שם משפחה

שם משפחה ../images/Emo35.gif

אוף, מה עושים עם זה? בתעודת הזהות שלי רשומים 2 שמות המשפחה, עם מקף. אבל כבר יותר מ- 12 שנה, מאז שנולדה הגדולה, אני משתמשת רק בשלו. הוא, מיד כשנפרדנו, החל לכנות אותי רק בשם המשפחה הקודם, זה שנולדתי איתו. ועכשיו - מה עושים? מצד אחד לא רוצה את שלו, מצד שני כן רוצה את של הילדים. מצד שלישי יש לי רק בנות, גם הן תחלפנה יום אחד. מצד רביעי אולי גם אני אנשא שוב... ניסיתי אפילו לשכנע את הילדים לשנות, שם משפחה חדש עם האות הראשונה שלי והאות הראושונה שלו, אבל הם לא הסכימו (ואני מבינה אותם). אז מה עושים? מעניין לשמע גם את דעתם של גברים בנושא... (ולך
שושן פרא, רק כדי למנוע אי הבנות הפעם אני לא מחפשת קריטריונים, לא אבחר את בן זוגי הבא לפי שם משפחתו
)

Rinattt

New member
אני...

עונה לך למרות ששאלת דווקא את הגברים, נשארתי עם השם משפחה שלו, חושבת להוסיף גם את שלי רק מה שאין לי חשק ללכת למשרד הפנים
ואם אתחתן < מה שלא נראה לי יקרה בזמן הקרוב או בכלל > אז כשאגיע לגשר אחצה אותו. את שם משפחתן של הבנות לא אציע אפילו לשנות, זה אבא שלהן, זו המסורת, זה חלק מהן. מה שבעצם אומרת - שהשם משפחה ממש לא משנה לי, העיקר מי אני

לא שאלתי רק את הגברים ../images/Emo3.gif

להיפך, זו שאלה לנשים, אבל אני תוהה גם מה חושבים גברים בענין, לאור זה שהאקס שלי מיד ניסה לשנות לי מבלי לשאול אותי בכלל.

שלי ושלו עם מקף באמצע

ביום שהילדים יהיו גדולים מספיק (ויצאו מהבית) אוכל לנטוש את התוספת המיותרת ולהשאר רק עם הישן שלי או להחליף לחדש לגמרי...

מה את מסתבכת...

את אוהבת ורוצה את שם משפחתך - כך קראי לעצמך אינך אוהבת את שלו - מחקי למען הבנות? - אמרת ששמם הרי יוחלף אז מה הבעיה כאן החליפי וזהו אם היו לך בנים כשלי הייתי מבינה אם היו לי רק בנות חוזרת במהירה לשלי כמובן תעשי רקקקק מה שמרגיש לך

שלי 9

New member
זה אולי יפתיע אותך..אבל אני

העדפתי להישאר עם השם שלו..גם כי התרגלתי אליו כ"כ ואפילו אוהבת אותו..(את השם כמובן..) מעבר לזה כמובן שרוצה שלי ולבתי יהיה שם משפחה זהה..(עד שהיא תתחתן, או שאולי תבחר להיות ידועה בציבור של מישהו..
) וכשחושבת על זה עוד..לי זה כניראה לא כ"כ מהותי כמו שלאחרים,זהו שם משפחתי..זהו חלק מעברי..ואיתו אשאר..

שנים לפני שחשבתי

שיום אחד לא נהייה יחד... הוספתי את שם משפחתי המקורי תמיד הרגשתי מחוברת רק לשלי . הרי זה זה שם משפחתי . אני הבת של אבא שלי לא?! ובכורה, ורק בנות .... המעשה ריגש מאוד את אהוב ליבי ~הוא אבא שלי.
ובקרוב (לאחר שיחה גלויה והסכמת הילדים על כך), אסיר לחלוטין את שם משפחתו של האקס .מ י ו ת ר ! בנוספ... חתימתי בכל מקום מאזאני זוכרת עצמי היתה רק שמי הפרטי!

תמיד הייתי עם שני שמות

גם אחרי שהתגרשתי, היה לי מוזר להוריד את השם בגלל הילדים... אבל עבר לי כבר שנתיים אני רק עם שם אחד נעוריי... וזהו.... עושה קצת בלאגנים בתשלומים שמקשרים כל קבלה עם שם ההורה לילד ואצלנו זה הרי שמות שונים... אז לוקח זמן עד שמקשרים... אבל חוץ מזה התרגלתי לומר טליה *** אמא של **** ****** וזהו.

r o n i t 3 7

New member
ואני....

נשארתי עם השם שלו... ולא רק בגלל שזה שלו, הרי גם הוא החליף, אז בעצם אפשר להגיד שגם השם הזה אינו שלו... פשוט, יפה יותר, בעל משמעות...

למעלה