שלפוחית בכף הרגל

ronat3

New member
שלפוחית בכף הרגל

אני מסיימת בקרוב לימודי רפחקסולוגיה שנה ראשונה. אתמול הגיעה אלי מטופלת עם שלפוחית בכף הרגל. השלפוחית נמצאת באמצע אזור הקנה/וושט ברגל שמאל. משיחה קצרה הגענו להבנה שזה קשור לעודף רגשות (אלמנט המים) שלא יכלו להגיע לידי ביטוי (ליל הסדר נערך אצל דודה שהיא שונאת במיוחד, והיה עליה להבליג ו'לבלוע' הרבה דברים שהיא רצתה להוציא החוצה). השלפוחית מקשה עליה בהליכה, אבל היא ממשיכה לצאת לצעדות של כשעה כל יום. שאלתי היא: מה היא האסטרטגיה הטובה ביותר כדי להקל עליה? חשבתי לעבוד על המערכת הרגשית, ולהתמקד באזור המים. אני לא יכולה ללחוץ על השלפוחית עצמה, כי זה כואב לה. למישהו יש רעיונות נוספים?

*g99

New member
לפי מה שהבנתי,

זה לא ממש שלפוחית השתן,אבל לא לשכוח שכל מפה שונה מאחרת אז אני כמובן לא פוסלת חלילה
המיקום לפי מה שלמדתי הוא מקלעת השמש,מה שמסביר את עניין הרגשות שבולטים במיוחד. אם אני צודקת,אז מה שעלייך לעשות זה לעבוד על מקלעת השמש בעדינות ולבקש ממנה לנשום עמוק בכל פעם שאת מטפלת באזור. כמו כן עליין להיות קשובה למטופלת פיזית ונפשית.

ronat3

New member
לא שלפוחית השתן

הכוונה לבועית שהתמלאה נוזלים כתוצאה מחיכוך, וממוקמת באזור הוושט/קנה נשימה כפי שהם מיוצגים בכף הרגל. זה האזור ש'מחבר' בין המים לאויר באופן שמייצג ביטוי. למי שלא יודע - נמצא באזור האש בין אצבע 1 ל-2.

*g99

New member
חח אני והקונוטציות שלי חחח טעיתי :)

סורי על הבלבול המצחיק.. עדיין צריך לעבוד על המקום וכפי שכתבה "vca",זו הגנה שלה ע"י אגירה. אני חושבת שתוך כדי טיפול עדין במקום נסי לדובב אותה בעניין הרגשות,אבל לא יותר מידי..ממש בעדינות. טיפ קטן,כשאת שואלת אותה שאלה תמיד תתחילי במשפט:"יכול להיות ש..." בכד לא לקבוע עובדה. בהצלחה

vca

New member
אני יותר בכיוון של חוסר הוצאת רגשות

וגם חוסר ביטוי עצמי. השלפוחית באה להגן על על המטופל מלגעת באיזורים כואבים נפשית ופיזית. אני יותר בכיוון של חוסר יכולת להוציא דברים ולוא דווקא אי יכולת לבלוע. האם המטופלת "אוגרת" רגשות, אוגרת חפצים, יש לה קושי להיפרד ? אם כל זה נכון האם היא נאחזת בכל אותם דברים כדי לשרוד או להמשיך לחיות ? מובן שהשאלות הן בהגזמה ומי כמוך יודעת את הדרך אל לב מטופלותייך. בהצלחה וחג שמח.

ronat3

New member
תודה, היא באמת אמרה שהיא לא מבטאת

את הרגשות האמיתיים שלה, והחלטנו שזו תהייה המטרה העיקרית של הטיפול

avorly

New member
שלפוחית בכף הרגל -

למרות שכואב כשאת עובדת, כן הייתי עובדת על המקום אבל יותר בצורה אנרגטית (=נוגע - לאנוגע) ועם הרבה התכווננות. גם לגרום לה להמשיך לדבר על מה שכבר התחילה יעזור לשלפוחית הספציפית להתכווץ לאט לאט. אשמח אם תעדכני אותנו בהתפתחויות.

qt1

New member
מישהו יכול להרחיב קצת על אלמנט

המים , אש ואדמה
יכול להיות שפספסתי במהלך השיעורים או שלא נכחתי , הפסדתי כמה שיעורים מפאת מחלה.
והמשך יוםנעים

*g99

New member
פרוט-

אזור האש -הוא החלק העליון תחת האצבעות והוא מתאר את מבחינה פיזיולוגית את מה שקורה,כל ההתנהגויות שהאדם משתמש בהם לתופעה שנוצרה. אזור המים-הוא החלק האמצעי (תחת האש) ומתאר הסחפויות או העדר הסחפויות. אזור אדמה-הוא החלק התחתון (עקב) יציבות,קרקעעמידה במקום וכ"ו. כמטפלת את כבר מבינה שיש מצבים שמים פולשים לאש או לאדמה או כל יסוד יכול לפלוש ליסוד אחר ולשנות את צבעו ובהתאם לכך את מתיחסת ומבינה מה קורה לאותו אדם. אני מקווה שהצלחתי לענות לך

qt1

New member
*g99 ../images/Emo51.gif רבה ושאלה/ות בבקשה

קורה לי שאני מטפלת ויש למטופל מתחת לאצבעות הרבה עור , מה זה אומר מבחינת האש? קרה לי שטיפלתי במטופל שרק ברגל שמאל היתה לו חסימה במקלעת השמש, מה זה אומר? לדעתך? באזור העקב לא נתקלתי עד כה בבעיות מיוחדות , מה לחפש? אני בד"כ מתמקדת באזור העקב בעיסוי המכין ולא מעבר , יש משהו שאני צריכה לחפש? תודה לך על התשובות באופן כללי ותודה על זו בפרט. ליל מנוחה
וחג שני שמח.

*g99

New member
תשובות:

לשאלת העור הנוסף מתחת לאצבעות-נסי לשאול אותה מה היא מרגישה כשאת נוגעת שם.יכול להיות שזה סתם יבלת שתחלוף,ויכול להיות שזה מים שפלשו לאש וזה אומר שהמים מכבים את האש,המים מטשטשים את גבולות האגו,מושפעים בקלות ולא יגידו "אני לא רוצה". נסי לשוחח איתה ולראות איזה טיפוס היא,ניגרר או דומיננטי,חלש או חזק וכ"ו חימה במקלעת השמש-יכול להיות שמשהו הציק לו מבחינה ריגשית.מריבה עם אדם קרוב וכ"ו והוא טרם שיחרר את אשר על ליבו. במקרה כזה אני מציעה לעבוד בעדינות על המקום תוך כדי העיסוי לשאול אותו מה שלום החברה/אישה,אמא/אבא וכ"ו..אם יש משהו זה עבר ישתחרר או באותו הרגע או בטיפול הבא יכול שיבור עצום ברגם ובלב
עיסוי מכין-אני דווקא מתחילה באצבעות הרגלייםאבל זה עניין של שיטת לימוד ונוחיות. בעקב אני מתבוננת על העור,האם הוא קשה/רך,צבע אם הוא אדום זה פלישה של אש לאדמה,אם המקום מיימי (גלים) זה פלישה של מים לאדמה, אני מחפשת אם יש חריצים או צלקות,נק חן.אני תמיד מנסה להשוות בין שתי הרגליים וללמוד על אותו אדם שמולי,וכמובן שאנני מסיקה מסקנות מבלי לקבל אישור מאותו אדם. את האבחון הזה אני עושה בכל הרגל. אני שמחה לענות על שאלות כי למעשה אני גם לומדת. איזה זכות יש לי לענות וללמוד מהשאלות שפה
תודה לך ואני מקווה שעזרתי לך

qt1

New member
../images/Emo13.gif תודה...

בקשר לעור מתחת לאצבעות , מדובר על מעין נפיחות כזו , לא יבלת ובד"כ מתחת לכל אצבע , לא מדובר על אצבע אחת... לא הבנתי את התשובה שלך במלואה לגבי המקלעת מפני שיצא ג'יבריש , אם תוכלי לתקן אז תודה
רעיון טוב לשאול, את זה אני בד"כ עושה בשיא העדינות , אני מודה שהתשובות שאני מקבלת בד"כ כבר לא מדהימות אותי , אנשים מספרים דברים שהם לא מספרים "לאף אחד לא גיליתי מעולם" ,מה שמוזר , כל המקרים שעד כה יצא לי לפתוח במקלעת השמש קשורים איכשהו לאותו נושא, אומרים שהמטופלים שלנו מגיעים אלינו עם בעיות שדומות לשלנו , במקרה הזה, הסטטיסטיקה טועה מאוד , מעניין... לגבי הבחור עם הצד שמאלי של מקלעת השמש חסום , מה הסיבה שדווקא צד שמאל? יש רעיון? לגבי עיסוי מכין , לימדו אותנו קודם לחמם את הרגל , לא ידעתי שאפשר להתחיל באצבעות , אני שמחה לדעת... הרגל לא נשארת קרה? תודה לך על הכל ולהתראות חג שמייח

*g99

New member
נתחיל ככה,

לגבי החסימה במקלעת השמש,הבנת אותי נכון מאוד. צד שמאל במקלעת השמש חסום,אולי משהו מעברו שהוא לא שיחרר עדיין? חשוב לציין:רגל שמאל=רגש,רגל ימין=היגיון. לפעמים זה גם בתת מודע ולוקח שנים (אם בכלל) מוציאים את זה. גם אותנו לימדו על חימום הרגליים לפני הכל,אך השלב שאחרי זה האצבעות. כאשר אני מתחילה לעבוד עם רגל אחת,אני דואגת שתמיד יהיה מגע עם הרגל שאני לא עובדת איתה. אני אסביר:סיימתי את העיסוי המכין ואני מתחילה לעבוד עם רגל ימין.אני דואגת שמרפק שלי יהיה במגע עם רגל שמאל,זה נותן תחושת ביטחון למטופל ויותר מכל תחושה שאני שם ולא עוזבת את המטופל (את רגלו). חוץ מזה זלעבוד עם רל אחת ללא מגע עם השניה זה כמו לחבק חצי גוף של בן אדם,הרי שתי הרגליים זה הגוף שלנו,אז רגל אחת זה חצי גוף..מעניין לא? חג שמח ומואר

qt1

New member
עכשיו אני מבינה ../images/Emo13.gif תודה!!!

אני שמה כרית גדולה של כוסמת על הרגל שאני לא עובדת עליה מה דעתך? אגב, מה את חושבת על כך שכמעט כל המקרים שלי הם על אותו נושא כשמגיעים למקלעת השמש? ובאמת שאני לא קשורה לנושא , כמו שלימדו אותנו, מקריות? שיהיה חג שמח גם לך
ולבני ביתך...

0 אור 0

New member
נפיחות

עברתי על השרשור שלכם ולא הצלחי להבין לגבי העור שמתחת לאצבעות - לפי מה שאת כותבת כאן - נפיחות - יכול להיות שמדובר דוקא על מים באש (ולא אויר שזה קפלים "ריקים" של עור, או אדמה שזה עור קשה). לגבי התשאול תוך כדי טיפול: חשוב מאד לנסות להבין את כל רובדי המשמעויות שיכולות להיות לסימן מסויים ברגל ולא להתקבע על המשמעות הבולטת והטריויאלית ביותר. מקלעת השמש, לדוגמא, היא השער לגוף הרוחני שלנו ולכן חשוב מאד להתייחס למשמעויות אנרגטיות יותר עמוקות מאשר הברור מאליו. כמה שלא נשאל בעדינות, אנו בכל זאת נותנים למטופל כיווני מחשבה מסויימים, ויתכן שיש כיוון נוסף ברובד עמוק יותר (של התת מודע, שלבי החיים ועוד) אשר אפילו המטופל עצמו בשלב זה אינו מודע לו. לכן, אני מנסה לעתים לבצע טיפול ברמה אינטואיטיבית (בדרך כלל כטיפול שלישי או רביעי בסדרה) - הרעיון הוא לעצום עיניים, להתרכז במטופל ולתת לידיים להוביל. אפשר להגיע בשיטה הזו למקומות שניתוח מחושב לא יביא.

qt1

New member
אור , זה מרגיש כמו בועות מתחת

לאצבעות הרגליים מתחת לכל אצבע, האם אני ברורה? ממש בועות. אני לא יודעת מה זה ריק , זה לא ריק יש שם מן הסתם כלי דם וזה מרגיש מלא כזה , נתקלתי בזה הרבה פעמים , לגבי התשאול, אני משום מה מקבלת מידע גם בלי לדובב יותר מדי , מקלעת השמש גורמת לאנשים מסויימים לומר דברים אבל כפי שציינתי ושאלתי כבר משום מה , כמעט כל המטופלים שלי מספרים לי על אותה חוויה וזה קצת מתחיל להיות לי מוזר
ספוקי
חג שמייח

0 אור 0

New member
אם אני מבינה נכון את התחושה

אז מדובר במים באש - כלומר שצריך לחזק את אלמנט המים. אם אני זוכרת נכון את תלמידה - זאת אומרת שיש לך אפשרות בזמן הטיפול להראות למורה שלך ולוודא אתה - כי אחד הדברים הכי חשובים באבחון זה לדעת להבדיל בין הסימנים השונים בכף הרגל ומשמעותם. לגבי מקלעת השמש: תלוי באיזה חויה מדובר - יש חויות שהן משותפות להרבה אנשים, ואז לא מוזר שנתקלת באותה חויה אצל מספר אנשים (למשל טראומה שקשורה למלחמה או פיצוץ לצערנו משותפת להרבה אנשים כאן בארץ, ובארצות אחרות יתכן שלא תיתקלי בה בכלל). יתכן גם מצב שהמטופלים מגיעים מסביבה דומה (משפחה, חברים, בית ספר) ועם איזה בסיס משותף. לגבי הטענה שיש דמיון בחויה של המטופל לזו שלנו - נראה לי שזו אמנם נטיה טבעית שלנו , לפרש כל אדם על פי התחושות שלנו עצמנו, אבל צריך לנסות להמנע ממנה ככל האפשר ודוקא להיות קשובים למקרה שהצורך של המטופל והחויות שלו באות ממקום שונה לחלוטין מזה שלנו.

*g99

New member
הבנת נכון את כוונתי לגבי

פלישת המים לאש. במקרה הזה אני "מורידה" אותם למקומם שזה באזור המעי והקיבה. גם לגבי מקלעת השמש,רובנו מזדהים עם מקרים דומים אם זה הבעיות היום יומיום עם הקרובים לנו ובין אם זה עם עצמנו כמו חששות,חוסר ביטחון וכ"ו. כמו שאור ציינה,אסור לנו בכלל להשוות או לחשוב על בעיות שדומות לבעיותנו ,עשי הפרדה מוחלטת! אור,לגבי המטופל שיש לה,אני חושבת שהכוונה היתה למטופל בבית ולכן היא שאלה אותנו פה.אני לא בטוחה שהיא כיום לומדת במסגרת,אלא בעבר למדה,אני בטוחה שמיד נדע

למעלה