של מי אתה ילד ?

ובכן, שאלה יפה

טכנית, אפשר לשים פקק :)

מעשית - זה שגבר טיפש ועיבר אישה, ואישה טיפשה/נצלנית התעברה (במקום שבו לא שרויה הסכמה משותפת על העניין....) - לא חייב להוביל לילודה ....
על אחת כמה וכמה, לא צריך להיות מפורגן בפרסים דוגמת תביעות אבהות, מזונות, סידורי ראיה וכדו' ...

שללי את המוטיבציה - והפלא ופלא - תראי איך יש ירידה דרמטית בכמות הילדים האלה

הבנתי

את עניין ה"פרסים" - מזונות וכו'. בערך.
אבל עדיין לא הבנתי: איך החקיקה תמנע מההתעברות להגיע לכלל ילודה?

בואי ניקח דוגמה

את דיקלה (נדמה לי שזה היה שמה)
רווקה בת 32 מקרית גת.
שאחד הציטוטים המבחילים ביותר שיצאו מפיה אמש בתכנית היה משהו בסגנון : "אני רוצה ילד, לא משנה לי ממי, כי גברים זה בכל מקרה לא לקשר ארוך טווח"

עכשיו בואי נאפשר לדיקלה להזדיין עם מי שהיא רוצה (חוק יסוד כבוד האדם וחירותו), כולל הגבר הנשוי שעיבר אותה ובחר שלא לנטוש את אשתו למענה.
ועכשיו נדאג שהחוק (חוק ילודה בהסכמה), בהינתן היעדר הסכמתו של אותו גבר נשוי שעיבר אותה להבאת הילד לעולם, ימנע העברות לדיקלה, החל במענק לידה, המשך בחופשת לידה בתשלום, המשך בתביעת האהבות נגד אותו גבר, והמשך במזונות וסידורי ראיה, דרך שלילת הנחות חד הורית (בכפייה)

האם לדעתך דיקלה תגיע לכלל לידה ?

אפשר ללכת

על המודל הסיני

לפחות במדגם הקטן מאד שהוצג אתמול, נדמה היה שיש קשר בין קבלת ההחלטה האומללה הזו (הגדילה לעשות הכוכבת של הסרט, שהביאה לעולם 3 ילדים, מ- 3 גברים נשואים שונים !) להשכלה ומעמד סוציו-אקונומי

האמת

ולו רק שזה יקטין לנו את המיסים ואולי אפילו את מחירי הדלק
כי נצטרך לשלם פחות עבור נבחרות הכדורגל של החרדים אני הייתי מסכימה לזה בתנאים מסויימים

זה כבר נשמע יותר הגיוני.

כן, אילו דקלה הייתה מהרצלייה פיתוח ולא מקרית גת, כנראה הייתה פשוט הולכת לבנק הזרע.

אילו דקלה

הייתה יודעת שאין צ'ופרים בסוף הסרט - בין אם מקורה בהרצליה פיתוח ובין אם בקרית גת, אני נוטה להאמין שהאצבע על הדק שיגור הביציות לחצוצרות הייתה מהססת.

קצת נסחפת לדעתי

זכותה של כל אשה להיות אמא בדיוק כמו שזכותו של כל גבר לא להיות אבא.

לטעמי במקרה של גניבת זרע אכן יש טעם לחקיקה שתמנע מהאם דרישה למזונות הסדרי ראייה וכד' מהאב שזרעו נגנב

אבל מפה ועד לחקיקה של שלילת מענק לידה וחופשת לידה בתשלום יש מרחק רב.

אם מישהי רוצה להביא לעולם ילד ללא אב בתמונה - שיהיה לה בהצלחה ובטח שאין טעם שהמדינה תעניש אותה על כך אבל כן שתגן על הגבר שזרעו "נגנב".

לפי ההגיון שלך - נניח שאשה הביאה לעולם ילד לבד והתברר (שלא נדע) שהילד הוא לא ילד "רגיל", האם הביטוח הלאומי יוכל לשלול ממנה זכאות לקצבת נכות? האם מס הכנסה יוכל לשלול ממנה נקודות זיכוי ? ואולי המדינה בכלל לא תצטרך לטרוח ולמצוא לילד מסגרת מתאימה, שהרי רחמנא ליצלן, האשה הביאה אותו לעולם כחד הורית, שלא נדע מטומאה...

זכותה של אשה להיות אמא

היא זכות אישית.

זה שמדינת ישראל בוחרת לעודד ילודה במסגרת המאבק הדמוגרפי על דמותה - זה עיוות בפני עצמו.

נושא ההגנה על הגבר חשוב.
אבל יש פן נוסף והוא ה"נטל" על המדינה, ולמעשה על שאר האזרחים - שגם אותו יש לקחת בחשבון.
ובואי ניקח דווקא את הדוגמה השניה שלך, יש אוכלוסיות (חרדים בעיקר לדעתי), שנמנעות מבדיקות טרום לידה, שיכולות למנוע לידות של ילדים הסובלים מתסמונות שונות.
לעניות דעתי, צריך לחייב בחוק בדיקות כאלה (וזה כבר לוקח למקום אחר - בנושא חוקי בריאות), ומי שלא עושה אותם, יש לשלול ממנו את הסיוע שנותנת המדינה. משום שסיוע כזה, בא על חשבון סל התרופות, ועל חשבון קצבאות לנזקקים וכן הלאה.
קחי דוגמה אחרת, שהייתה בחדשות השבוע, נושא חיסונים לילדים. תופעה. הורים נמנעים מלחסן. ההשלכות נדמה לי ברורות ...
קחי הפריות וכדו' ..

וחזרה ללידות, במקרים בהם מדובר ב"פרוייקט אישי" בשם הזכות לאמהות, שם גם מתווספות השלכות פסיכ' ארוכות טווח, שגם להן השפעה על שאר התושבים.
לכן כן, מעבר לזכות האישית של אישה (כמו גם גבר) להורות. צריכים לעמוד שיקולים נוספים, בטח במקרים שבהם קיים קושי מובנה.

בעולם שבו

מאדירים הורות בכלל ואמהות בפרט, בעולם שבו עדיין מסתכלים בצורה עקומה על אשה שהחליטה מרצונה החופשי שלא לעשות ילדים כלל, מה הפלא שכאשר אשה מגיעה לגיל מסויים ולא מצאה גבר איתו תרצה להקים משפחה, היא לא תסכים לוותר על הרצון הקיומי והכ"כ בסיסי שלה - להיות אמא. רוב הסיכויים שאם נסתכל דווקא בארץ על מקרי האמצע ולא מקרי הקצה כמו שתארת בכתבה (לא ראיתי אז אני לא מביעה דעה), אותה אשה שבחרה להביא לעולם ילד ללא גבר, אם בעזרת בנק הזרע ועם בעזרת גבר זר, עשתה צבא, שילמה בט"ל כל חייה ובגיל בו היא עשתה את הילד רוב הסיכויים שהיא גם מתפרנסת כראוי ולכן זכותה המלאה לקבל את הזכויות שמגיעות לכל אם במדינה.
לגבי ההשלכות הפסיכולוגיות ארוכות הטווח - לכל מה שאנחנו עושים כהורים יש השפעה שכזו, ובכל זאת גם אני וגם אתה התגרשנו אז מה זה אומר? אולי צריך גם לחוקק חוק שאומר שאסור להתגרש עד שהילדים מגיעים לגיל 18, או שאז יבוא מחקר אחר שיוכיח שהנזק קיים גם לאחר מכן אז יחוקקו חוק שבו בכלל אסור להתגרש...

יודע מה? בוא באמת נדבר על בדיקות טרום לידה, (אני דר"א עשיתי את כולן ובכל זאת נולד לי ילד אוטיסט), נניח שנחייב את כל אוכלוסיית העולם לעשות את הבדיקות הללו. האם יש גבול לבדיקות שאפשר לחייב? בוא ניקח מקרה של יוסי ושולה שבבדיקות הסקר התגלה שלעובר שבבטנה יש שפה שסועה. יוסי ושולה מתלבטים ומחליטים שזו מבחינתם לא סיבה להפלה כי זו רק שפה שסועה. האם המדינה תוכל לחייב אותם להפיל את העובר ולהפעיל סנקציות במידה ולא יעשו זאת? בוא לא נישאר במקרה הזה שהרי אולי בעוד כמה שנים נוכל לדעת מראש גם מה צבע העיניים, השיער ועם איזה איי קיו יוולד כל ילד ונקבל החלטה שילד שיוולד עם איי קיו של פחות מ 120 ובנוסף חו"ח יהיו לו גם עיניים חומות ושיער שחור, טפו תועבה, דינו הפלה . רגע רגע - לא היינו שם כבר, משהו עם תורת הגזע???

חיסונים לילדים? הילד שלי לא מחוסן מגיל 8חודשים. יודע למה? כי בגיל הזה הוא קיבל את החיסון שמקבלים בגיל חצי שנה ולא הפסיק לבכות כל היום וכל הלילה במשך 8 שבועות. 8 שבועות של סבל אינסופי של הבן שלי הכריעו אותי וקיבלתי החלטה מאוד מאוד מושכלת להתמודד עם השלכות של אי החיסון שלו. זה עדיין לא אומר שנכון לכולם לא לחסן ובכל זאת גם פה - קיימים מקרים שבהם הסיכונים בקבלת החיסונים גוברים על הסיכונים שבאי קבלתו. קיים קשר שתיקה בין חברות התרופות שמגלגלות מיליארדים מהחיסונים לבין ממשלות העולם. כל כמה שנים יוצא מחקר שמראה את הקשר שבין החיסונים לבין לקויות מסויימות והמחקר הזה מושתק בד"כ ע"י שוחד שניתן ע"י החברות הללו לעושי המחקר. עד ממש לא מזמן חלק גדול מהחיסונים הכיל כספית. בשנים הללו הייתה עלייה משמעותית בכמות הילדים שאובחנו בספקטרום האוטיסטי כאשר במקומות מסויימים בעולם היחס עמד על 1:100 והגרף המשיך לעלות. מרגע שהוציאו את הכספית מהחיסונים כמות הילדים שאובחנו התייצבה ובשנים האחרונות רואים סוף סוף ירידה ביחס. האם יש קשר? אני מאמינה שכן ולא רק אני.

בסופו של דבר, יש גבול למה שמדינה יכולה להחליט בשביל התושבים שלה, לפחות כל עוד אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. ההחלטה להיות אמא, ההחלטה אם לחסן במידה ויש סיבה שלא, ההחלטה אם להפיל עובר "פגום" היא החלטה שצריכה להתקבל אך ורק אצל ההורים.

ye44

New member
תשובה לפוסט

שפתחתי על האגואיזם הנשי, הכתבה אתמול נתנה לזה
גושפנקא
אוסף נשים פטאתיות שלא מבינות איזה

נזק נפשי הן גורמות לילדים רק על מנת לרומם לעצמן את
האגו

לאן נעלמה אנטנה 32
שתראה את ההשלכות על האומללות
של הילדים הללו .

מוקסמת 3

New member
מ-מ-ז-ר- !!! תקראו לילד בשמו !!!

אין כאן אשמה או אשם, יש כאן אשמים !!! כל עוד ולא היה אונס אלא החלטה משותפת מדעת להכנס למיטה ולבגוד הרי שיש כאן אשמים ואין להטיל את האשם רק על צד אחד.

רצוי לדעת, מה אומרת ההלכה היהודית אודות הילד שנולד מאותה בגידה.

מי הוא ממזר?
מי שנולד לאחת מהעריות, בין חייבי מיתות בין חייבי כריתות, כגון: אשה נשואה וגבר זר, או איסורי עריות כמו אח שנשא אחותו.

ממזר הוא מי שנולד לאישה נשואה מגבר זר.
מצוות שלא ישא ממזר בת ישראל, שנאמר "לא יבא ממזר בקהל ה' גם דור עשירי לא יבא לו בקהל ה'" (דברים כ"ג ג'), פירוש שלא יתחתן הממזר לעולם במשפחת ישראל.

כיוון שבכל הנוגע לנישואים חלים במדינת ישראל דיני ההלכה, ממזר אינו רשאי להתחתן בישראל אלא עם ממזרת או גיורת. למימוש הגבלה זו מנהלת הרבנות הראשית רישום של ממזרים. ממזר שיתחתן בנישואים אזרחיים במדינה אחרת יוכל להרשם בישראל כנשוי ולזכות בהטבות ובחובות שמדינת ישראל מעניקה לזוגות נשואים. השאלה האם הרבנות תכיר בנישואין אלו תלויה בשאלה האם נישואין אזרחיים נחשבים כקידושין.

אשה האומרת על העובר שאינה מבעלה אינה נאמנת לפוסלו (יבמות מ"ז: קדושין ע"ח: ב"ב קכ"ז).
האב שאמר על העובר שאינו שלו, או על אחד מבניו שאינו בנו, נאמן לפוסלו שהוא ממזר, אבל אינו נאמן לפסול את בן בנו (שם). ואם גידל את בנו והתייחס אליו כאב לבן – יש לבן חזקת כשרות ואינו יכול לפסלו (משפטי שמואל סי' ק"ט, הגהת הרמ"א).

תעשי הפרדה

בין החלטה משותפת של שני הצדדים להכנס ביחד למיטה ואין קשר אם הם נשואים, רווקים, גרושים או אלמנים
לבין החלטה חד צדדית להפוך להורה ללא אישור ו/או הסכמה של הצד השני.

אין קשר אם ישנה כאן החלטה משותפת לבגוד או לא,
יש כאן גנבת זרע והחלטה להביא ילד לעולם כשהאישה יודעת מראש שהאבא לא יסכים לכך
זה מעשה מכוער, נפשע ואכזרי לילד שייוולד בעקבות כך
וגם לאבא שלו שמראש לא רוצה ולא מעוניין בכך.

מוקסמת 3

New member
יש דברים שלא באמת ניתן להוכיח

ואם להתעלם מהצד המוסרי שבדבר ולרדת לסוף דברייך, הרי שלא באמת ניתן לדעת מה היה שם באותו הרגע!

עובדתית, ידוע שגברים אינם נהנים לקיים יחסי מין עם קונדום ומשכנעים את בת הזוג ברגעי השיא- לוותר על הרעיון. בת זוג, גם אם היתה בדיעה שאכן על הגבר להשתמש בקונדום יכולה למצא עצמה ברגע של חוסר שפיות מסכימה לבקשתו ומאותו רגע הופכת להיות היא האשמה בכך שהיא נכנסה להריון...

מובן שישנם גם מקרים אחרים כפי שציינת, בהם הגבר מסתמך על דבריה שהיא מוגנת ובוחר לקחת סיכון, אך גם כאן יהיה מי שיגיד שחובת הזהירות עדיין מוטלת עליו ולכן הוא כן חייב באשם לא פחות ממנה.

דרך אגב

גם נשים לא נהנות לקיים יחסי מין עם קונדום (אבל אני מניחה שאצלך זה אחרת :))
מה לעשות שעדיין במיוחד בעידן שלנו היום אין ברירה ובשלב הראשון לפחות קונדום הוא הכרחי.
חוסר שפיות ממש לא תירוץ משכנע להשאיר הריון בלתי רצוי כשהאב בתמונה מסרב להיות אבא, זה לא נשמע לך כזה פשוט?

מכיוון ששני אנשים, רצוי שיהיו בוגרים הן פיזית והן מנטלית, מחליטים להכנס יחדיו למיטה
חובת הזהירות מוטלת על שניהם
כמו שגם ההנאה רצוי שתהיה משותפת
הדדיות ואיכות אלו בכלל לא מילים גסות.

מוקסמת 3

New member
אם לא לקחת אחיות מלאה - להגנה מפני הריון

אזי ברגע וכן יש קליטה, מי שמך לאשר רציחתו של העובר? לאשה יש זכות על גופה שלה, אין לה זכות על העובר שהוא נשמה בפני עצמה!!!

גם כאן, צריך לזכור את העובדה הפשוטה - הפלה = רצח !!! נ-ק-ו-ד-ה.

נשמה שאת . . .
אם כבר רק בשבוע השמיני לערך מתפתח אצל העובר לב ואז את יכולה להגיד שהוא נשמה בפני עצמה (נגיד . . .)
עד אז יש מספיק זמן לעצור את זה במידה ואחד מההורים לא מעוניין בהריון הזה ובילד שיגיע אחרי תשעה חודשים
לטעמי האישי להביא ילד לעולם שאחד ההורים לא רוצים ומעוניינים בו זה יותר גרוע מהפלה (או רצח לדברייך)
נקודה ואפילו סימן קריאה (אני נדיבה היום :))

אני מניחה שאם חלילה אישה שנמצאת בהריון מתוכנן ורצוי על שני ההורים,
וההורים מגלים באחת הבדיקות של ההריון שהעובר סובל ממחלה נדירה, ובמידה וההורים מחליטים להמשיך את ההריון, הילד יסבול קשות בכל מהלך חייו וייתכן אף שלא יזכה לחיות יותר מארבע-חמש שנים,
אני מניחה שגם אז את תהיי נגד הפלה ותקראי לזה רצח?

למעלה