מר שוורץ היקר,
איני נוטה להתייצב בשום צד שהוא, אינני 'מאמין' בשום דבר. אני יודע דברים - דברים קטנים, לא את תשעת בליון השמות של אלוהים - מנסיון. אבל אין לי אמונות. האמונה עומדת בדרכה של הלמידה והרציונל האנושי. תנועת כ"ך, הינה תנועת ימין קיצוני, הדבר נכון, ואין לי כל ספק בכך. אך ההבדל ביני לבינך, מודגש בתגובות לשרשור הזה. אין לי, אישית, כל בעיה עם אנשי כ"ך מתלהמים המקריאים בריש גלי את האידיאולוגיה שלהם - הזויה ככל שתהיה. בדיוק כמו שאין לי שום בעיה באשר להודעותייך - על אף היותך מרקסיסט, מר שוורץ, אין לי שום בעיה, שתנתב את כל המלל אשר אתה נוטה לכתוב בפורום דנן, בהודעות על גבי הודעות על גבי הודעות. כל עוד לא תקראו לרצח, או המרדה,ממני, לא תשמע כל התנגדות. איני מעדיף את הפאשיזם מר שוורץ, ולא אעדיפו על פני החירות, הצדק והדמוקרטיה. איני מאמין שההסטוריה תכריח אותי לבחור, בין המרקסיזם, לפאשיזם, שכן בסופו של דבר, חירותי וזכויותי ישללו ממני, כך מה יהיה ההבדל הגדול? במידה ואיאלץ לבחור, אבחר שלא לבחור כלל, ואהווה מוקד לפרובוקציות כלפי שני הצדדים, ואפתח במסע התעמרות והתרסה אגרסיבי. מדוע אתה חושב שהפאשיזם פועל לטובתם של בעלי ההון? לא היה זה הפאשיסט פרנקו שהחרים רכושם של עשירי ספרד וזרק רבים מהם לים? לא היה זה מוסוליני אשר הלאים את כל רכושם? בסופו של דבר, כל שיש לאותם "בעלי הון", הוא רכושם. רכוש, ניתן להלאים בקלות, ואת דרכי תעבורתו, ניתן לנתב בקלות. בעלי ההון מעולם לא היוו כוח פעיל בשימור משטרים פאשיסטיים, ובטח שלא משטרים קומוניסטים.