שלמות?

TheSilentEnigma

New member
שלמות?

‎"מבלעדי מחשבת התשובה, מנוחתה ובטחונה, לא יוכל האדם למצוא מנוח, והחיים הרוחניים לא יוכלו להתפתח בעולם. החוש המוסרי תובע מהאדם את הצדק והטוב, את השלמות - והשלמות המוסרית כמה רחוקה היא מהאדם להגשימה בפועל, וכמה כוחו חלש לכוון מעשיו אל הטוהר של אידיאל הצדק הגמור! ואיך ישאף אל מה שאיננו ביכלתו כלל? לזאת, התשובה היא טבעית לאדם, והיא משלימתו. אם האדם עלול תמיד למכשול, להיות פוגם בצדק ובמוסר, אין זה פוגם את שלמותו, מאחר שעיקר יסוד השלמות שלו היא העריגה והחפץ הקבוע אל השלמות, והחפץ הזה הוא הוא יסוד התשובה, שהיא מנצחת תמיד על דרכו בחיים ומשלימתו באמת".

אסף ב6

New member
ומה בדיוק התשובה נותנת?

מהם החיים הרוחניים לדידו של הסופר?

בלי זה אני לא יודע בכלל למה הוא מתכוון...

ינוקא1

New member
הבחור הביא קטע מהרב קוק - "אורות התשובה".

אני אישית בהחלט חושב שרעיון התשובה הוא הפלא הגדול ביותר בעולם.

כדי להבין זאת צריך להבין מהם "טוב" ו"רע" קודם כל.

קיים בעולם כיוון התפתחות מהחומר לכיוון ההויה. מהפירוד אל האחדות.
החומר מטבעו מפורד , ולכן כאשר החומר שולט על האדם הוא חי בסבל.
הסבל נובע מהריחוק מהאחדות , מהחיסרון שחסר לאדם.

אך באבולוציה איטית איטית , החומר משתכלל ומשתכלל ומתקרב אל האחדות יותר ויותר - דרך דומם צומח חי ומדבר.

כאשר אדם עושה מעשה התומך בכיוון התפתחות זה מהפירוד אל האחדות , נקרא לו "מעשה טוב" או "מצווה".
למשל אדם הנותן צדקה מגביר בזה את האחדות בעולם , נעשה בכך דומה יותר להוויה , ומוריד ממנו ומהעולם סבל.

לעומת זאת אדם הרוצח מישהו אחר , מגביר בזאת את הפירוד בעולם.
זה נקרא "מעשה רע" או עבירה - כי הוא הולך נגד כיוון ההתפתחות. הוא הולך מכיוון ההויה בחזרה לכיוון הדומם , אל המוות.

ותשובה זה הפלא הגדול ביותר בכל הסיפור -
כי גם בתוך המעשה הרע , שלכאורה הולך נגד הכיוון של ההתפתחות , מוכרח להיות שקיימת שם הוויה !
אחרת מעשה זה לא יכול היה להיות קיים !

עניין התשובה הוא גילוי ההוויה המסתתרת בתוך המעשה הרע , בתוך המעשה שלכאורה הולך "נגד הכיוון".
כי בסופו של דבר , גם המעשה הרע ביותר נולד מהרצון להשלמת החיסרון והחזרה לאחדות.
כמובן שרצון זה שבתחילתו הינו "נקי" וטהור , מכוסה ומלוכלך בהרבה קליפות שהפכו אותו לרע.
אך דרך התשובה , לאט לאט האדם מסיר קליפות אלו.
ואז האדם יכול למצוא את ההוויה גם אם הוא נמצא בעמקי השאול.

דוגמה לתשובה כזו :
http://he.wikipedia.org/wiki/רבי_אלעזר_בן_דורדיא

אסף ב6

New member
תודה רבה! האמת שזו תפיסה שהחזקתי בה

כבר לפני בערך 3 שנים, וגם היום אני מאמין בה, פעם זה היה מעבר גם לאמונה אבל ניחא..

ינוקא1

New member
תודה לך

למעלה