איך אתן מרדימות? בתי היום בת חודש ואינני מצליחה להרדים אותה חוץ מבעזרת הציצי או מנשא. אני חוששת מה יהיה כשתהיה כבדה מדי למנשא. איך ארדים אותה? האם אלו הרגלים רעים או שכך כולן עושות ואיך יוצאים מהמעגל הזה?
זה כל כך כל כך דינמי. זה לא מעגל ולא הרגלים. מה שאני עשיתי (בגיל הזה הוא עוד הרדים את עצמו לבד בכל מקום. זה בר לו בגיל חודשיים ואז הוא עבר למנשא) זה לנסות להיות קשובה לשינויים. כשראיתי שההרדמות במנשא מתארכות והוא זז באי נוחות, הוצאתי אותו וניסיתי דברים אחרים (זה קרה סביב בגיל 7 חודשים. בעירות הוא המשיך להיות במנשא עד גיל 9 חודשים-שנה).
עליי זה נתן לה תחושת חום ובטחון ושיש משהו איתה וכשהיא הגיעה לגיל חודש וחצי היא כבר היתה מרדימה את עצמה לבד בעריסה וגם היום יש לה את הקטע של להרדם לי על הציצי או עליי כשהיא על הבטן וחוץ מזה זה ממש כיף לי להרדים אותה אני נהנית יותר ממנה מזה אחרי שהיא נרדמת בעלי צועק עליי שאני יכניס אותה למיטה כי היא כבר רדומה עליי שעה (לכי תסבירי להם שזה הכיף שלנו)
גם את שלי הרדמתי כשהיא שוכבת עלי, שוכבת על הבטן ולפעמים הייתי מנענעת קלות - מה שקורה הוא שהיא מתרגלת להרדם בשכיבה . כמובן שלא לתת לישון על הבטן, הייתיהופכת אותה מלטפת אותה , הרבה שששש, מוצץ ומוסיקת מובייל קבוע
ואצל אותו ילד יכולות לעבוד שיטות שונות בזמנים שונים. אדר היה נרדם על הידיים בקפיצות קטנות על כדור פיזיו (מאוד עוזר גם לגזים). בלילה הוא היה נרדם בעריסה שלו (אפשר לנענע קצת את העריסה או לטפוח לה קצת על הטוסיק טפיחות עדינות). בעגלה תוך כדי טיול ניסית?
בגיל הזה כל מה שהיאצריכה זה אותך ואת חום הגוף שלך. אל תחששי מהיום בו תהיה כבדה מדי (עד אז היא תגדל ויהיה לה יותר ביטחון). להקנות הרגלים חדשים (של שינה למשל) אפשר בכל גיל.