רשומים רשומים
דבר ראשון, אני שמח שיש עוד ערפדים פה חוץ ממני, למרות שאני הערפד היחידי שפועל רק בבוקר. דבר שני, כל הסדרה הזאת שאתה מדבר עליה היא סדרת ההקדמות הכוללת את אור וחושך, קנדרמור, האחים מאג´ר, מי-נהר איש המישורים, חלמיש המלך ושנות הצל של תאניס) - הנה פירוט קטן: אור וחושך - הסיפור על סער וקיטיארה מהרגע שהם יוצאים מהפרידה של החבורה דרך מסעם עם ספינה מעופפת של גנומים אל הירח האדום. קנדרמור - גדילן נחטף על ידי ציידת ראשים גמדה ומביאה אותו אל קנדרמור כדי שיתחתן וימשיך את קיומו של הגזע הקנדרי, אך באותו הזמן הכלה המיועדת שלו מחליטה לברוח גם היא. האחים מאג´ר - רייסטלין וקאראמון צריכים לפתור תעלומה מדוע כל החתולים נעלמים מהעיר ומדוע זה סימן שיש סיכוי שהגיע סוף העולם. מי-נהר איש המישורים - מי-נהר יוצא להשיג את ליבה של סהר-פז על ידי מציאת הוכחה לקיומם של האלים העתיקים. עם עוד שני בני לוויה הוא יוצא למסע ומגלה עולם תת קרקעי שחיים בו אלפים שהעולם שכח. חלמיש המלך - חלמיש הופך להיות בעל כורחו מלך של גמדי מחילות והוא צריך לאמן אותם להיות צבא מאומן לפני שאויב אכזר משמיד אותם. שנות הצל של תאניס - תאניס מציל מכשף ממוות, והמכשף מבקש ממנו להציל את אהובתו שמתה לפני שנים. תאניס חוזר בזמן במוחו של המכשף ומשם לעולמות אחרים ואפילו אל עולם המתים במטרה לרצוח את אביו. הספרים: אור וחושך, מי נהר איש המישורים, האחים מאג´ר ושנות הצל של תאניס הם ספרים טובים, שני האחרים ממש זוועתיים ולא כדאי לקרוא אותם. לפני מה שאני יודע היה רצון לתרגם אותם, אבל כעת שמיצוב זצ"ל, אין מה לעשות אלא לחכות שמישהו אחר יתרגם אותם.