שלמלום אנשים!!!!

שלמלום אנשים!!!!

טוב אני דייי חדש בתחום יצירת המוזיקה ואני מאוד אוהב את המוזיקה והיא החיים שלי. אני עורך מוזיקה כבר שנתיים וחצי ועם הזמן אני כל הזמן משתפר ואני רציתי להתקדם ליצירה בקיו בייס או בנילווים אליו. אני רוצה ליצור בעיקר מוזיקה אלקט' כגון טראנס ואמביינט אבל גם תופים. עכשיו אני חוסך כסף אני רוצה לחסוך בערך עד 6000 שקל כדי לקנות מקלדת, כרטיס קול, מוניטורים, מיקסר ועוד... עכשיו יש לי כמה שאלות: 1- החדר שבו נימצא המחשב הוא לא ממש אקוסטי כי יש לי דלת הזזה שהיא די דקה (שומעים מהסלון לחדר כאילו אין דלת). השאלה אםם אני יכול לעבוד פה בכלל?? 2- למה בכלל צריך מוניטורים פשוט אני כל הזמן שומע על זה ואלו רק רמקולים במה הם עוזרים ליצירה?? 3- למה צריכים כרטיס קול מקצועי? (1000-1500 שקל) 4- האם 6000 שקל יספיקו לכל החומרה (אני מתכוון בלי התוכנות קיו בייס וכו')?? ועל איזה מקלדת שליטה אתם ממליצים לי שהמחיר שלה נע בין 1000-2000 שקל. תודה רבה רבה...!!!

kundara

New member
פנה לפורום סאונד הקלטה ויצירה

שם יתאים לך יותר. :)

HeavenlyB

New member
זאת שאלה שיותר מתאימה

לפורום סאונד והפקה, ולאו דווקא לקיובייס. אבל מכיוון שכבר שאלת, אני אענה. 1. אטימות של החדר לא חשובה כ"כ אלא אם אתה מקליט עם מיקרופון, או אם יש לך שכנים שירצו לתלות אותך על זה שאתה מרעיש. 2. מוניטורים אמורים להיות 'נטרליים', ולא לתת צבע נוסף לסאונד, לכן הם חשובים, כי אתה שומע כביכול את מה שיש לך בלי תוספת הצבע של רמקולים ביתיים. כמובן שאין מוניטורים מושלמים, אבל הם הרבה יותר קרובים לאמת מרמקולים ביתיים. 3. כרטיס קול הוא לב המערכת של אולפן ממוחשב. זה כמו לקנות פרארי עם מנוע של מיני מיינור. אתה רוצה ביצועים? אתה רוצה איכות? לכן צריך כרטיס קול מקצועי. איכות הממירים מאוד חשובה, הכוח הנוסף שכרטיס הקול נותן חשוב, כרטיסי קול מקצועיים מורידים את רמת הלייטנסי קרוב מאוד לאפס, וחלקם מאפשרים מוניטורינג ישיר שאומר הקלטה בלי לייטנסי. 4. כן, 6,000 יכולים להספיק. הכל תלוי בצרכים שלך. לכל אחד צרכים מעט שונים מהשני, ולכן זה מאוד תלוי בצרכים המדוייקים שלך. לכן כדאי מאוד לפני כל רכישה, ללמוד על הציוד ככל שאפשר, כדי לא לקנות דבר שאח"כ תגלה שהוא לא בדיוק מתאים. במקלדת שליטה, חוץ מהאפשרויות של כל הכפתורים והפונקציות שהיא נותנת, מאוד חשוב הנוחות האישית שלך עם המגע של הקלידים. יש קלידים רכים, קשים, שקולים וכו'. לכן כדאי להסתובב בחנויות כדי להרגיש כל מקלדת ומקלדת אשר עונה לקריטריונים שאתה צריך, ולבחור את זו שהכי נוחה לך מבחינת נגינה.

תודההההה!!!!

תודה רבה. אני צריך להתקין פה cubase sx 3. אין לי אותו עדיין כי אני לא יודע איך להשתמש בו. אני בינתיים אסתפק ב-לא חוקי כי אין לי עכשיו 3000 שקל פנויים. מישהו יכול לומר לי מה הגודל של הקיו בייס שאני לא אתבלבל (ההורדה מהרשת אם זה אפשרי). האם אני צריך לשדרג את המחשב כדי שהביצועים בקיו בייס יהיו יותר חלקים ויותר איכותיים? כי לי יש עכשיו כונן של 60 גיגה ו 256 זיכרון. ואני ורצה להוסיף להם 200 גיגה ועוד 512 או 256 זיכרון בנוסף. שרק הזיכרון והכונן עולים 1000 שקל כי כמעט אין לי יותר זיכרון במחשב. ואני גם אוותר על המוניטורים (לבינתיים) תודה מראש!!!! רות סוף.

HeavenlyB

New member
מספר תשובות

לגבי תוכנה לא חוקית, אנחנו לא ממש יכולים לעזור. כפורום של קיובייס, המלצה או עזרה בגרסא פרוצה תהיה כמו סטירה לפרצוף לאותה חברה שהקמנו פורום שלם לכבודה. בנוסף לכך שזה לא חוקי ועלול להראות בעין לא יפה למפעילי האתר והפורום. לגבי שדרוג המחשב. היום אפשר למצוא 200 ג'יגה בפחות מאלף שקל. אם אתה עומד להקליט אודיו, ולא רק לעבוד עם סינטים וירטואליים, מאוד רצוי שיהיה לך הארד דיסק שני. 200 ג'יגה זה המון. אני לא רואה צורך בכ"כ הרבה. לגבי זכרון, בהחלט יעזור. כמה שיותר - יותר טוב. 256 זה באמת מינימום, במיוחד בעבודה עם המון פלאגינים (סינטים ואפקטים).

OK

בכל אופן תודה על העזרה. בקשר לתוכנה הלא חוקית אני מבין אותך אבל תנסה לראות את המצב מהעניים שלי. לא משנה בחוב בבנק כמה אלפים אז ניראה שנה שנתיים עם הקיובייס ואולי אז ניקנה מה אתה אומר... (כבר אז תצא גירסה 4 או 5) בכל אופן בקשר לשידרוג המחשב כשאמרתי 200 גיגה זה עולה (וביררתי 620 שקל). 256 וזיכרון של 512 עולה איזה 600 שקל. אז אחרי השידרוג יהיה לי 260 גיגה + 768 זיכרון. חיחיחי אולי אז יהיה לי מחשב טוב. תודה בכל מיקרה על ההתשובות.....!!!!!!! בקרוב נביא לכם עידכונים על העבודות שלי..

HeavenlyB

New member
עוד תוספת קטנה

1. בקשר לתוכנות לא חוקיות. אף אחד לא שופט אותך, תעשה מה שאתה רוצה, רק אם זה לא חוקי, שמור את האינפורמציה הזאת לעצמך, כדי לא להרגיז את האנשים שמפעילים את האתר, את הפורום ואת הנציגים הרשמיים של התוכנה. 2. מאוד חשוב, בקשר להארד דיסק, שהוא יהיה עם 8 מ"ב BUFFER SIZE. מאוד חשוב. גם מהירות לפחות 7200 RPM. שוב, מאוד מאוד חשוב.

אחי

בזמננו כבר לא מייצרים דיסקים קשיחים עם פחות מ-7200 סיבובים בדקה. גם ראיתי עם 15,000 אבל המחיר הוא פי כמה. יום טוב!

למעלה