שלפח מאבד עלים

נ ע ל

New member
היי, אני גר בת"א, יש לי עציץ שלפח גדול במרפסת שפונה לכיוון דרום, עם שמש מלאה.
הוא צמח מעולה רק שהוא לא פרח, ולכן לפני כחודש העברתי אותו לעציץ גדול יותר, באותו המיקום. אני משקה פעם ביום, לא הרבה, ויש ניקוז לעציץ.
מאז, התחילו לצאת פרחים קטנים בחלק העליון של הגבעולים, אבל לאט לאט מתחילים להצהיב ולנשור לו העלים מהחלק התחתון של הגבעולים. אין צמיחה חדשה של עלים.
בקרוב נראה שהוא ישאר עירום :( יש לכם רעיון איך להציל אותו?
מצרף תמונות של הצמח בכללותו וכן של הפרחים, שנראים לי קטנים משזכרתי שאמורים להיות.

תודה מראש

קבצים מצורפים

• image (1).png
    image (1).png
    4.1 MB · צפיות: 7
  • image.png
    image.png
    4.4 MB · צפיות: 7

drorim69

Active member
לי הצמח נראה טוב, אולי אני לא רואה משהו..
בחיפוש חשדות עולה לי שיש מצב שגוש השורשים לא מקבל את המים שאתה נותן.
כדאי לתת השקיה גדולה אחת, איטית, להרוות את כל המצע במיכל החדש ובהזדמנות זו יסגרו כיסי אוויר, אם ישנם כאלו..
אחריה תמתין עד שהמצע יהיה לח למגע אצבע (כמעט יבש), ותחזור להשקיה הרגילה שלך אבל קצת יותר גדולה כי המיכל החדש יותר גדול מהקודם.

נ ע ל

New member
היי, תודה על התגובה,
קשה לראות בתמונה אבל הגבעולים עירומים לגמרי מלבד לעלים שבקצה של כל אחד.
השקיתי עכשיו הרבה עד שהמים התחילו לצאת מהתחתית.
שמתי לב שישנו איזור אחד שלמים לוקח די הרבה זמן לחלחל, אני משער שזה בגלל שהשורשים מאד דחוסים שם. אני משקה קצת, מחכה חצי דקה שיחלחל, ואז ממשיך וכן הלאה. יכול להיות שזה קשור לבעיה? אולי מרוב דחיסות באיזור הזה המים נשארים שם יותר מדי ומרקיבים את השורשים או להיפך, אין גישה ולכן יבש שם?
מה בכלל קורה לשלפח בחורף? אם הוא הולך למות גם ככה אולי כבר אין סיבה להשקיע :(

מ ש ה 53

Well-known member
לא שהצלחתי להבין יותר מדי מהצילומים, אבל:
* גוון העלים השתנה לבהיר יותר. חשש לחוסר מינרלים או לשגיאה בהשקייה.
* גם צמח שנמצא במצוקה יכול לפרוח, כניסיון אחרון לשרוד. יתכן שהנשירה והופעת הניצנים היא דרכו של הצמח לבשר לך שמותו קרב.
[גם חייל ירוי יותיר את נשמתו מאחור עם זקפה]..
* השקייה נכונה היא השקייה עם נגירת מים מתחתית העציץ. אחרת לא תדע שכל המצע ספג מים. חוצמזה, הנגירה נחוצה כדי להיפטר מעודפי המלחים שבמים.
* לא לאגור מי נגר בצלוחית, כי אז המים נספגים שוב למצע, עם עודפי המלח שבהם.
* ככל שזכור לי, השלפח מסוגל לשרוד חורף, אבל הוא נושר בחורף.

למעלה