בעולם שבו
מאדירים הורות בכלל ואמהות בפרט, בעולם שבו עדיין מסתכלים בצורה עקומה על אשה שהחליטה מרצונה החופשי שלא לעשות ילדים כלל, מה הפלא שכאשר אשה מגיעה לגיל מסויים ולא מצאה גבר איתו תרצה להקים משפחה, היא לא תסכים לוותר על הרצון הקיומי והכ"כ בסיסי שלה - להיות אמא. רוב הסיכויים שאם נסתכל דווקא בארץ על מקרי האמצע ולא מקרי הקצה כמו שתארת בכתבה (לא ראיתי אז אני לא מביעה דעה), אותה אשה שבחרה להביא לעולם ילד ללא גבר, אם בעזרת בנק הזרע ועם בעזרת גבר זר, עשתה צבא, שילמה בט"ל כל חייה ובגיל בו היא עשתה את הילד רוב הסיכויים שהיא גם מתפרנסת כראוי ולכן זכותה המלאה לקבל את הזכויות שמגיעות לכל אם במדינה.
לגבי ההשלכות הפסיכולוגיות ארוכות הטווח - לכל מה שאנחנו עושים כהורים יש השפעה שכזו, ובכל זאת גם אני וגם אתה התגרשנו אז מה זה אומר? אולי צריך גם לחוקק חוק שאומר שאסור להתגרש עד שהילדים מגיעים לגיל 18, או שאז יבוא מחקר אחר שיוכיח שהנזק קיים גם לאחר מכן אז יחוקקו חוק שבו בכלל אסור להתגרש...
יודע מה? בוא באמת נדבר על בדיקות טרום לידה, (אני דר"א עשיתי את כולן ובכל זאת נולד לי ילד אוטיסט), נניח שנחייב את כל אוכלוסיית העולם לעשות את הבדיקות הללו. האם יש גבול לבדיקות שאפשר לחייב? בוא ניקח מקרה של יוסי ושולה שבבדיקות הסקר התגלה שלעובר שבבטנה יש שפה שסועה. יוסי ושולה מתלבטים ומחליטים שזו מבחינתם לא סיבה להפלה כי זו רק שפה שסועה. האם המדינה תוכל לחייב אותם להפיל את העובר ולהפעיל סנקציות במידה ולא יעשו זאת? בוא לא נישאר במקרה הזה שהרי אולי בעוד כמה שנים נוכל לדעת מראש גם מה צבע העיניים, השיער ועם איזה איי קיו יוולד כל ילד ונקבל החלטה שילד שיוולד עם איי קיו של פחות מ 120 ובנוסף חו"ח יהיו לו גם עיניים חומות ושיער שחור, טפו תועבה, דינו הפלה . רגע רגע - לא היינו שם כבר, משהו עם תורת הגזע???
חיסונים לילדים? הילד שלי לא מחוסן מגיל 8חודשים. יודע למה? כי בגיל הזה הוא קיבל את החיסון שמקבלים בגיל חצי שנה ולא הפסיק לבכות כל היום וכל הלילה במשך 8 שבועות. 8 שבועות של סבל אינסופי של הבן שלי הכריעו אותי וקיבלתי החלטה מאוד מאוד מושכלת להתמודד עם השלכות של אי החיסון שלו. זה עדיין לא אומר שנכון לכולם לא לחסן ובכל זאת גם פה - קיימים מקרים שבהם הסיכונים בקבלת החיסונים גוברים על הסיכונים שבאי קבלתו. קיים קשר שתיקה בין חברות התרופות שמגלגלות מיליארדים מהחיסונים לבין ממשלות העולם. כל כמה שנים יוצא מחקר שמראה את הקשר שבין החיסונים לבין לקויות מסויימות והמחקר הזה מושתק בד"כ ע"י שוחד שניתן ע"י החברות הללו לעושי המחקר. עד ממש לא מזמן חלק גדול מהחיסונים הכיל כספית. בשנים הללו הייתה עלייה משמעותית בכמות הילדים שאובחנו בספקטרום האוטיסטי כאשר במקומות מסויימים בעולם היחס עמד על 1:100 והגרף המשיך לעלות. מרגע שהוציאו את הכספית מהחיסונים כמות הילדים שאובחנו התייצבה ובשנים האחרונות רואים סוף סוף ירידה ביחס. האם יש קשר? אני מאמינה שכן ולא רק אני.
בסופו של דבר, יש גבול למה שמדינה יכולה להחליט בשביל התושבים שלה, לפחות כל עוד אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. ההחלטה להיות אמא, ההחלטה אם לחסן במידה ויש סיבה שלא, ההחלטה אם להפיל עובר "פגום" היא החלטה שצריכה להתקבל אך ורק אצל ההורים.