שלמות פנימית..

fluppster

New member
לדעתי....

תלוי איך אתה מגדיר שלמות פנימית. אני לא חושבת ששלמות פנימית יכולה להיות מוחלטת, כי אין כזה דבר "מוחלט", כמו שאין כזה דבר "מושלם". אבל אני חושבת ששלמות פנימית אכן ניתנת להשגה, ושחיים בשניים יכולים להפוך את זה לקל יותר, אבל זה תלוי במערכת היחסים עצמה, ומיהו הצד השני. אם בני הזוג מכבדים זה את זו ואוהבים ללא גבולות, אם הם מעריכים את היכולות והיתרונות אחד של השניה, ולא משחקים משחקים טיפשיים ומתעסקים כל היום בשקרים והסתרות, אז הזוגיות אכן יכולה להביא לשלמות פנימית. במידה והזוגיות לא בריאה, הדרך לשלמות פנימית מתארכת אף יותר והיא מתרחקת מהשגה, ולכן לא ניתן לסמוך על "חיים בשניים" כאמצעי אוטומטי להשיג את השלווה הנפשית. אבל שוב, איך אתה מגדיר שלמות פנימית? ללכת עד הסוף עם כל החלטותיך? לאהוב את עצמך ללא סייג? להרגיש שיש לך בחיים כל מה שאתה זקוק לו, ושאין חלקים חסרים בפאזל? אני לא חושבת שזה קיים. לא חושבת שניתן לחיות בתחושה שיש לך הכל, ועכשיו אתה יכול לנוח. בזכות השאיפה להשיג יותר, אנחנו בעצם מתקדמים בחיים, נהיים אולי אנשים טובים יותר, או מצליחים יותר, כל אחד ושאיפותיו. אולי שלמות פנימית היא יחסית? אולי משמעותה היא להרגיש טוב רוב הזמן? מה דעתך?

מעניין :)

אני חושב ששלמות פנימית מותאמת לכל אחד בצורה אחרת. אני גם חושב, שכל אחד מפרש אחרת את השלמות הפנימית שלו לפי צרכיו ולפי הבנותיו. כשאני נמצא במערכת יחסים אני משתדל להיות שווה לאדם שאני איתו ולכן חושב שדווקא בשניים זה הרבה יותר קשה להגיע לאיזו שלמות פנימית אם היא לא נמצאת שם... כי אתה צריך להתאים את עצמך לקצב בין אם תרצה בכך ובין אם לאו ולכן במצב כזה מישהו תמיד עוצר מישהו אחר. המ.. :)

fluppster

New member
"שווה לאדם שאני איתו"....

שוב, השאלה היא מהי שלמות פנימית. אם אתה מוותר על חלק משאיפותיך בחיים על מנת לשמר את הקשר הזוגי (שוב, בהנחה שמדובר בקשר מוצלח ובריא), אולי זה לא כל כך נורא? אולי ניתן להתגמש? לדוגמא, נניח ותכננת תמיד לטוס אחרי הצבא לדרום אמריקה, ובת זוגך לא מעוניינת לנסוע. ונניח שהכי חשוב לכם להיות ביחד, וחבל לכם להיפרד לחצי שנה בשביל שתוכל לנסוע. האם זה פוגע בשלמות הפנימית? ואולי בת זוגך תחליט בעוד כמה שנים שכעת היא מוכנה לטיול הגדול, ואז תוכלו לעבור אותו יחד? או אולי ניתן להתפשר בינתיים על חודש בתאילנד ביחד? האם כל זה עלול לפגוע בדרכך אל האושר? אני מקווה שקלעתי לכוונתך....

כמעט

אם לי אין שלמות פנימית, האם בגלל זה הזוגיות שלי יורדת לטימיון כל פעם מחדש? למרות שתיאורטית הכל באמת נפלא אבל מעשית, משהו נורא חסר שם ואני לא ממש יודע להצביע עליו לכל אורך הדרך והדרך ארוכת שנים היא. באשר לעניין הטיול, חושב שלמרות שחיים יחד, לכל אחד יש את הביחד שלו עם עצמו ויש לכבד זאת להבין זאת ולאפשר זאת.

fluppster

New member
יכול להיות....

אולי אתה באמת צריך להתבונן יותר פנימה, לבחון למה מערכות היחסים שלך נכשלות. אולי מה שחסר זה האמונה בעצמך, שאתה טוב מספיק בשביל שבת זוגך תאהב אותך. ואולי גם לבנות הזוג חסר החוזק הפנימי הזה. שוב, זו רק תאוריה... ולגבי מה שאמרת בסוף, שלכל אחד יש את הביחד שלו עם עצמו - אני מסכימה, אבל באותה מידה גם צריך לדעת להתפשר, לדעתי. אם מדובר במשהו שיכול לפגוע במערכת היחסים, אולי ניתן למצוא דרך אחרת? אני שוב אתן כדוגמא את עצמי: אני כרגע בשלב בחיים של החלטה לגבי לימודים אקדמאיים. הייתה לי אפשרות ללמוד את מה שאני רוצה במכללה מצוינת בדרום, בשכ"ל אוניברסיטאי, אבל זה אומר לא לגור יותר עם החבר שלי (שלומד בתל-אביב). לבסוף החלטתי ללמוד במכללה מצוינת אחרת במרכז הארץ, למרות ששם שכה"ל הרבה יותר גבוה. אבל החלטתי שזו הקרבה שאני מוכנה לעשות על מנת להמשיך לגור עם בן זוגי. ואני שלמה עם ההחלטה הזו. וגם הוא הסכים לוותר על טיול גדול בשלב זה של החיים, והבטחתי לו שאת הטיול נערוך בירח הדבש, לאחר סיום הלימודים האקדמאים. אני בטוחה שאף אחד מהוויתורים האלה לא היה חיוני, ושהיינו יכולים להמשיך לחיות בקשר זוגי גם אם לא היינו גרים ביחד או היינו מתרחקים לחצי שנה, אבל כל אחד מאיתנו הבין שהזוגיות הזו מביאה לנו הרבה יותר אושר מאשר כל אחת מהאפשרויות הנ"ל. אז אולי בשביל שזוגיות תהיה טובה, צריך לדעת איפה לוותר ואיפה להתגמש.

seaגל

New member
שלמות פנימית

לדעתי קיימת בנו בפנים צריך לקלף את השכבות שמסתירות ומונעות מאיתנו לחיות בשלמות עבורי שלמות פנימית זה לחיות בשלום עם עצמי וזה משימת חיים שלמות פנימית ולחיות בשניים..... לדעתי בשביל לדעת לחיות בשניים כדאי קודם לחיות בשלום עם עצמך עם מי שאתה עם ההחלטות והבחירות והבאת עצמך האותנטי לעולם... שלמות פנימית היא דרך חיים ואז זה לא משנה אם ביחד או לבד זה פשוט שם וזה קיים ביום יום....

fluppster

New member
מסכימה איתך....

"לדעתי בשביל לדעת לחיות בשניים כדאי קודם לחיות בשלום עם עצמך". אני כל כך מסכימה עם המשפט הזה! ניסיון חיי הקצרים לימד אותי שבשביל להיות מאושר בזוגיות, אתה חייב קודם כל להיות מאושר בזכות עצמך, לאהוב את עצמך. אני מנסה כל הזמן להסביר זאת לחברותיי שממשיכות להיות אומללות עם עצמן ועם בני זוגן, אבל כנראה שזה משהו שאתה צריך ללמוד בדרך הקשה. גם לי לקח הרבה שנים של כמיהה לחבר ולאהבה, עד שהתחלתי לאהוב את עצמי באמת, ואז הוא הגיע...

זה קצת סותר

את העובדה שיש מלא זוגות שחיים באושר גם ללא שלמות פנימית חלקית או מלאה. למרות שאני מאוד מסכים איתך, במבחן המציאות אנשים כמעט ולא שמים לב לזה. לא הבנתי משהי שלמות פנימית, אם אתה אוהב את עצמך זה אומר שאתה שלם פנימית? אם אתה בזוגיות ונורא טוב לך שם עם אהבה גדולה...אבל בלי שלמות פנימית, בלי שלווה פנימית, האם זה מועד לכישלון? חושב שיש הרבה מעבר לשלמות פנימית, אולי לא משהו שניתן להבין או ניתן להסביר, אבל בהחלט משהו ניתן להרגיש. אילו היו ללב מיתרי קול... היית יכולה לשמוע.

fluppster

New member
אני חושבת שזה הרבה יותר מסובך....

להיות מאושר במערכת יחסים מבלי לאהוב את עצמך ולהיות שלם עם עצמך. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה הרבה יותר קשה להשגה. תראה, אני יכולה אפילו להעיד עליי, שהחבר שלי לא כל כך אוהב את עצמו, אבל עדיין יש לנו מערכת יחסים חזקה ומאושרת. אני לא יודעת להסביר את זה. אולי זה בזכותי? אולי אני מאזנת את חוסר האהבה העצמית שלו? אני יודעת שהאקסיות הרציניות שלו היו די מתוסבכות, וזה לא החזיק מעמד הרבה זמן... אז אולי זה מן ההכרח שבמערכת יחסים יהיה לפחות בן זוג אחד שלם פנימית? אולי החצי השלם במערכת היחסים מחזק את החצי השני? אני באמת לא יודעת, זאת נקודה למחשבה....

seaגל

New member
מממ

לא כתבתי ששלמות פנימית היא תנאי להצלחה ואושר בזויגיות אבל אני כן חושבת שאדם שחיי בשלמות עם עצמו מביא אכויות אחרות לקשר .... אני גם מאמינה שאם תשלב בחייך שלמות פנימית והאהבה הזוגיות שלך תראה ותרגיש לגמרי אחרת מהרבה זוגות שאתה מכיר שמצהירים על אהבתם אבל בחיי היום יום חיים בסתכול .... שלמות אהבה וחיים זה נושא שמורכב מאלפי שכבות ומילים לא תמיד יצליחו להסביר... השאלה היא מה איכות החיים שאתה רוצה עבור עצמך.... ביחד ולבד...

אם אפשר להוסיף משו יש לי ...

גם בשביל להצליח במערכות יחסים, לא רק רומנטיים אתה צריך להיות שלם עם עצמך קודם כל כי אם לא, זה הופך להיות תלותי .. לדוגמא הייתה לי חברה כמה שנים שכנראה זה לא היה חברות אלה תלות .. עכשיו אנחנו כבר המון זמן "אויבות" .. מוזר לי להגיד את זה ככה.. אבל זה מה יש.. וקיצור הבעיה הייתה שלא הייתי שלמה עם עצמי.. אף פעם.. עכשיו אני בתהליכים של לקבל את עצמי לכבד ולאהוב יותר בשביל שאנשים יאהבו אותי גם כן. "ואהבת לרעך כמוך"... תקבל את עצמך תאהב את עצמך תכבד תיהיה שלם פנימית ככה תצליח במערכות יחסים עם הסביבה.. גם רומנטיים... :] להת'.

../images/Emo82.gifשלמות פנימית בשניים

ניתנת להשגה והחיים בשניים מאתגרים ומפתחים את הלמידה זה לא הופך להיות יותר קל אלא יותר מאתגר עזר כנגדו .

למעלה