שלש שאלות

• פותח הנושא tabs
  • פורסם בתאריך

tabs

New member
שלש שאלות

יש לי שלות שאלות: 1)אני מהאלה שמתעוררים אחרי חמש שעות ולא קם מהמיטה.אז אני צריך להיות עירני בכל זאת או שאפשר לחזור לישון ישר? 2)מאז שהתחלתי את נושא החצלולים אני יותר עייף וגם הרבה יותר קשה לי לישון אני לא נירדם מהר למרות שאני לא עושה שום שיטות במשך בשבוע או חושב על זה בלילה.אז יש לזה קשר? 3)כשאני מכוון שעון בפלאפון באותם שניות שהוא מצלצל ואני בין חלום לבין התעוררות אותם שניות אני יודע בברור שזה חלום(כל פעם למשל אני רואה בחלום את הפלאפון בבית ספר מצלצל ואז ניזכר שאני בעצם חולם\רדום אז אני קם לכבות אותו.רציתי לשאול אם יש דרך להדליק את שעון המעורר לנגיד 10 שניות ואז ישר הוא יתכבה(למשל כמו המכשיר שהוזכר באתר שהוא עושה לך אורות אדומים בעניים ואז אתה קולט שזה חלום)ואם אין אז אם למישהו יש רעיון אחר. תודה.

silverhawk

New member
שלוש תשובות

1. אני מניח שאתה מתייחס לשימוש בשיטות המתקדמות? קודם כל, 5 שעות זה רבות יותר מידי, כדאי שתחשוב על לקצר קצת את זמן השינה. בנוגע לעירות, ככלל, מומלץ להעיר את עצמך לזמן מה (לרבות שטיפת פנים וכד'). אבל תראה מה עובד בעבורך. 2. יכול להיות שכאשר אתה שוכב לישון, אתה חושב על הנושא יותר מידי ולכן השינה מתעכבת (כמו בכל נושא אחר). סביר להניח שזה יעבור. באופן כללי, לא אמורה להיות לחלומות הצלולים השפעה שכזו. 3. יש תוכנות למחשב שיכולות מאוד לעזור לך בעניין. תריץ חיפוש בפורום.

tabs

New member
המשך

ראיתי את התוכנות של החלום צלול אני מתכיון אם יש דרך להפעיל את השעון לכמה שניות וזהו

silverhawk

New member
בשביל זה

אתה צריך טכנאי טלפונים, לא את החבר'ה בפורום הזה. :)

makron2

New member
אפשר גם...

ליצור לעצמך קובץ סואנד בתוכנת לעריכת קול - לקחת קול של צילצול ולשים אותי באיזה עוצמה ותדירות שאתה רוצה,רצוי להוסיף קטע של שקט לפניי הצלצולים. שמתי פה בפורום כמה טיימרים אבל למצוא את זה יהיה קצת מציק,בגדול שמתי לב שטיימרים טובים לאנשים שנרדמים במהרה,לי קצת קשה להרדם עם טיימר על הראש במיוחד אם הוא מחזורי אבל היו לי כמה הצלחות בוויילד עם הטיימר בגלל העובדה שמתעוררים ונרדמים הרבה.

tabs

New member
המשך

לא איזה לוקח לי שנים להירדם ויש לילות שאני בכלל קם באמצע הלילה כי אני לא נרדם(זה מעצבן ממש). ניראה לי אני יעשה את טכניקת הצמה כי אם בכל מקרא אני יעשה בדיקות מציאות במהלך היום אני ימקד אותם על מיים זה יהיה יותר קל לי להתמקד בדבר אחד מאשר כל רגע לעשות בדיקות מציאות על דברים שונים. אם אני עושה את הבדיקות מציאות על המיים ובלילה אני לא ישתה יש סיכויי הצלחה טובים?

makron2

New member
לי אישית

אין שום נסיון בטכניקה הזאת - אבל היא נשמעת דיי נסיונית מאחר ומעט מאוד אנשים דיווחו על הצלחה איתה. אני חייב לציין שבימים שאני שותה הרבה לפניי השינה אני כן קם לשירותים ומנצל את ההתעוררות הזאת למיילד. תנסה ותדווח

tabs

New member
המשך

לנסות זה אומר לפחות שבוע לא כי עד שאני יתאמן על הבדיקות מציאות. לא יודע לאחרונה לא מצליח לי המילד ניסיתי כמה פעמים כבר יש לך מוסג למה?

makron2

New member
ייתכן

שידרשו מספר ימים עד שההרגל יכנס לתוקף. 'ניסיתי כמה פעמים כבר יש לך מוסג למה?יש לחזור על המיילד למשך כמה דקות לפחות. ייתכן שהיכולת שלך לזכור לבצע משהו בזמן מאוחר ע"י עזר זכרון חלשה מעט. אתה צריך לאמן את עצמך לבצע בדיקה בכול פעם שאתה עושה משהו מסויים(שותה,יושב וכו'),בחר מצב קבוע אחד או שניים ותשנה אותם מידיי כמה ימים. לדוגמא: רשימה של מצבים לביצוע בדיקה. יום ראשון:בכול פעם שאני שותה יום שני:בכול פעם שאני רואה את הכלב ושותה יום שלישי:בכול פעם שאני בשירותים ובכל פעם שאני יושב ולהמשיך לגוון,חשוב לזכור שיש להסתכל רק *פעם אחת* ביום על המטרות ולשנן אותם - כי כל הרעיון זה לשפר את הזכרון התכנוני שלנו. זה תרגיל מאוד יעיל למיילד ולשיפור מודעות החלום באופן כללי. בגלל זה רצוי לבצע בדיקות במספר מצבים:1.במהלך היום בזמנים מחזוריים קבועים(כדיי לפתח הרגל)רצוי לפניי הבדיקה לבחון טוב את המציאות בחשדנות(את הפרטים הקטנים)מאחר שיש הבדלים קטנים בין חלום למציאות,2.בדיקה יש לבצע גם בזמנים "דמויי חלום" 3.במצבים משתנים ע"מ לשפר את הזכרון התכנוני האם אתה זוכר את החלומות שלך באותם הלילות שאתה עושה מיילד?

tabs

New member
המשך

חשוב לזכור שיש להסתכל רק *פעם אחת* ביום על המטרות ולשנן אותם - כי כל הרעיון זה לשפר את הזכרון התכנוני - לא כל כך הבנתי למה התכונתה במשפט הזה כשאני אומר לעצמי את הבדיקת מציאות אני אמור להגיד בקול או בלב וצריך לדמיין ממש חלום באותו רגע? בקשר למיילד אני זוכר את החלומות שבהם הצלחתי לעשות בשאר החלומות של המיילד שלא הצלחתי אני לא זוכר

makron2

New member
פרוט על בדיקות המציאות..

בדיקות מבצעים במהלך היום כדיי לפתח הרגל ובמהלך החלום כדיי לזהות סופית שמדובר בחלום. בנפרד מהבדיקות השיגרתיות דיברתי בהודעה הקודמת על שיטה נפרדת לשיפור הזכרון התכנוני ע"מ לבצע משהו מסויים(בדיקת מציאות)בזמן שמשהו אחר קורה(משהו דמויי חלום).זה עוזר למיילדים - יש לרשום רשימה קטנה של מועדים מסויימים לביצוע בדיקה(כמו שפירטתי בהודעה הקודמת)ויש להסתכל ברשימה פעם אחת בתחילת היום מה הזמנים שקבעת באותו היום ולבצע בהם בדיקהולשנות מידיי פעם את המועדים - כל זאת בנוסף לשאר הבדיקות השגרתיות שרצוי שיהיו בזמנים אקראיים ובארועים ש"דומים/מזכירים לך חלום". בדיקת מציאות יסודית יש לבצע ככה:לשאול את עצמך האם אני חולם?ולהתחיל להסתכל על הפרטים במקום שאתה נמצא בצורה מדוקדת וחשדנית ולחפש פרטים מוזרים/חשודים כדיי באמת להשתדל לזהות לבד שמדובר בחלום(עוזר לפתח הרגל) - לאחר מכן יש לבצע פעולה מסויימת שאפשרית רק בחלום ע"מ לוודא סופית מהו המצב שבו נמצאים,חלק מהפעולות הם:לנסות לרחף במקום/לנשום דרך האף שהאצבעות סותמות אותו/לקרוא את אותו טקסט/שעה פעמיים ולבדוק אם היה שינוי. - למרות שאמחנו יודעים שמדובר במציאות בזמן הבדיקה עדיין צריך "לשחק אותה" כאילו אתה מנסה למצוא את החלום(כמו במשחק מחבואים).

למעלה