שמות באנגלית

KagomeSama

New member
זה לא כזה משנה, אל תכעסי...

אחרי הכל, הוא רק דמות מספר, וזה הכל תלוי באיך שאת בוחרת לצייר/לכתוב אותו. כל אחד שקורא את הספר מגבש לעצמו דיעה שונה על המראה של הדמויות. אני גם לא חושבת למשל שלרייסטלין ודאלאמר יש רומן, אבל אני חושבת שהם מתאימים, זה שני דברים שונים לגמרי. להגיד שיש להם רומן שכתוב בין השורות, ולחשוב שהם מתאימים (רק כי אני אוהבת ש"א) זה שני דברים שונים. המראה של רייסטלין ואיך כל אדם בוחר לצייר אותו, לא כזה קריטי. איש באמונתו יחיה... אני למשל, לא מסוגלת לצייר אנשים מכוערים בצורה מדהימה, או יפים בצורה מדהימה, כל הציורים שלי נראים פחות או יותר אותו דבר... אולי מי שצייר את הציורים האלו בחר לצייר את רייסטלין כמו שהוא/היא היו רוצים לראות אותו.

Ophel McNeil

New member
כי לצייר את רייסטלין יפה ../images/Emo117.gif

מרגיז אותי כי זה מעוות כל מה שכתוב בספר. זה כמו שאני אצייר את תניס עם שיער שחור. אז זה לא נשמע קריטי, אבל ככה זה משקף את רייסטלין. אנשים חושבים שרייסטלין יפה. מציירים אוות יפה. נקי. עוד חלק ובהיר. עיניים מדהימות. כי זה הדימוי שלו בעיני אנשים. וזה לא נכון. רייסטלין הוא יצור מעוות ומסולף. והערצה כלפיו מתחילה להפחיד אותי.

Ophel McNeil

New member
זה מוגזם לצד השני. ../images/Emo117.gif

הוא נראה כמו סאמרה בסוף הצלצול בתמונה הזאת. ><

SaberTooth

New member
גם אם רייסטלין מכוער....

יותר נעים להסתכל על תמונות של אדם שנראה לפחות סביר. זה שיקול שהציירים לוקחים כשאר הם מציירים את רייסטלין. ניקח, לדוגמה, את הציירים הרישמיים שהרבה מציוריהם מופיעים על כריכות הספרים. האדם הממוצע ימשך יותר לעטיפה בה מצוייר אדם יפה מאשר לעטיפה עליה מצוייר אדם מבחיל ומכוער. האדם הממוצע ירצה לקנות את הספר בעל הכריכה עליה מצוייר האדם הנאה מאשר הספר בעל הכריכה עליה מצוייר האדם המכוער. ועל תאוות הבצע של הסופרים כבר דנו כאן פעמים רבות. הצייר החובב מושפע רבות מהציריים הרישמיים. הוא רואה רייסטלין יפה - הוא יצייר רייסטלין יפה. ככה זה הולך. מלבד זאת, רבים מהציירים החובבים שמציירים את רייסטלין הם חמעריציו הגדולים ביותר. לאדם, קל יותר לדמיין את מושא הערצתו כאדם נאה מאשר כאדם מכוער וזה מה שהם מציירים. אני חושב שגם את, תרצי להסתכל ולשמור על המחשב שלך תמונה של רייסטלין היפה מאשר תמונה של רייסטלין המכוער, לא משנה כמה הציור מדוייק על פי הספרים.

Ophel McNeil

New member
וזה כל העניין. ../images/Emo117.gif

רוצים להעריץ את רייסטלין? אין בעיה. תהנו. רוצים להעריץ אנשים יפים? אחלה. אבל רייסטלין הוא לא איש יפה. תקבלו את זה. פה שתי הגישות הללו מתנגשות. זה לא הגיוני שאנשים יתארו בעיני רוחם את רייסטלין כיפה - רק כי אז זה יקל עליהם להעריץ אותו. כשאתה אוהב מישהו, אתה אמור לאהוב את כולו, ולהקבל את כל החלקים בו - הטובים כהרעים. עזוב את זה שלצייר את רייסטלין כחתיך עולמי (ועוד מלא תשוקה. עלק. רייסטלין מפגין רגשות) פשוט מבטל חצי מהסיפור חייו, שרק מתבסס על העובדה על זה שהוא היה ילד חלשלוש ומסכן שאף אחד לא אהב. הדבר היחיד שאני מוכנה לקבל זה עניין המסחר, אז שמים רייסטלין חתיך. כל השאר - פשוט לא נכון, על סף הפאטתיות.

SaberTooth

New member
תראי...

קוראים נוטים לדמיין בעיני רוחם את הדמויות דומות לאלו שהם רואים בציורים. ומה הציור הראשון שהם רואים? את כריכת הספר. אז אנשים משכנעים את עצמם שרייסטלין הוא חתיך הורס וכל הבנות סוגדות לו בסתר, ביחוד בכריכה של עת התאומים בה נמרחת קריסניה על רייסטלין (מה שלא כל כך רחוק ממה שמתואר בספרים). אם אנשים מאמינים שרייסטלין יפה, זה מה שהם מציירים. זה הכל נגזר מהעניין המסחרי של לשים תמונה יפה של רייסטלין על הכריכה. לפחות ככה אני מאמין.

SaberTooth

New member
ועוד משהו...

לדלאמר חייבת להיות סיבה לרצות להיכנס עם רייסטלין למיטה.

DarlingAdam

New member
העיניים לדעתי מדהימות בקאנון.

העור אמור להיות אומלל וחיוור, אולי מקומט, כן. אבל זה לא כיעור, לדעתי. המבט אמור להיות מטריד ומעצבן, נכון, אבל גם זה לא מפריע לי. הוא אמור להיות כפוף, קצת צולע, חלש. כל זה עדיין לא מפריע לי. עניין של טעם, כנראה ;) כשאת חוזרת ואומרת "מעוות ומסולף", למה הכוונה? לא אמור להיות לו שום עיוות פיזי, שום גידול או מום נראה לעין, אלא אם פספסתי משהו חשוב. ואם זה המצב, אני אשמח אם תתני לי תיאור. למה בדיוק הכוונה, "מעוות ומסולף"?

KagomeSama

New member
כל אלה היו רק פאנארטים.

וכולם יודעים שהם לא משקפים את מה שבאמת קורה בספר. ועדיין, אם רייסטלין היה נער יפה כשהוא היה צעיר, למרות שהוא היה רזה, כחוש, ונוטה לחלות, עור זהב לא הופך אותו למכוער, שיער לבן כולנו נקבל ביום מן הימים, ועיניים רואים רק כשהן פתוחות. כמו שאמרתי קודם, אלה הדברים היחידים שרואים מבחינה חיצונית, חוץ מהרזון שלו, ואולי הכפיפות הקלה שהוא קיבל. ושוב, כמו שאמרתי קודם, אלה לא דברים שמספיקים להפוך אותו למפלצת מוטנטית. לפי מה שידוע לי אין לו צלקות, אין לו פצעים ענקיים או גידולים. ומחלת ריאות והקאת דם זה לא משהו שאת מסתכלת על בנאדם ואומרת: יו, זה מקיא דם כשהוא משתעל. אני חושבת שמעבירים את רייסטלין כמכוער ומעוות כי ככה הוא הרגיש כלפי עצמו. וזה לא כמו שתציירי את תניס עם שיער שחור, כי אף אחד לא שינה את הסממנים החיצוניים הבולטים ביותר. העיניים, העור והשיער.

אל תשכחו עוד משהו

מה שבאמת הופך אותו למכוער, לפחות לדעתי, הן עצמות הלחיים. כתוב בספר שיש לו עצמות לחיים בולטות שמטילות צל מאיים על הפנים שלו והוא נראה כמו גופה.

EverMan

New member
לא נכון !

מאז שהוא ילד נאמר שהוא יפה. יפה מאוד אפילו. בדיוק כמו קרמון. רק שהיה בו דבר מפריע , העיניים הגדולות שלו שידעו יותר מדי. כן , הוא היה כחוש. כן הוא היה חיוור. אבל לא - הוא לא היה מכוער. ובהמשך נהיה לו עור זהוב ועיניים מעוותות. הוא מעולם לא היה מעוות.

SaberTooth

New member
אממממ...

זה לא כאילו כל שרשור שני בפורום הוא סלאשי. שרשור סלאשי מידי פעם עוד לא הרג אף אחד. וחוץ מזה, אף אחד לא הכריח אותך לקרוא או להסתכל בתמונות. אם זה מגעיל אותך, אל תסתכל/תקרא.

iceviper

New member
סתם כדרך אגב.....

התמונה באמת יפה,ובאמת לא מהרומח. זה הציור שנמצא על העטיפה של הכרך החמישי ב"מחזור שער המוות" (יד הכאוס")

למעלה