לא דניאל, אריאל, עומר וכו')
לא שם עם קונוטציה דתית (בלי "אל" ובלי "יה") מאוד חילוני הבחור
לא שם ארוך מידי (שולל את אביטל, שאני נורא אוהבת)
ולא שם של מישהו מהמישפחה או חברים (לכן הילה, עדי, גלי, ליאור, נוגה, רותם ירדו מהפרק ועל השם מלי אני עוד נלחמת, כי לאמא של החבר שלו קוראים ככה).
בקיצור מ-ע-צ-ב-ן!!!!
הוא יותר בקטע של שמות של פעם- תמר, גלית, יעל וכאלה...

למעלה