שם של עוגיות ומתכון

רוזהלי

New member
שם של עוגיות ומתכון

אני מחפשת את השם וגם את המתכון
לעוגיות הונגריות שעשויות מבצק שמרים/עלים חלביות
שמכינים בדרך כלל במוצאי יום כיפור...
בתודה מראש.
 

englender

New member
עוגה

אימי היתה מכינב קוגלהוף למוצאי יום כיפור. נסי להזכר בשם של העוגיות, איך נראו. ממה היו עשויות?
 
הצילום במתכון לא שלי. תוספת יצירתית של טומי

כי העליתי מתכון ללא תמונה
מאז גם שיפרתי את המתכון וגם נוספה תמונה.
 
בבקשה Arany galuska משופרת

עוגת שמרים הבנויה כופתאות כופתאות של בצק זהוב. כל כופתה טבולה בחמאה וסביבה אגוזים טחונים וסוכר. הסועדים תולשים כופתה וטובלים ברוטב וניל או רוטב יין.

כמובן שאני חייבת לשפר ובמקום כופתת בצק ריקה, טעימה ככל שתהיה, הכנתי כופתאות שממולאות בקונפיטורת משמיש ואגוזים טחונים. כך שההפתעה ממתינה גם בפנים...
רכיבים:
לבצק:
500 גר' קמח מנופה
3 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
100 גר' חמאה רכה
2 חלמונים (לשמור על החלבונים)
100 מ"ל שמנת חמוצה
1 כוס חלב פושר
קורט מלח
גרד מלימון לפי הטעם

למלית ולהרכבה:
200 גר' אגוזים טחונים (אצלי הפעם פקאן ואגוזי לוז קלויים קלות)
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס קונפיטורת משמיש חלקה כמעט לגמרי
קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות סוכר חום



אופן הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולשים בוו הלישה עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.


מכינים מלית:

שמים בקערה בינונית 150 גר' אגוזים טחונים, וניל, קליפת לימון וסוכר.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת האגוזים.

סביב משטח העבודה מכינים בקעריות חמאה מומסת, ריבה, אגוזים, סוכר חום. בחמאה מברשת למריחה. בקעריות האחרות כפיות.

משמנים תבנית קוגלהוף (הפעם ח"פ) במעט מהחמאה.

מפזרים מעט מהסוכר החום והאגוזים (מהקערית ללא הקצף).

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים חלק ראשון על משטח מקומח לעלה רבוע בעובי 1/2 ס"מ לערך.

חותכים את העלה לריבועים בגודל 8 ס"מ כל צלע. במרכז כל ריבוע שמים חצי כפית מהקונפיטורה וכפית גדושה מהאגוזים עם הקצף.

אוספים קצוות וסוגרים לכדור.

מניחים את הכדורים עם התפר למטה בתבנית המוכנה, זה לצד זה בשכבה אחת.

מורחים בנדיבות חמאה מומסת על הכדורים. מפזרים סוכר חום ואגוזים.

מעל מניחים שכבת כדורים נוספת.

חוזרים על התהליך עד שהבצק נגמר.

את השכבה העליונה מורחים שוב בחמאה ומפזרים את שארית הסוכר והאגוזים.

מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח ומכניסים לתנור מחומם ל 170 מ"צ ל 50 דקות.

הערות:
עוגת שמרים הבנויה כופתאות כופתאות של בצק זהוב. כל כופתה טבולה בחמאה וסביבה אגוזים טחונים וסוכר. הסועדים תולשים כופתה וטובלים ברוטב וניל או רוטב יין.

כמובן שאני חייבת לשפר ובמקום כופתת בצק ריקה, טעימה ככל שתהיה, הכנתי כופתאות שממולאות בקונפיטורת משמיש ואגוזים טחונים. כך שההפתעה ממתינה גם בפנים...
לפני הא]יה נראה כך:
 

רוזהלי

New member
ל -

englender ושמני
 

milch

New member
אם הכוונה ל-Aranygaluska, זו הגירסה שלי...

עבור תבנית קוגלהופף 26 ס"מ:

המרכיבים:
600 גרם קמח לבן
12 גרם שמרים יבשים
½2 כפות סוכר
280 מיל' חלב
68 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
גרדה של לימון אחד
קורט מלח

חומרים לציפוי:

שמן קנולה

150 גרם סוכר
150 גרם אגוזי מלך טחונים
120 גרם פירורי ביסקביטים
1 כפית קינמון

ההכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח וגרדת הלימון.
2. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה תוך הוספה של החלב וחלמון אחד בכל פעם לסרוגין והחמאה המומסת. לאחר קבלת בצק הומוגני, ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 6 דקות. חוזרים למהירות נמוכה וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. להשלמת הבצק, לשים ידנית 4-5 דקות נוספות. יוצרים כדור ומניחים להתפחה בקערה מכוסה, במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומוציאים אויר בעדינות.
4. שמים שמן בקערית ומערבבים את חומרי הציפוי בקערית נפרדת.
5. מורחים חמאה או שמן על דפנות התבנית ומפזרים חלק מן הציפוי.
6. יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מגלגלים בשמן ובתערובת הציפוי. מסדרים בשכבות בתוך התבנית.
7. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים עד שכמעט יכפיל את נפחו. בינתיים מחממים תנור ל-º190 צ'.
8. אופים 40-50 דקות, עד להשחמה.

הערה: לקבלת טעם משופר, ניתן להכין את הבצק לקראת ערב, להתפיח שעה אחת ולהמשיך להתפיח במקרר למשך הלילה. בבוקר ממשיכים משלב 3 רגיל.
 

הרבי 101

New member
זאת אחת העוגות שאני הכי אוהב ה-Aranygaluska.

הבעיה שמי שהיתה מכינה אותה במשפחתנו, היתה רק דודתי ז"ל
(אחותה של אימי) שעוד לא עברה שנה מאז נפטרה. ומאחר שדרושה
המון עבודה להכין אותה, אשתי לא מתחילה בכלל עם זה ...
 

milch

New member
צר לי לשמוע...

בכל מיקרה, הסידור אצלנו הוא כזה שאני מכין את הבצק ואת הכדורים וזוגתי מגלגלת בחומרים ומסדרת בתבנית.
העבודה המשותפת מקלה על התהליך. העבודה לא קשה אך Time consuming.
 
הרבי, בהכנה הקלאסית זה לא הרבה עבודה.

אפילו עם המילוי כמו שאני מכינה, ההרכה פחות מ 10 דקות.
 
למעלה