שמור וגזור

vinney

Well-known member
שמור וגזור

פעם הבאה כשיגידו שבתל אביב החילונית יש הרבה יותר פשיעה מבני ברק החרדית, תראו להם את זה. כן, זה נרשם כעבירה בתל אביב החילונית. מותר על פי ההלכה? בטוח שלא. למה רק במקרה של ילד אחד התלוננו למרות שעשרות ילדים נפלו קורבן? עוד הסבר לעיוותים סטטיסטיים למה החברה החרדית כל כך נקייה מפשע.

אנדרי ז

New member
כנראה שמה שכן מותר לפי ההלכה

זה לשקר במצח נחושה ולהסתיר פשעים כאלה מהציבור ומהמשטרה...

snift

New member
אם כבר להיות ציני, אז לפחות לעשות

את זה טוב, אחר זה לא מעניין. כמובן שאסור. גם המעשים שהוא עשה הינם אסורים וגם השקרים שהוא סיפר הם אסורים. כן, יש פושעים חרדים/דתיים. אם לא היו, לא היה כמעט צורך בהלכה...

snift

New member
האמת, את הטענות הללו שמעתי

בעיקר פה בפורום. זאת אומרת את הטענה שהם טוענים שאצלם אין... אני לא קורא הרבה עיתונות חרדית וממש לא עוקב אחרי מה שאומרים נציגיהם.

vinney

Well-known member
לא, זה לא רק פה בפורום

זה טענה שנשמעת חזור והשמע בהרבה מאוד מקומות, אני אישית שמעתי אותה כמה וכמה פעמים בדיונים שלי עם דתיים/חרדים בכל מיני הזדמנויות, גם פנים מול פנים. הם שוכחים לציין שהסטטיסטיקות המחמיאות נוצרו בעיקר בעקבות טיטואים מתחת לשטיח וניהול מערכת שלטונית מקבילה למערכת השלטונית של המדינה, בה נפטרים רוב הסכסוכים. הם לא יותר טובים ולא פחות טובים מאף אחד אחר, לטוב ולרע. הבעיה היא שכשאומרים להם את זה מקבלים חזרה "אנטישמי".

Sashka7

New member
זה לא המקרה הראשון, אגב...

דווקא בחברה סגורה כמו החברה החרדית יש הרבה מקרי אונס והתעללות מינית... כמובן אפשר להבין למה.

vinney

Well-known member
אל תשכנע את המשוכנעים

אני כבר סיפרתי כמה וכמה פעמים את מקרה החייל שהיה לי בצבא שברח מהמשפחה שלו בעקבות האונסים שעבר בישיבות בהן היה...

מקרה נוסף לפני שבוע.

לפני שבוע התגלה מקרה אונס מתמשך של ילדים בני 10-11(!) בחברם לכיתה. הם אנסו(!) אותו בשירותים של ביה"ס. כשההורים הלכו למנהל ביה"ס (בי"ס של ש"ס בת"א) הוא שיכנע אותם לא ללכת למשטרה(!) אני שואל מאיפה לילדים חרדים קטנים שכאלה יצרים מיניים אלימים? כנראה שאין גבול לרוע האנושי, גם כאשר הם חובשים כיפות גדולות כל כך.

eitangn

New member
אפליה עדתית בקבלה לסמינרים החרדיים

אפליה עדתית בקבלה לסמינרים החרדיים: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=0&itemNo=703982 "... וזו המציאות (להבדיל מתשובת המדינה לבית המשפט): בסמינרים החרדיים האשכנזיים נהוגה מכסת קבלה של 30% לבנות מזרחיות. המכסה הזאת היא הרע במיעוטו. יש מוסדות שבהם לא מקבלים גם 30%. הסיבה למכסה היא שההורים האשכנזים לא ישלחו את בנותיהם למוסד שבו שיעור גבוה יותר של מזרחיות..."

למעלה