של מי הספר הזה בכלל?

strahd

New member
של מי הספר הזה בכלל?

מכיוון שיש הרבה בלבול ובלגן ומכיוון שאני לא רוצה להעמיס יתר על המידה על המערכת ולכתוב סיפורים שלמים (למרות שאפשר), מצורף קובץ שמתאר את כל הספרים הקיימים של רומח הדרקון והסבר על כל ספר וגם ציון מ-1 עד 10. יש לי מנהג מגונה לקרוא את כל הספרים של רומח הדרקון, אז אתם יכולים לסמוך על ביקורות אלו. אשמח לקבל תגובות.

Ophel McNeil

New member
נפלא! ../images/Emo45.gif

אם כי הביקורת שלי הולכת ככה - רשומות - 10!! ספרים מעולים, מרתקים, נהדרים.....
אם להיות קטנוניים, אלה בעצם הספרים היחידים שאני אוהבת מהסדרה. אגדות - 5. למרות שהרוב חושבים שזה מעולה, אני השתעממתי למוות. אני שונאת את רייסטלין!
שישיית המפגשים - 4-6. כעיקרון, לא משהו.... יש טובים יותר, ויש טובים פחות.
כבשן הנשמה, אחים לנשק - 8. דווקא טוב, מפתיע יחסית בהתחשב בעובדה שזה על רייסטלין. ויש לי בבית את דרקונים של השמש השוקעת שמחכה לקריאה. בלה. כשיהיה לי זמן. אולי.

תור

New member
אתה שונא את רייסטלין?

שלום אני חדש כאן אבל אני מודע טוב מאוד לסידרה ורייסטלין הוא זה שעושה אותה! הוא כל כך אפל ועמוק וחכם ושנון ומקרין כוח אפילו שהוא מהספר! הוא מרתק ! הרוע והזדון שלו מדהימים אותי ואני חולה עליו... למרות שאני בעד כוחות הטוב והאור!

Time & Death

New member
רק לידע כללי...

איפה רשומות רייסטלין? אני דיי בטוחה שהם לא הופיעו שם, למה?

strahd

New member
TMHO

לדעתי רשומות רייסטלין היא סתם סדרה. אוקיי, לפני שזורקים עלי קליפות בננות ושאר ירקות עלי להסביר. הסדרה לא מוסיפה כלום לעלילה. אמנם, מרגרט וייס כתבה את הספרים והספרים כתובים טוב, אבל לנופך הכללי של העולם והתפתחות היסטורית אין לה מקום. אם מישהו רוצה להוסיף את רשומות רייסטלין הוא יכול לעשות זאת לפני שישיית המפגשים.

La Gamba

New member
רשומות רייסטלין!

איך ניתן להגיד שזוהי סתם סדרה? הסדרה הזאת מחליפה באופן אדיר את שישיית המפגשים, רוב היתרונות של שישיית המפגשים בלי החסרונות שלה נמצאים בסדרה הזאת (או לפחות בספר הראשון) שישיית המפגשים הינה סתם (כמו סדרת הקדם רומח, שהיא די גרועה ע"פ דעתי, קראתי שלושה ספרים ממנה, מעטה המקוריות שמצאתי בה) אוסף של שישה הרפתקאות, זהו! (למרות שזה מאוד חשוב להבין את הקבוצה לפני שהיא נפרדה ועד עתה הדרך היחידה להבין את זה הייתה דרך שישיית המפגשים.

Magma99

New member
../images/Emo13.gif

לקרוא את ספרי כל הספרים של רומח הדרקון זה לא מנהג מגונה

ערפד1

New member
אני חושש שספר אחד פיקששת

שמעתי על שלושה ספרים שיצאו בקרוב בעיברית קנדמור אור וחושך (אם זה השם הנכון) ועוד ספר שאת שמו אני לא זוכר אבל הוא לא נמצא ברשימה שלך מה שבטוח המסע המלא של קיטיארה וסער של טאניס וחלמיש לחפש אחר הכוהנים האבודים ושחלמיש נכלא אצל גמדי המערות לא כתבת על זה אם קראתי נכון אחים לנשק כבשן הנשמה ויש עוד ספר אחד של השניים הללו לפי דעתי אבל..........אני לצערי הרב יכול רק לקחות שכל הספרים יגיעו לספריה בקיבוץ שלי שהיא קטנה מאוד ככה שלקרוא זה מאוד קשה לי אבל אני קראתי את הרוב

strahd

New member
רשומים רשומים

דבר ראשון, אני שמח שיש עוד ערפדים פה חוץ ממני, למרות שאני הערפד היחידי שפועל רק בבוקר. דבר שני, כל הסדרה הזאת שאתה מדבר עליה היא סדרת ההקדמות הכוללת את אור וחושך, קנדרמור, האחים מאג´ר, מי-נהר איש המישורים, חלמיש המלך ושנות הצל של תאניס) - הנה פירוט קטן: אור וחושך - הסיפור על סער וקיטיארה מהרגע שהם יוצאים מהפרידה של החבורה דרך מסעם עם ספינה מעופפת של גנומים אל הירח האדום. קנדרמור - גדילן נחטף על ידי ציידת ראשים גמדה ומביאה אותו אל קנדרמור כדי שיתחתן וימשיך את קיומו של הגזע הקנדרי, אך באותו הזמן הכלה המיועדת שלו מחליטה לברוח גם היא. האחים מאג´ר - רייסטלין וקאראמון צריכים לפתור תעלומה מדוע כל החתולים נעלמים מהעיר ומדוע זה סימן שיש סיכוי שהגיע סוף העולם. מי-נהר איש המישורים - מי-נהר יוצא להשיג את ליבה של סהר-פז על ידי מציאת הוכחה לקיומם של האלים העתיקים. עם עוד שני בני לוויה הוא יוצא למסע ומגלה עולם תת קרקעי שחיים בו אלפים שהעולם שכח. חלמיש המלך - חלמיש הופך להיות בעל כורחו מלך של גמדי מחילות והוא צריך לאמן אותם להיות צבא מאומן לפני שאויב אכזר משמיד אותם. שנות הצל של תאניס - תאניס מציל מכשף ממוות, והמכשף מבקש ממנו להציל את אהובתו שמתה לפני שנים. תאניס חוזר בזמן במוחו של המכשף ומשם לעולמות אחרים ואפילו אל עולם המתים במטרה לרצוח את אביו. הספרים: אור וחושך, מי נהר איש המישורים, האחים מאג´ר ושנות הצל של תאניס הם ספרים טובים, שני האחרים ממש זוועתיים ולא כדאי לקרוא אותם. לפני מה שאני יודע היה רצון לתרגם אותם, אבל כעת שמיצוב זצ"ל, אין מה לעשות אלא לחכות שמישהו אחר יתרגם אותם.

למעלה