שמה רגל לעצמי

ketrina

New member
שמה רגל לעצמי

אהלן,
אני אשמח להתייעץ עמכם בנושא מסוים, ותודה מראש...

יש לי פחד מהצלחה. אני תמיד מתקדמת ומצליחה ואז שמה לעצמי רגל, הורסת הכל ומונעת מעצמי הצלחה.
למשל פרויקט בלימודים-ישבתי עליו שבוע ונתתי את הנשמה ולא הלכתי להציג אותו.
ניסיתי להבין מה הסיבה להתנהגנות שלי, קראתי הרבה מאמרים שמצאתי על פחד מהצלחה ואני לא מצליחה לשנות את הדפוס.
התחלתי גם טיפול,כל שיחה בעלות 3 ימי עבודה שלי והיחסים ביני למטפל עלו על שרטון אז אני מרגישה עוד יותר אבודה ותלושה באויר.
אני חושבת שאני מפחדת להצליח, מכמה סיבות:אני לא מאמינה שאני יכולה להצליח, כי זה מה שההורים תמיד אמרו לי, אני מנסה להצליח בתחום הומני שהמשפחה מזלזלים בו, אם אני אצליח זה אחריות, אם אצליח יצפו ממני תמיד להצליח והכי- אם אני אצליח, כל ה25 שנה האילו של החיים שלא הצלחתי-אני אכעס על עצמי,אני לא מרשה לעצמי להצליח כי להתבלט זה לא טוב.

הרבה אמונות שהשתרשו בי..יש לי גם אמונה שכל מה שאני מצטרפת אליו יכשל וכל מה שאני מספרת עליו לאחרים לא יצליח (לצערי שתי האמונות האילו מבוססות מציאות)

יש לכם טיפים, רעיונות, מאמרים?כל עצה, כל רעיון ממש יעזרו. אני פשוט ממש מבולבלת ולחוצה

תודה מראש!
 

ommerl

New member
אבל לפי מה שאת כותבת- את כבר עכשיו מצליחה!

את תמיד מצליחה לשים לעצמך רגל! את מאוד מוצלחת, עד כמה מוזר שזה נשמע, בלשים לעצמך רגל! אז אם לא תוותרי על הדפוס של לשים לעצמך רגל את תמשיכי להיות מוצלחת במשהו ובעצם זה שאת מצליחה משהו- את לא שמה לעצמך רגל במשהו הספציפי הזה!

אם את רוצה להיות לא יוצלחת לחלוטין את חייבת להיכשל בלשים לעצמך רגל, אבל אז את תצליחי במשהו.. פרדוקס..

אם את כל כך מוצלחת בלשים לעצמך רגל, למה שלא תשימי רגל ברגל ששמת? תחבלי בחבלה העצמית. כל מה שאת צריכה זה לעשות את מה שאת עושה ממילא. בגלל שיש פרדוקס, יש לך בחירה. תבחרי לחבל בחבלה העצמית.

זה הרבה משחקים בתוך הראש והפתרון נמצא אצלך.
הייתי ממליץ לך ללכת לאיש מקצוע כיוון שאיש מקצוע יכול לעזור לך באופן שאי אפשר על גבי הפורום, אבל מאחר שכתבת שכבר הלכת לטיפול, קשה לי להאמין שזה מה שאת מחפשת כרגע.
 
שמה רגל

שלום לך יקירה,
כמו הרבה אנשים וגם מטפלים לצערי, את עסוקה בלהבין למה את מכשילה את עצמך.
והמיקוד שלך בכלל צריך ללכת לאיך אני משנה דפוסים והלמה לא חשוב.
כל מה שמנית הם רק הצדקות לדפוס והידיעה לא תקדם אותך.

אם אינך רוצה ליווי פרטני שהוא הדבר היעיל ביותר מבחינתך למרות שחווית אי הצלחה עם מטפל,
אז תתחילי משינוי השפה שלך ושינוי המיקוד שלך:

במקום להגיד "אני מכשילה את עצמי..." תאמרי "אני מקדמת את עצמי..." או תשאלי "איך אני יכולה לקדם את עצמי..."
במקום לספר איך ההורים שלך הכשילו אותך, תתמקדי ביכולות והכישורים שיש לך.

חוץ מזה, אני רוצה לשאול אותך: אם את כל הזמן מכשילה את עצמך, אז כשאת נכשלת, את מצליחה להכשיל את עצמך, נכון?
אז אם את מצליחה אז איך את נכשלת?
 
כל הכבוד על המודעות שלך,זה לא ברור מאליו

וזה אומר שאת כבר בדרך הנכונה. כפי שכתבו לך-כעת הגיע הזמן להבין איך את מתקדמת הלאה ולא נופלת לרגלי המכשול הזה שעוצר אותך.

נסי להבין עם עצמך ואת מוזמנת כמובן לשתף אותנו פה- איך תקדמי את עצמך לכיוון הצלחה בתחום מסוים-מקצוע/לימודים/זוגיות/אחר ואיך תמנעי מעצמך להכשיל את עצמך. נסי לחשוב מה יכול לקרות אם תצליחי ובמקביל-מה יקרה אם לא תצליחי.
 
ספר טוב - שבעת ההרגלים

שלום לך


אני מצטערת לשמוע שהקשר עם המטפל לא היה טוב. ושאת מרגישה אבודה ותלושה.

את מתארת נושאים עמוקים. יש משפחות ש"מחנכות" לחוסר הצלחה. אני מכירה אנשים שגדלו במשפחות כאלה. גם מקצועית וגם אישית. יש כאן הרבה עבודה ללמד את עצמך דפוסים מחשבתיים חדשים.

כמובן שרובנו כאן חושבים שאימון אישי (או טיפול) הוא הדבר המתאים.
אבל אם את מבקשת המלצה על ספר (רק מאמרים לא יספיקו) אני ממליצה בחום על הספר "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים ביותר" של סטפן קובי. ספר עמוק ורחב שמכסה את הנושאים העמוקים הללו שלך ועוד הרבה.
מומלץ בחום
 
היי סאלי :) זה ספר קצת כבד למתחילים לדעתי

מתאים יותר לאנשים שרגילים לקרוא חומרים של התפתחות אישית או נושאים קרובים.

אני באופן אישי התאכזבתי לקרוא ברשת (לאחר שקראתי את הספר) שסטיבן קובי לא תמיד קיבל אחרים ואת דעותיהם כפי שהוא הציע בספר.
 
זה נכון הוא עלול להיות כבד

מצד שני עלול גם להיות מדהים, אולי שווה לנסות :) לגבי קובי - well, nobody's perfect... הוא כתב ספר אדיר ונתן מתנה אדירה לחברה, השאר כבר אישי שלו (היה...).
 
מכשילה את עצמך

הי קטרינה,
נשמע שאת חושדת בכמה מהסיבות לדפוסים השליליים שמכשילים אותך - התנהגות, חשיבה, אמונה.
כמאמנת, אני מאמינה שחפירה ב "למה" על דברים שאינך יכולה לשנות מהעבר, יכולה רק לכלוא אותך במקומות מהעבר.
מציעה לך להחליף את ה"למה" הלא מקדם ב "מה אפשר לעשות מכאן" ?

אני מפנה אותך למאמר קצרצר שכתבתי בנושא-
http://saloona.co.il/paulap/?p=18

ממליצה לך בחום לפנות לאימון אצל מאמנת מנוסה- שתסייע לך להכיר את עצמך טוב יותר דרך חקירת הערכים שלך והדברים שחשובים לך, דרך בניית חזון, פירוק הפרדיגמות המעכבות שאת מחזיקה וליווי במימוש תכנית הפעולה שלך.

בהצלחה,
פאולה פרש
 
הצלחה

נשמע מימך שמה שאת זקוקה לו בשלב זו הצלחה כדאי להתחזק
תחקרי את עצמך מה זו הצלחה עבורך ?
מי יפגע עם תצליחי?
מה המשפחה הגרעינית שלך חושבת על הצלחה
אנשים מצליחים מי הם?מי מה שדובר בבית ?
שאלו אלו ואחרות יתנו לך קצה חוט
ואולי להתחיל להתמקד בהצלחות קטנות (צעדי תינוקת )להוקיר את עצמך על בסיס יומי במשך תקופה של שבועיים על ההישגים שלך לעשות עבודה זה השיג גדול ,לבחור מקצוע בניגוד לדעת השפחה זו הצלחה
תשקלי שוב למצוא מטפל\מאמן שיתאים לך מבחינת אשיות ופיננסית
בהצלחה
 
למעלה