אבנר...
1. "אני לא זוכר את המקרים",אם אתה לא זוכר אל תבלבל סתם את המוח,תעשה לי טובה. עד שאתה לא תוכיח לי אתה נחשב כשקרן. לא נהרג שום חייל לאחר שצה"ל יצא מלבנון,ואם נהרגו חיילים אז לא כמו באותה כמות שנהרגו שצה"ל היה בלבנון. כפי שאמרת מקרים בודדים,תשווה זאת שצה"ל היה בלבנון כמה חיילים נהרגו. 2. מה אתה כל כך מתרגש מזה שארגוני הטרור אומרים שכל הארץ שלהם,אתה ממש פרנואיד,איך אתה נלחץ מזה אלוהים ישמור. אתה חשוב שהם יקבלו את הארץ? שהם יגידו מצדי עד מחר אז מה,אני אומר שאני רוצה להיות נשיא ארה"ב,ואני יהיה? בחייך תעשה לי טובה מספיק לקחת כל דבר ברצינות מה שהמחבלים מוציאים מהפה. הם אומרים שהם מנצחים אותנו,הם מנצחים? אני מתערב איתך שהם מדברים ככה כי הם לאט לאט מתפרקים לא עומדים במשימות. כבר היום שמעתי בכירים ברשות שמדברים על הפסקת אש,לא בכדי להפסיק את האש. אלא בכדי לארגן מחדש את הכוחות ולמלא מחדש את מחסני הנשק. 3. אתה שוב חושב שאפשר לנצח מלחמת גרילה בכוח,אתה לא מבין שאתה לא יכול לעשות זאת. הם מתחבאים בין אוכלוסיה,אתה לא יכול להעיף טילים על בית שיש שם משפחה. אז המחבל יהרג ויחד איתו עוד חמישה בני משפחה,כמדינה שמחשיבה את עצמה למערבית אנחנו לא יכולים לבצע טבח בעם אחר. אצל עירק זה אפשרי,אצל איראן גם,אבל אנחנו נחשבים למדינה דמוקרטית מתקדמת,לא כמו עירק ואיראן שנחשבות כמדינות אויב. איך אמר נשיא ארה"ב,"ציר הרשע",אתה גם רוצה להכנס לציר הזה? אני חושב שלא. אז מפסיק להשלות את עצמך שאפשר לנצח את המחבלים בכוח,כי אתה לא יכול. אבל אם היית עירק איראן או סוריה בהחלט היית יכול לעשות זאת. 4. אתה לא יכול להכריז מלחמה על עם,אתה לא קולט את זה? נגד מי תכריז מלחמה? אתה נלחם כיום על עם שרוצה עצמאות,צה"ל נלחם נגד פלסטינים שמצפטרים לארגוני מחתרת בכדי לשחרר אותם מהכיבוש ההישראלי. הרי מי אתה חושב שמתאבד,אחד שטוב לו בחיים חי כמו מלך הולך להתאבד? ממש לא. אחד שחרא לו בחיים שאין לו מה להפסיד רואה שזהו החיים שלו ככה יהיו עד מותו מחליט לקחת חומר נפץ ולהתפוצץ בערים ישראליות או בהתנחלויות. צריכים להראות לפלסטינים שיש להם עוד תקווה,להראות להם שיש בקצה המערה אור שהם עוד יוכלו לצאת מהמצב שהם נמצאים כיום. אבל בגלל אנשים כמוך אין להם סיכוי לחיות,אתה לא משאיר להם את האור בקצה המנערה. אלא אתה אומר שצריכים להכנס בהם ביותר כוח וככה הם יבינו,אבל אתה טועה ובגדול. הנה צה"ל עושה זאת מתחילת האינטפאדה,ובמה זה עזר? פתאום הם הפסיקו אין להם כוח,להפך הם התחזקו יותר. תשים לב מה קורה,כל מכה שלך הם נותנים לנו בראש כפול. 5. מלחמת לבנון לא הרסה לשרון את החיים? מה אתה אומר דבר חדש עבורי,תאמין לי שאם הוא היה חוזר להיסטוריה הוא היה מוותר על הכניסה ללבנון. והוא היה מוותר על כל מה שהיה לו באותה תקופה,על כל הסבל שנגרם לו עקב ההחלטה להכנס ללבנון. יש כאלה שטוענים שערפאת אוהב את ישראל,אז מה? אני כותב לך עובדות,תתחיל להאמין בעובדות ואל תמציא אמת משל עצמך. 6. לך אין ערך לחיים של בני אדם,עובדה שאתה לא מסתכל על הפלסטינים כצד,אלא רק על הצד שלך. אפילו לא על שלך,אלא רק על הצד של המתנחלים. לי ולשאר חברי השמאלנים יש ערך לחיים ואנחנו דוגאים לפלסטינים,לא כמו שאתה תומך בארגון טרור ששיך למתנחלים. 7. טוב אם אתה רוצה למות בעיות שלך,אתה מזמין את המוות.