שם עברי לADHD

בלארט

New member
שם עברי לADHD

כבר כמה זמן אני מחפש שם עברי הגיוני לADD עם או בלי H. אין לי בעיה עם האנגלית אבל אם כבר כותבים בעברית, כדאי גם להשתמש בראשי תיבות קליטים בעברית. הרעיון בא לי במקום שבדרך כלל באים הרעיונות הטובים - במקלחת. ראשי התיבות של "תסמונת קשב לקוי" הם פשוט תק"ל, ו"תסמונת קשב לקוי/ היפראקטיביות" הם תקל"ה. מה דעתכם על השם ? הוא אמנם בעל קונוטציות שליליות, אבל אחרי הכל אנחנו עוסקים בלקות מסוג כלשהי. תקלה, היא משהו מינורי * בר תיקון * ולא מרמז על נזק בלתי הפיך. מה דעתכם ?

זהבה נ

New member
"תקל"ה ממש אהבתי גם תק"ל זה טוב

כי זה ממש יכול להיות שם עברי שעבר גיור כהלכה. השאלה היא כיצד מכניסים אותו לשימוש? האם צריך להגישו לאקדמיה ללשון??. צריך לברר. זהבה פרום "זכויות הורים"

דליה.ד

New member
נחמד! אבל....

הייתי רוצה בכל זאת משהו יותר מעודד ואופטימי!

זהבה נ

New member
ואני דוקא רואה בזה אופטימיות ../images/Emo8.gif

לי השם מזכיר את הסרט "תקלה מופלאה" תלוי איך רואים את השם, הקונוטציה כל אחד לוקח מהעולם הפנימי שלו. זהבה נ פורום "זכויות הורים" בתפוז

בלארט

New member
תק"לה מופלאה - אהבתי

נזכרתי שתסמונת אינה התרגום לDisorder. אבל נו שוין.

amichai58

New member
אף אחד לא ירצה שיקרו לו "תקלה"

אף אחד לא ירצה שיקרו לו "תקלה" הגם שיש בילדים / אנשים כאלה הרבה יופי נכון שמנקודת מבט של מורה או גננת בגן או כיתה צפופה זה בעיה אבל מדובר בילדים פעילים, ספונטנים, יצירתיים, דינמיים. אני מעדיף לקרוא לזה "ילדים שפעילים יותר". או ילדים שקשה להם לשבת הרבה.

אני לגמרי מסכימה "תקלה"???

ךמה להיות שליליים, למהלא לקראו להם "ילדי המעוף"? הרי ידוע שהיכולת שלהם להגיע לחשיבה קריאטיבית היא בולטת במיוחד... למה לא לקרוא להם "הילדים עם הרגש"? יש הרבה דברים חיוביים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז הם מסוגלים לתקשר רגשית במקומות שאחרים לא מגיעים אליהם, הם אוהבים את העולם, הם לרוב מלאי שמחת חיים, אוהבי טבע ואדם ועוד אפשר לאמר עליהם המון דברים טובים. חברים וחברות - בואו לא נשכח את הדברים הטובים

בלארט

New member
נו טוף, שיכנעתם אותי

לי ממש לא אכפת שיש לי תק"לה, אבל אני מבין את הנימוקים למה לא להשתמש בשם.

amichai58

New member
לא כולם רואים את זה כ"תקלה"

זה נראה אולי תקלה מזווית ראיה של מורה בכיתה עם עוד 40 תמידים, או גננת שמנסה לעשות ריכוז או מסיבת יומהולדת והילד מפריע ליד ההורים ומראה לכולם שהיא לא יכולה להשתלט זה בעיה שבאה לידי ביטוי בעולם מערבי עם צורת חינוך כפי שהיא מרחב גדול וטבעי - זה לא תקלה - הילדים ההיפר - הם הילדים שאולי בחברה אחרת היו הלוחמים האמיצים והמצליחים, הציידים הטובים - אלה שבמרכז. רק בסיטואציה הנוכחית יש להם בעיה. וגם לאחרים - רק שאחרים יודעים לסבול בשקט.

בלארט

New member
העלת את עניין נקודת המבט

אכן בעלי הפרעות הקשב והריכוז הם החריגים על פי רוב, אבל אני לא רואה בכך הגדרה שיפוטית איכותית (כלומר מי יותר טוב, מי פחות טוב) אלא הגדרה כמותית (כלומר רוב הפרטים ללא תק"ל, מיעוטם בעלי הפרעת קשב וריכוז). הנכון הוא שמערכת החינוך המערבית, ההמונית והקונבנציונלית, בנויה סביב הרוב והממוצע, ולכן לבעלי הפרעות קשב וריכוז, כמו רבים אחרים יש קשיים יותר גדולים. מצד שני, יש להם יתרונות שככל שמתקדמים בשנים משקלם היחסי גדל. זאת כמובן בתנאי שבשנים הראשונות יודעים לטפל בקשיים הנלווים.

amichai58

New member
אולי תפרטי לכולם

אולי תפרטי לכולם את היתרונות שלדבריך "ככל שמתקדמים בשנים משקלם היחסי גדל"

למעלה