אם הכוונה ל-Aranygaluska, זו הגירסה שלי...
עבור תבנית קוגלהופף 26 ס"מ:
המרכיבים:
600 גרם קמח לבן
12 גרם שמרים יבשים
½2 כפות סוכר
280 מיל' חלב
68 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
גרדה של לימון אחד
קורט מלח
חומרים לציפוי:
שמן קנולה
150 גרם סוכר
150 גרם אגוזי מלך טחונים
120 גרם פירורי ביסקביטים
1 כפית קינמון
ההכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח וגרדת הלימון.
2. מתחילים לערבב על מהירות נמוכה תוך הוספה של החלב וחלמון אחד בכל פעם לסרוגין והחמאה המומסת. לאחר קבלת בצק הומוגני, ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 6 דקות. חוזרים למהירות נמוכה וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. להשלמת הבצק, לשים ידנית 4-5 דקות נוספות. יוצרים כדור ומניחים להתפחה בקערה מכוסה, במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומוציאים אויר בעדינות.
4. שמים שמן בקערית ומערבבים את חומרי הציפוי בקערית נפרדת.
5. מורחים חמאה או שמן על דפנות התבנית ומפזרים חלק מן הציפוי.
6. יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מגלגלים בשמן ובתערובת הציפוי. מסדרים בשכבות בתוך התבנית.
7. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים עד שכמעט יכפיל את נפחו. בינתיים מחממים תנור ל-º190 צ'.
8. אופים 40-50 דקות, עד להשחמה.
הערה: לקבלת טעם משופר, ניתן להכין את הבצק לקראת ערב, להתפיח שעה אחת ולהמשיך להתפיח במקרר למשך הלילה. בבוקר ממשיכים משלב 3 רגיל.