שלפוחית רגיזה

HIM10

New member
שלפוחית רגיזה

השאלה שלי היא כזו..... אחרי תאונת דרכים הנפגע התחיל ללכת כל הזמן ובאופן בלתי פוסק לשרותים.... אני מדבר על הליכה מופרזת ואפילו אובססיבית ... ממש כל שניה... מבחינה נפשית מה עובר עליו???

גרא.

New member
HIM10,חשוב שהנפגע,יגיע בהקדם למרפאת טראומה

שלאחר תאונת דרכים,שלבטח קיימת גם בביה"ח בו אושפז.הקשר בין שלפוחית רגישה לתאונה,אינו בהכרח חד חד ערכי.וחשוב שיבדק.

HIM10

New member
שלום לכם....

הבעיה היא באופן ודאי לא פיזיולוגית.... במידה וזה אכן משהו נפשי.... אני רוצה לדעת מה הבעיה הנפשית שלו???

HIM10

New member
שלום יעל...

אפשר לדעת חרדה ממה? הרי ממה הבן אדם מפחד? שתהיה לו עוד תאונה???? ברור לי שהתשובות הן בערבון מוגבל ואינן מהוות ייעוץ או תחליף לייעוץ

קודם כל

איך לענות לך ואני לא מכירה את מי שאתה מדבר עליו. גם לא אותך. שנית, בשביל להרגיש חרדה לא צריך שתהיה סיבה מאוד מוצקה וברורה.

יש עוד אפשרות:

לא הבנתי מהיכן הוודאות שלא מדובר בבעיה רפואית. האם האיש עבר בדיקה של אורולוג? בכל אופן, גם אם אכן זו לא בעיה רפואית אנטומית, עדיין זה לא אומר בהכרח שהבעיה היא נפשית. זו יכולה להיות בעיה תפקודית -- כלומר ששלפוחית השתן עצמה היא תקינה, רק שהיא מגיבה חזק מדי למסרים של מערכת העצבים. אם האיש הולך לשירותים כל רגע באמת בשביל להשתין (ולא נניח כדי להסתכל במראה או סתם להתבודד), אז הסימפטום שמדובר בו נקרא תכיפות במתן שתן. |דגש| . מדובר על מתן שתן לעתים תכופות (קרובות). אחד הגורמים לתכיפות במתן שתן הוא בדיוק מה שכתבת בכותרת -- שלפוחית רגיזה. הרגיזות של השלפוחית יכולה להיות תוצאה של התאונה, אבל יכולה להיות גם תוצאה של משהו אחר. כך או כך, איך מאבחנים ומטפלים בשלפוחית רגיזה? המקצוע שעוסק בכך נקרא: פיזיותרפיה של רצפת האגן. רוב הפיזיותרפיסטים שאנשים מכירים עוסקים בבעיות שריר ושלד (רגליים, גב וכו'). פיזיתרפיסטים של רצפת האגן עוסקים באיברים שנמצאים בתוך האגן. אצל גברים מדובר למשל על הערמונית, השופכה והחלחולת. אצל הנשים אלו גם הרחם, הנרתיק וכד'. לפיזיתרפיסטים של רצפת האגן יש מכשירים מיוחדים שבודקים את התפקוד של האיברים האלו. בדרך כלל הם לא מכאיבים. ניתן למצוא פיזיותרפיסטים כאלו במרפאות מיוחדות לעניין, בקופות החולים. האם נבדק הכיוון הזה?

HIM10

New member
שלום עופרה....

אני אומר בוודאות של 100 אחוז... הבעיה היא רק נפשית - כמו שאמרה גב' יעל מה שאני צריך לדעת זה מה הבעיה הנפשית הזו?? אני אסביר איך אני יודע שהבעיה נפשית...... לפעמים הבחור עושה משהו שהוא מאוד נהנה ממנו.... רואה איזה סרט מתח טוב או מקשיב למוזיקה והוא שוכח מ"הבעיה" הזאת.... כמו כן כשהוא בבית השלפוחית יותר רגועה מאשר כשהוא בעבודה.... והוא עצמו אמר לי שיש לו איזה לחץ פנימי והוא לא יודע למה.... הוא מפחד גם שיהיה לו אח"כ אני לא פסיכולוג אבל אני מבין על מה אני מדבר אחד החששות שלי היא שאם הוא לא יתגבר על "הבעיה" עכשיו.... הוא ייצר לעצמו בעיה.... להפעיל לחץ כל הזמן על שלפוחית השתן זה לא נורמלי....

שלום

קודם כל, סליחה על ההדגשות הפראיות בהודעתי הקודמת. כנראה פספסתי איזה כפתור... אם "הבעיה עם השלפוחית" נרגעת כשהוא בבית ומוחמרת בעבודה, אז כנראה שאתה צודק, ומדובר בבעיה נפשית יותר מאשר פיזית. מהי הבעיה? קשה לדעת. אולי זו חרדה כללית. ואולי הוא פשוט לא אוהב את העבודה הזאת... בכל מקרה, רק האדם עצמו יכול לטפל בבעיה שלו. אז אם תחושת "הלחץ הפנימי" הזה מציקה לו, כדאי שיילך בעצמו להתייעץ עם פסיכולוג.

למעלה