שמות וכינויים

UvalS

New member
שמות וכינויים

קצת באיחור - בכנס המנהלים האחרון של תפוז (והיחידי שהייתי בו עד עתה), חולקו "תגים" לכל מנהל שהגיע. על התג הודפס שמו ושם משפחתו, ואת שם הפורום אותו הוא מנהל. זה עורר אצלי תהיות. באינטרנט כל אחד יוצר לעצמו כינוי (או מספר כינויים) והוא עומד מאחוריו. הוא יכול להגדיר לעצמו זהות חדשה בקלות (לדוגמא בתפוז, זהות חדשה נוצרת ע''י פתיחת משתמש חדש, ממש ללא בעיה). במהלך מפגשים שהיו לי בעיקר עם אנשים שמקורם בתפוז (כלומר, לא ידעתי מי הם בדיוק, אבל לכולם היה מכנה משותף - תפוז), השאלה הראשונה שהייתה היא לא "איך קוראים לך?", אלא "מה הכינוי שלך בתפוז?". ככה מזהים מישהו. לא לפי השם שלו, אלא לפני שם המשתמש שלו בקהילה. מה שהציק לי בתפוז הוא שהם התעלמו משם המשתמש לחלוטין, והציגו שם פרטי ושם משפחה. עכשיו נשאלת השאלה, מי באמת יודע את כל השמות ושמות המשפחה של המשתמשים בתפוז? אישית אני מכיר את השמות של מספר לא גדול איתם אני בקשר מתמיד. עם השאר שאני מכיר? הדבר היחידי שאני יכול לזהות זה שם משתמש, ואז אני יודע במי מדובר. עד כמה שם המשתמש, באירוע שכולו מורכב מאנשי הקהילה, הוא דבר שולי שתפוז בחרו להתעלם ממנו?

ailag

New member
בקשר לשמות

מי שרצה קיבל כינוי מודפס על התג. הבעיה היתה שהאנשים על המחשבים לא הוכנו כראוי כנראה ופשוט שאלו מה השם שלך גם אם בעצם רצית את הכינוי. אצלי הם הדפיסו את השם המלא ואז ראיתי מישהי עם תג עם הספרה 3 בשם שלה. "הממ, לא יכול להיות שזה השם האמיתי שלה.." ואז לבקשתי הדפיסו ailag :) (ביקשתי מההתחלה ailag אבל לא התייחסו.. עם זאת, שוב, אני לא חושבת שזו מדיניות של תפוז אלא אנשים לא מתודרכים שרגילים להדפיס שמות אמיתיים) היתה שם כמות נכבדת של אנשים עם מדבקה של השם האמיתי שעליה מדבקה עם הכינוי בגלל טעויות כאלו :) מה שכן היה מעניין זה ילד שאני מכירה שעל התג שלו היה כתוב השם האמיתי ולא הכינוי. הסיבה שהוא הסביר לי בחצי התבדחות היתה שכולם מכירים אותו בכינוי והוא רוצה לשמור על מידה מסוימת של אנונימיות, לא שכל העולם ידע מי הוא.

UvalS

New member
יכול להיות שבאמת לא הוכנו כראוי

עוד לפני שהספקתי להבין מה הולך שם כבר נתתי את השם שלי, והתג מצא עצמו בתוך הכיס שלי עד סוף הערב. מה שאמרת בנוגע לילד והכינוי זה מעניין, איך הכינוי הופך להיות השם שלך, שכולם מכירים, באינטרנט
לדעתי היו צריכים לבקש "כינוי או שם".. אולי כך זה היה יותר ברור, גם לחדשים כמוני.

e-magine

New member
אז בוא נלך עם זה הלאה

אני הייתי אומר שמה שהיה צריך להיות זה שאלון כזה: 1. האם את/ה מעוניין/ת לקבל תג זיהוי אותו תוכל לענוד? אם לא, שיהיה לך ערב נעים. אם כן: 2. מה אתה מעוניין שיהיה כתוב עליו? לבחירתך, שם פרטי בלבד, שם פרטי ושם משפחה, כינוי בלבד, צירוף של שם וכינוי, עם שמ/ות הפורומ/ים שאת/ה מנהל/ת?

י.ש.

New member
בפגישת ויקיפדים בשבוע שעבר

חילקו מדבקות וכל אחד כתב מה שרצה. רובם כתבו את שם המשתמש שלהם.

את זה עשו בכנס מנהלים של השנה שעברה

הפעם, כנראה, רצו תג שנראה מקצועי ומלוטש. אבל אני לא חושבת שהיה צורך בשאלון מפורט כמו ש- e-magine מציע. מספיק שהקלדניות היו אומרות שמדובר בהכנת תגיות ושואלות מה לכתוב. אף אחד גם לא הכריח את הנכנסים לעצור שם ולהירשם. ברור ששם המשתמש הוא השם המשמעותי במפגשים כאלה, ונתקלתי לא מעט בתופעה שקוראים אחד לשני בכינוי, גם כאשר יודעים את השם האמיתי.

ailag

New member
בכנס הקודם זה היה בסדר גמור, אגב

אני לא חושבת שהפעם היה שיפור בעקבות התגים המודפסים. (גם לא היה פחות טוב, היה טוב באותה מידה) היו שם גם בדיחות נחמדות כמו עם אחת שכתבה על עצמה גיא אליאב.. בקשר לקריאה בכינוי, אני נתקלת בזה לא רק באינטרנט - אני לומדת קפוארה ושם לחלק מהאנשים יש כינויים בפורטוגזית שניתנים לפי מראה חיצוני (יש אצלנו נשר (?) וטיגריס למשל) או עקב התנהגות ותכונות (אחד שנקרא דוגמן בגלל שככה היה עומד בלי לשים לב, למשל). (כל המילים הנ"ל בפורטוגזית, אז זה נשמע פחות מוזר) יש שם אנשים שלא אני והרבה פעמים גם לא הותיקים יודעים איך קוראים להם. לא שם פרטי, לא שם משפחה, אבל זה לא משנה כי קוראים להם בכינוי ממילא. (מה שמביא את השאלה, אם רואים אותם סתם בקניון, איך לקרוא להם?)

זה מזכיר לי,

שהיו לי מורים, שאף אחד לא ממש ידע איך קוראים להם, כי הכינוי שלהם עבר בבה"ס מדור לדור (ובימים הפריהיסטוריים ההם, לא היה נהוג לפנות למורים בשמם הפרטי, אלא ב- "המורה"). בקניון - לקרוא לאנשים בכל שם ו/או כינוי שיגרום להם להסתובב ולהגיב.

e-magine

New member
בעיה מוכרת

אני מנהל בתפוז מעל 5 שנים, ואני יודע שקודם כל, אף אחד לא מחייב אף מנהל שמגיע לכנס לענוד תג זיהוי. מאז שאני מנהל בתפוז, הלכתי לחצי מהכנסים. ביררתי תמיד מראש איזה זיהוי מתבצע במקום ובחרתי מה מתאים לי. בפועל מה שהיה בכנס האחרון זה היה חלק מתופעת העדר. הקלדניות שאלו את המנהלים מה שמם ומה הפורום אבל בכלל לא הסבירו שזה לצורך תג זיהוי. רוב האנשים חשבו שזה לצורך רישום בכלל. ברגע שתקעו להם ביד תג עם השם המלא ושם הפורום, חלק ענדו, חלק לא ענדו וחלק ענדו הפוך באופן שלא ניתן היה לזהות מה כתצוב על התג. כעיקרון יש כאן דילמה לא פשוטה. אני למשל, לא נראה לי שאי פעם אענוד תג שכתוב עליו e-magine. כי זה סוג של חשיפה עצמית שאיני רוצה בה. אנו חיים בתקופה שכמעט בכל כיס יש טלפון עם מצלמה ויכול מישהו לצלם כי סתם בא לו שתהיה לו מזכרת מהאירוע ופתאום ברקע יהיו הפנים שלי עם תג הכינוי שלי ב7 מיליון פיקסלים. מה אני צריך את זה? אתה בהחלט צודק, רוב האנשים מוכרים לפי כינוי ולא לפי שם פרטי ומשפחה, אבל בתוך קהל המנהלים יש גם רבים שמכירים אישית ויש להם קשרים חברתיים. הדרך הנכונה לפגוש אנשים באירוע כזה היא לתאם מראש עם השני ולעדכן מראש את אחד מעובדי תפוז על ההסכמה ההדדית להיפגש פנים אל פנים ולבקש את עזרתו בהפגשה. יחד עם זאת, צריך לזכור שבשנים האחרונות הרבה מאד גולשים ויתרו על אופציית האנונימיות ומשתמשים בכינוי יותר כבאיזה גימיק מאשר בזהות נפרדת.

כינוי

זה לא רק או גימיק או זהות נפרדת. כינוי זה גם משהו שמאפשר לך להחליט בפני מי אתה נשאר חסוי ואת מי אתה רוצה להכיר.

הקלדניות לא היו עובדות תפוז,

עד כמה שאני מבינה, כך שזו לא מדיניות של תפוז. אני ראיתי את האנשים לפניי בתור, אז ידעתי שזה לצורך התג, ולכן אמרתי את הכינוי ולא את השם האמיתי. יחד עם זאת, באמת לא רציתי להיחשף עם התג עליי לכל אחד שמסתובב שם ומצלם, ולכן תליתי את התג הפוך על הרצועה של התיק. דווקא רציתי להכיר מישהו שלא תיאמתי איתו מראש, אז ביקשתי מנטע שתגיד לו שאני רוצה להכיר אותו (בסוף הוא בכלל לא הגיע). ברור שבקהילות וירטואליות מכירים אחד את השני לפי הכינויים. אם עושים מפגשים, ובמפגשים נחשפים גם בשם האמיתי, אז ההתייחסות יכולה להיות גם לפי השם, אבל מניסיון - בד"כ מערבבים וגם אנשים שמכירים בשם האמיתי, פונים אחד לשני גם בכינוי וגם בשם.

למעלה