שמאל קיצוני

RedCherry

New member
שמאל קיצוני

הרבה פעמים אני שומע פה (ומסביב) על אנשים שאומרים שהם מעריכים את הרעיונות הכלכליים והחברתיים של מר"ץ, אבל אז בדרך כלל הם מציינים שהם בחיים לא היו מצביעים למר"ץ בגלל שהם "שמאל קיצוני". מה שתמיד מעניין אותי זה, מה זה שמאל קיצוני? אפשר כמה דעות שהם "שמאל קיצוני" ומר"ץ מחזיקה בהם? ואולי מה כל כך קיצוני בדעות הללו? תודה מראש.

ryngs

New member
בוא נשאל ככה

מה ההבדל בינם לבין מפלגת העבודה? נישואים רפורמים, נישואי גייז, החזרת ירושלים ועוד כמה דברים. ההבדלים הללו הופכים אותה לשמאל קיצוני.

RedCherry

New member
ואני שואל

למה נישואים הומוסקסואליים, נישואים רפורמיים או החזרת חלק מירושליים הם קיצונים? מה קיצוני בדעות הללו?

ryngs

New member
אם זה לא היה קיצוני

זה היה נמצא במצע של הרבה מפלגות. רוב הציבור נגד הדברים הללו. תמיד יש "ימין קיצוני" אבל אין שמאל קיצוני אלא שמאל רדיקלי. זה המצאות של התקשורת שרובה מצביעה מרץ.

shay or eli

New member
עניין של קצוות

מרצ נמצאת בקצה השמאלי של סקאלת הפוליטיקה. בגלל שחד"ש ובל"ד לא נכנסו לתודעה בהרבה מקומות בציבור היהודי, מרצ נחשבת לסמן השמאלי ולכן נחשבת ל"שמאל קיצוני".

קיצוני זה לא רק מושג של קצוות

קיצוני זה מושג הבא לתאר אופי או דרכי פעולה הנקבעים על-ידי טמפרמנט או על-ידי מניע דתי או גזעני כזה או אחר. מרצ למזלנו לא עונה על ההגדרה הזו ולכן ראוי להגדירה כשמאל בלבד ולוותר על כל מיני כינויים מיותרים.

snea

New member
כמה בולשיט בהודעה אחת!!!!

קיצוני: הנוטה אל הקצה, מרחיק לכת, בעל השקפה מרחיקה ביותר, שאינו נוטה לפשרה (ע"פ מילון אבן שושן). מרצ היא שמאל קיצוני. גם האיחוד הלאומי הוא ימין קיצוני. הליכוד לא. ודרך אגב, גם עם חד"ש ובל"ד, מרצ היא עדיין שמאל קיצוני. כמו שהאיחוד הלאומי עדיין קיצוני כשקיימת מפלגתו של מרזל.

RedCherry

New member
כמה מילים שלא עונות על כלום בתשובה

אחת! מה "נוטה אל הקצה", "מרחיק לכת", "בעל השקפה מרחיקה ביותר" או "שאינו נוטה לפשרה" קיים במצע של מרץ, ומה קיצוני בדעה כזאת?

youvall

New member
אוקיי....

מה מרחיק לכת במצע מר"צ? מר"צ מאמצת את ז'נבה באופן מוחלט במצעה המדיני-שכולל החזרת פליטים לתוך מדינת ישראל(מי שמעוניין כתבתי הודעה על זה בפורום מפלגת העבודה שנשמרה במאמרי הקוראים או משהו כזה) מר"צ, לפי האתר שלה מוכנה לשקול שינויים בדגל, בהימנון ובסמל ע"מ שיכילו גם סממנים של הציבור הערבי.... דברים כאלה הם מרחיקי לכת, בעלי השקפה מרחיקה ביותר ואשר מוציאים את המפלגה הזו מהמחנה הציוני!

תביא ציטוט בבקשה

כתבת: "מר"צ, לפי האתר שלה מוכנה לשקול שינויים בדגל, בהימנון ובסמל ע"מ שיכילו גם סממנים של הציבור הערבי...."

youvall

New member
אתה מוזמן להיכנס לפורום העבודה...

למאמרים, יש שם מאמרי הקוראים או הכותבים או משהו בסגנון...יש שם שני מאמרים שלי-אחד האמת על ז'נבה ואחד האמת על יח"ד.... יש שם ציטוטים וקישורים ומה שאתה רק רוצה.... הייתי מביא לך את הציטוטים או את הקישורים גם לפה, אך כיוון שאני ממחשב ציבורי שמאפשר גלישה רק בחלון אחד...זה קצת בעייתי....סוריי!

אז כשלא תהיה במחשב ציבורי תתן בבקשה

אני חושב שדמיונך מקצין מאוד את המשתמע מדברים כתובים ואתה מפרש את זה בצורה סובייקטיבית מאוד. מפלגת מרצ היא מפלגה ציונית וגם יוסי ביילין הבהיר שהוא לא יוכל לתמוך בזכות השיבה של הפלשתינאים כי כולם (כולל יוזמת ז'נבה) מסכימים שזה סופה של מדינת ישראל. בהסכם ז'נבה רשום: "אין בהסכם זכות שיבה של פליטים פלסטינים לישראל"

youvall

New member
מצ"ב קישורים לשני ה"מאמרים" שלי....

האמת על ז'נבה האמת על מר"צ-יח"ד אתה מוזמן גם לעיין באתר אינטרנט של יח"ד, אם זה עדיין שם-עיקרי המצע או רוח יח"ד או איך שלא קוראים לזה....

מרצ תומכת בחברה חופשית

נראה שלקחת את אותם 4 סעיפים שלא אהבת מתוך עקרונות מרצ הרבים המפורטים באתר (למרות שעדיין לא מצאתי את הציטוט המדוייק באתר, אבל אני מאמין לך). בשום סעיף ממה שציינת לא מדובר על ערעור הציונות, מדובר רק על קשר בין היהודים לערבים. בסעיף האחרון שרשמת מבוטא הרצון של העם להתנתק מהכבלים של ממסד החרדי. נדמה לי שגם חלק גדול מאנשי מפלגת העבודה תומך להפרדת דת ומדינה. ברוב מדינות העולם הנאור אין כזה קשר בין דת ומדינה כמו כאן ולמשל בבריטניה אף אחד לא חושב שהיא לא תהיה מדינה נוצרית.

youvall

New member
איך אפשר לא להבין?

איך עוד אפשר לפרשן נכונות לשינויים בסמל, המנון ודגל? איך עוד אפשר לפרשן הכנסת השפה הערבית יותר למערכת החינוך? הפרדת דת ומדינה-כן! אבל אסור שהתנועה הציונית תהיה חילונית-אחרת למה בא"י ולא באוגנדה?! התנועה הציונית שואבת את מקורותיה מהדת היהודית...ולהתגייר בלי הדת-זה לא קיים! אין דבר כזה! ואני מצרף גם את המאמר על ז'נבה....

ולהלן סעיף שבחרת שלא לצטט...

"יש לצאת לדרך חדשה בכל הקשור למערכת היחסים בין דת למדינה, דרך אשר תגשים את היותה של מדינת ישראל מדינה דמוקרטית עם רוב יהודי, תוך התחשבות בתנאים ובנסיבות המיוחדות של המדינה, אשר חלק נכבד מאזרחיה אינו יהודי, מדינה אשר אזרחיה היהודיים הינם דתיים, שומרי מסורת וחילוניים ומדינה בעלת תחושת אחריות ומשמעות לעם היהודי בתפוצות."

snea

New member
כמה דברים:

לדוגמה, האמונה שעדיין יש פרטנר לשלום בצד השני, התמיכה בערפאת שהייתה עד לא מזמן - אלו דברים קיצוניים. נסיגה מ**כל** שטחי 1967, כולל גושי ההתנחלויות - אלה דברים קיצוניים. נסיגה מלאה מרמת הגולן - קיצוני. בעניין המלחמה בטרור(מתוך מצע המפלגה): "לצד המשך המלחמה בטרור באמצעים צבאיים, יש להשתמש באמצעים אפקטיביים נוספים, הכוללים מלחמה בתשתית האמיתית שלו, שנמצאת בלב האנשים, ובמוטיבציה שלהם ללחום. מלחמה כזאת, אף לאחר סיום הכיבוש, צריכה להיות גם בצורה של תמריצים פוליטיים, תכניות כלכליות ופתיחות אזרחית" האמונה שהטרור הוא לא עקב הפונדמנטליזם האיסלאמי, ויותר מכך - מלחמה בטרור אחרי סיום הכיבוש = מסירת שטחים למרות הטרור!!! אלא דברים שנראים לי קיצונים. יש דברים, כמו הפרדת דת ומדינה, מתן אזרחות ללא-יהודים ונישואים לפסולי חיתון שנראים לי ברורים לחלוטין, אבל לא לחלק גדול מאוד במדינה. מרצ היא קיצונית ביחס למדינה! אפילו הסוציאל-דמוקרטיה הוא דבר די קיצוני ביחס למדינה. ובגלל שהקיצוניות היא ביחס למדינה, אני חייב להודות שהאיחוד הלאומי הוא בהחלט יותר קיצוני ממרצ. שוב - אם מתחשבים בקונצזוס הלאומי.

מרצ מרחיקת לכת ולא נוטה לפשרה ../images/Emo35.gif

למעלה