שם זה לא משחק

אור 173

New member
שם זה לא משחק

היי גל קוראים לי נמרוד,בתעודת הזהות רשום לי השם נמרוד אור מאוד לא טוב לי בחיים,כל פעם כשאני מרגיש שאני למעלה,אח"כ אני שוב יורד למטה,וסובל בהרבה.. אני מאוד רוצה להחליף את השם,להוריד את נמרוד ושיקראו לי רק אור כל השנים רציתי שיקראו לי אור,וגם השם נמרוד טיפה ילדותי..לא? אבל יש בי איזה פחד כזה בשינוי שם..צריך,לא צריך..כדאי או לא כדאי.. על השם נמרוד במובן הדתי(איש רע בתנך) חשבתי גם על זהאבל זו לא הסיבה שלי במיוחד בנוסף,אני יודע שעם שמות לא משחקים ולא מחליפים כל רגע ואני מפחד שאם אני אשנה אותו רשמית(בבית הכנסת בהשלמת מניין) אתחרט ויהיה מאוחר מדי להחזיר לנמרוד. זה כבר יהיה בלתי אפשרי. האם עליי להחליף,במיוחד עכשיו לפני הגיוס לצבא?(באוקטובר) תעזרו בבקשה.תודה 17.3.91 תאריך לידה שם האם שושנה

גל סופר

New member
אכן, שם הוא לא משחק

תראה, נמרוד. אתה מתאר מצב בחיים שלא קשור כ"כ לשם שלך. אולי שינוי השם יתן לך דחיפה פסיכולוגית שתעזור לך לשנות את ההרגלים שלך, אבל ההשפעה יכולה להיות גם מזיקה. אני לא בטוח שהשם נמרוד ילדותי, וגם לא סבור שהעובדה שנמרוד היה "איש רע בתנ"ך", צריכה לגרום לך ללכת בעקבותיו. עצם העובדה שאתה מעלה אפשרות שלפיה אתה מתחרט יותר מאוחר בגלל החלפת השם, כבר מעלה לנו את הספק האם מתאים לך להחליף את השם או לא. האם תוכל לברר, נמרוד, מי העניק לך את שמך?

אור 173

New member
הענקת השם

מי חשב על השם,אני לא יודע במדיוק אבל הוא על שם סבא שלי(הוא חי) קוראים לו ארמונד..אז ההורים החליטו שיקראו נמרוד אגב,חלק אומרים שבזמן הברית היו בעיות..המוהל לא הסכים לחתוך לי עם השם נמרוד,אז בזמן הזה בדיוק חשבו על אור.וחלק אומרים שמההתחלה חשבו על נמרוד אור.יש על זה ויכוחים לפעמים במשפחה

גל סופר

New member
כדאי לברר מול ההורים

עכ"פ, הרבה מוהלים לא מסכימים לשמות מסוימים, אבל הם עושים טעות וחולקים על דברי האר"י, אשר מציין במפורש כי להורים ניתנה רוח הקודש בעניין השמות. מוהלים כאלו אינם מבינים דבר או חצי דבר בשמות... בכל אופן, אם ההורים בחרו לך את השם "נמרוד" [ולא "נמרוד אור"]- אין שום סיבה להחליף אותו.

אור 173

New member
המשך

אני רוצה כל כך את השם הזה,אני מרגיש שזה השם שלי לא אמרתי לך,אנבל אני די לא אוהב את השם הזה, כבר שנים אני מתכנן לקרוא לעצמי אור אבל שוב,יש לי אותם החששות שכתבתי לך מקודם

גל סופר

New member
אבל החיבור שלך לשם

לא בהכרח מכתיב את הנכונות. תבין שלפעמים האהבה שלנו לשם מסוים היא בגלל סיבות אחרות. מכיוון שהעלת את העובדה שתיכננו לקרוא לך "נמרוד אור"- בדוק זאת זאת לעומק. אם אכן כך, הרי שתהא אפשרות להסיר אחד מהשמות הללו [נמרוד, כפי שאתה רוצה]. זה במידה ואכן קראו לך במקור "נמרוד אור" [או כך תיכננו לקרוא לך].

אור 173

New member
לחדד את דבריך..

אם תיכננו לקרוא לי מההתחלה נמרוד אור,אז יש אפשרות להסיר את נמרוד,ולקרוא לי רק אור?

אור 173

New member
...

ויהיו יותר סיכונים..? מזל יותר רע וכל זה.. כי זה עדיין שינוי שם כמו כולם

גל סופר

New member
מזל

הוא לא "רע" או "טוב". על כל פנים, המלצתי לך קודם לברר האם באמת רצו לקרוא לך "נמרוד אור". רק אם כן- תתייעץ עם ההורים שלך האם לדעתם תוכל לשנות את השם או לא.

למעלה