שמאות ומשכנתא

שמאות ומשכנתא

ראשית, רק לצורך העדכון - הדירה מהיורשים, היורשים ואני עשינו הסכם בעל פה, ואם דברים יסתדרו כשורה עד ספטמבר אקבל את השירה. עכשיו, התשלום עבור הדירה מורכב מהון עצמי וממשכנתא. עש כמה שהבנתי הבנק מבקש הערכת שמאי על הדירה, ולפיה מחשב את אחוזי ההלוואה וגובה ריביות. המחיר שאני אשלם עבור הדירה הוא מחיר ריאלי אומנם, אבל ריאלי טיפה גבוה, כי מאוד רציתי את הדירה הספציפית הזו. מדובר בדירת שלושה חדרים גדולה מאוד בת כ - 30, שמורה, שהתגוררו בה רק זוג מבוגר ללא ילדים, לא משופצת, עורפית (צפון-מערב) בבניין מטופח מאוד באחד הרחובות השקטים והטובים של נתניה, (בעיר עצמה, לא בשכונות) והמחיר שהוסכם על ידינו הוא 530.000 ש"ח. המחירים שמבקשים המוכרים עבור דירות ברחוב הזה הם בסביבות ה-570.000 לדירה לא משופצת, ובסביבות ה - 620000 עבור דירה משופצת. מה קורה כאשר שמאי מציע לבנק מחיר נמוך יותר מהמחיר שבפועל אני קונה את הדירה? אני צריכה שבעים אחוז מערך הדירה המשולם,והאם זה ניתן לויכוח עם הבנק? שאלה נוספת, על הסכום הזה (370000) הבנק ביקש ממני ריביות שבין 5.4- 5.5 ואלו נראות לי ריביות גהוהות מדי. מישהו יודע אם הריבית אמורה לרדת בקרוב? ולכמה אני יכולה להתווכח עם הבנק, או במילים אחרות מהי ריבית ריאלית היום בשוק שאותה אני יכולה לקבל? ובכלל, מישהו יודע כמה זמן אורכת הפרוצדורה של קבלת המשכנתא? ומה היא כוללת? אני מבינה שעם החוזה הולכים לבנק, ורק אז מתחיל התהליך ה"אמיתי". (כבר הגשתי את כל המסמכים והבקשות ויש לי אישורים עקרוניים בכמה בנקים) תודה רבה רבה לכולכם.

../images/Emo49.gif ...

המשכנתא שתקבלי הינה על בסיס הערכת השמאי. אם סיכמת עם הבנק שתקבלי 70% זה יהיה מהשווי שיקבע השמאי ולא מהמחיר שרשום בחוזה. אם סיכמת על סכום של 370,000 והשמאי יעריך את הדירה בסכום יותר נמוך מהחוזה אז הבנק ישקול אם לאשר לך משכנתא של 80% או 90% (וזה אפשרי כיום). גובה הריבית אינו קשור ישירות להערכת השמאי. ריביות שבין 5.4- 5.5 נראות לי קצת גבוהות כיום (חפשי אחורה בפורום ותמצאי ריביות שהוצעו לאחרים) אבל אני מניח שזאת הצעת הבנק לפני מו"מ. אפשר לנהל מו"מ ולהתמקח (כמו בשוק) וכדאי לעשות זאת במקביל עם 3-2 בנקים שונים. אני מנחש שאפשר להגיע לריבית (קבועה) של 5.3%-5.1. שיהיה

תודה רבה

האם יש טווח מחיר שבו מותר למחיר של החוזה להיות גבוה מהמחיר של השמאות? האם יש מקום לויכוח עם הבנק בעניין זה? ובעניין הריביות גם אני חשבתי שההצעות שקיבלתי גבוהות מדי. תודה רבה.

realtor

New member
הערכת שמאי נגד " הקפצת" מחיר

1. הבנק רוצה הערכת שמאי על הנכס כדי לודא שלא קבעו בחוזה מחיר פיקטיבי גבוהה יותר כדי לקבל יותר משכנתא. אם הסטיה בין השמאי לחוזה אינה גדולה הבנק יכול לקבל את המחיר בחוזה ולא של השמאי. 2. זכרי הבנק מעוניין לתת לך משכנתא וכמה שיותר רק מוודא שלא "עבדו עליו" בחוזה. 3. אם הערכת שמאי נמוכה מידי לדעתך קחי שמאי אחר (מבנק למשכנתאות אחר) ולא אחת המחיר שיקבע השמאי השני יהיה שונה... 4. אם המחיר שנקבע בחוזה הגיוני "שמאי המשכנתאות" נוטים לאשר אותו

שמאי משכנתאות מבקשים מהקונה את מחיר

החוזה? או שהם הולכים לדירה "בלנקו?" אני חושבת שמחיר הדירה שאני קונה הוא ריאלי מאוד, לפחות לפי מחירי דירות אחרות במצב דומה באותו איזור, ולפי המתווכים שהראו לי אותן. אין לי דרך אחרת לדעת את שווי הדירה, אלא אם כן הייתי לוקחת שמאי קודם לכן. בכל אופן, אם הבנתי נכון, אם הסטייה היא סבירה, אז אין בעיה להתווכח עם הבנק בעניין. תודה רבה.

כן ...

השמאי דורש לקבל מספר מסמכים ביניהם נסח טאבו וחוזה רכישה. אין סיבה להתווכח עם הבנק ואין על מה להתווכח אם את מתכננת לקחת 70% מהמחיר שבחוזה אז תקחי 80% מהערכת השמאי ... לא קרה שום דבר.

קרה... emi שזה תוספת חודשית של

כ - 100 ש"ח לחודש... הבנק נותן עד 70 אחוז מערך הדירה ללא חברת הביטוח. מעל לסכום זה חייבים את הביטוח הזה ואני לא רוצה לקחת. בכל אופן, אני מקווה שזה יסתדר בלי.

למעלה