"שלמות הארץ"

"שלמות הארץ"

מה אתם אומרים על נושא זה, לדעתי הרבי מלובביוטעש הוא נותן את הטון בכל הקשור לשלמות הארץ!!! על אף שאינני חסיד שלו.

מייקי 770

New member
אני תרגמתי את מרבית שיחותיו של הרבי

בנוגע לשלימות הארץ עבור ספר שייצא בקרוב- "קראתי ואין עונה" חלק ב. ואני חושב, לאחר שעברתי על כ"כ שיחות של הרבי זצוקללה"ה

מייקי 770

New member
המשך

ודעתי היא, שבאם הרבי זי"ע היה חי עמנו היום, לאו דוקא שהוא היה מדבר באותו סגנון. לא לשכוח שהוא היה יהודי פרקטי וריאלי.

לביא4

New member
הרבי צפה כל!

הוא אמר דבר שממש קורה במציאות בצורה מדהימה: "דיבורים יביאו פיגועים ל"ע" והחזרת שטחים עצמה היא פיקוח נפש, ואז הוא מוסיף - היות ואנחנו נראה כאן מדינאים לא הכי חכמים, הנס יהיה - שיגידו לגוי - קח, והוא לא ירצה לקחת!!! הבעיה יותר חמורה, שרואים איך הם מפרים הסמכים ומצפצפים וממשיכים לרדוף אחריהם כאילו הם הגואל המושיע, אי אפשר להבין איפוא היה השכל המינימלי להביא רוצה מטוניס לכאן, עם כל אספסוף הפושעים שלו, לצייד אותם באלפי רובים לתת להם שטחים ותקציבים, בבחינת "חרב בידם להרגנו ל"ע"!!! לא היה לנו מצב כזה לפני הסכמי אוסלו האומללים.

להיפך!

הרבי תמיד אמר - עוד לפני שבכלל חלמו לחתום על ההסכם הראשון איתם שאסור לעשות שלום איתם בצורה של ויתור על שטחים מכיוון שזה יביא לשפיכות דמים. אם הרבי היה חי כיום הוא היה מצר על כך שלא שמעו לאזהרות שלו מכיוון שהתאבון של הפלסטינים לאדמות לא מסתיים עם עזה ולא עם יריחו. בזמנו כשהם ראו שברק עומד לתת להם כל מה שהם רוצים אחד השרים שם הצהיר שהשלב הבא זה חיפה, לוד ויפו - שהיו בעבר ערים ערביות וכיום הם ערים מעורבות. הצרה עם הפלסטינים זה שככל שאתה נותן להם יותר התאבון שלהם לא נסתם אלא גדל.

מייקי 770

New member
זה שהרבי זי"ע צדק בזמנו אינני חולק.

הדבר היחיד שאיננו ברור כשמש עבורי הוא מה הרבי היה אומר היום.... הסגנון של הרבי מעולם לא היה "אמרתי לכם". תמיד הרבי דיבר בסגנון שנוגע לזמן העכשווי. דור יתום הננו... כצאן בלי רועה כן פני הדור ללא הרבי מליובאוויטש זצוקללה"ה.

נכון צודק

הרבי אף פעם לא אמר "אמרתי לכם". מה שקרה בפועל רק הצדיק את הדברים שהרבי אמר. מה שאומר שאם ימשיכו לתת להם שטחים תמשך שפיכות הדמים. מה נראה לך שברגע שתתן להם את ירושלים הם הסתפקו בזה?

מייקי 770

New member
בודאי שלא.

אבל מדינה פלסטינאית היא דבר בלתי נמנע כבר. הדבר היחיד שאנו יכולים לעשות זה לקבוע את גבולותיה.

מייקי 770

New member
פתרון לבעיה הדמוגרפית.

באם ערביי ישראל יסופחו לאותה מדינה- שאנו נקבע את גבולותיה- זה יפתור את הבעיה הדמוגרפית העצומה שתקועה לנו כמו עצם בגרון.

לביא4

New member
אין מדינה פלשתינאית!

מדברים עליה כבר כמה שנים טובות ואנחנו רואים שכלום לא קם. כל מי ששוטף לאנשים את המוח בכלי התקשורת, שזה דבר בלתי נמנע חלילה, מדבר דברים שלא קורים ברוך השם. הבעיה הדמוגרפית - אכן בעיה, אבל קראתי מחקר שיש הגירה רצינית מאד של ערבים ישראלים לירדן, אפילו ברובע המוסלמי הם מפנים בתים, צפוייה עליית יהודים מאד רצינית מארצות הרווחה בתקופה הקרובה והיא תגמד את הדמוגרפיה הפלשתינית. מה שאפשר כן להעריך, שהם יקבלו בעזה מימשל עצמי, ובזה נגמר הענין משום שערפאת גם לא יחיה לנצח, ועקב המצב הבריאותי שלו הוא בתוך 3-4 חודשים יצטרף לחברים שלו למעלה.... בשבת שובה, ערב מלחמת יום כיפור הרבי אמר בדמעות בהתוועדות: "מדוע באתי ואין איש, קראתי ואין עונה"....!!

לביא4

New member
וצריכים לזכור ולדעת בלי קשר -

הבעיה של הערבים זה לא שטחים אלא יהודים. בהתחלה כל השטחים היו שלהם, אז מה קרה שהם יצאו להשמיד את כל היושב כאן? ומה קרה במאורעות תרפ"ט בחברון? ברוך השם יש ניסים לעם ישראל בכל רגע ורגע, למרות הטעויות והשגיאות המוזרות של המדינאים בארץ.

הרבי מלויובביץ' היה חד בדרא ...

בהפצת היהדות בעולם כולו, בזיכוי הרבים באופן מופלא ביותר, בקידוש ה' בין הגויים, באהבת ישראל, וכו', יכולתו המדהימה "לרדת" לעם, ולדבר עם כל יהודי "בגובה העינים" , נבעה מאופן תפיסתו את פשטי התורה, דרך, עומק פנימיות תורת החסידות. ע"י כושר הבעה בע"פ מיוחד במינו, הצליח הרבי להמחיש לכל יהודי, את אשר הוא מרגיש בלבו, בקשר למכלול דברים, אולם בעיקר, ידע הרבי לצייר את תחושות ומשאלות הלב של כל מי שלב יהודי חם פועם בקירבו, באשר לארץ ישראל. כל התורה כולה יושבת בלבו של כל יהודי. היא מתגלה ליהודי כפי חיפושו אותה, כשבא חכם המכיר גם את התורה, וגם את לבו של יהודי, קל מאד ליהודי לגלות את התורה שבלבו. הרבי מלויובביץ' היה חכם כזה. כאשר יהודי תולה את יהדותו באדם, גדול ככל שיהיה, ואותו אדם, נפטר מהעולם, או, שראה בו ח"ו איזה דבר שיבוש, הרי כל יהדותו של אותו יהודי בסכנה!! וראיה אפשר למצוא ברבים וטובים "שהלכו פייפן", אחרי פטירת הרבי, וגם, אם לא נזרקו לגמרי מיהדותם, הרי שהשיבוש של "משיח", לפעמים יותר גרוע. את ההשקפה הפשוטה והידועה של ארץ ישראל השלימה, לעם ישראל, אין צורך כלל, ל"פרשן", זה הרש"י הראשון על התורה. אלא מה, כיון שהשקר לבש את לבושי האמת, והתחבר לכאלה המתכנים לפעמים בשם המזעזע: "גדולי ישראל", צריך שיהיה מי שיבוא וידפוק על השולחן ויזעק: רבוייתיי!! שטוטים והבלים, הרי כך כתוב בתורה הקדושה!!!! וכשהוא עושה את זה, אז כולם יודעים שמה שהוא אומר, זה אמת. כזה היה הרבי מלויובביץ'. להבדיל אלף אלפי הבדלות, את שבתאי צבי ירחם ה' על נשמתו התועה, תפסו כשהוא קושר את שרוך נעלו הימנית ראשונה, והרי כל יהודי יודע שאפילו משיח מחוייב בכל הלכות השולחן ערוך אפילו הסעיפים "הקלים" ו"הקטנים" ביותר. שלא לדבר על גופי תורה, כסעודה שלישית, או, שינה בסוכה. רבנו נחמן מברסלב זצוק"ל, אמר: "ממני ועד משיח לא יהיה שום חידוש" האש שלי תוקד עד ביאת המשיח

לביא4

New member
סער ידידי - זו לא עובדה!

כל נפש מישראל היא עולם מלא, ולא משנה באיזה דרך היא נפטרה מהעולם, המקרה הזה שאתה מצטט, לא קרה בגלל פגיעת הטיל אלא בגלל עליית לחץ הדם והתקף לב. גם אני מכיר את המקרה הזה לצערי, (שלא נשמע ונדע כמובן). תחשוב קצת - אתה מביא לי דוגמא בודדת כזו, להזכיר - כ-40 טילים נפלו במשך המלחמה, עשרות בניינים רבי קומות קרסו בצורה מחרידה חלקם עד היסוד, ואנחנו רואים שאנשים יוצאים משם חיים בצורה שלא תיאמן זה דבר למעלה מדרך הטבע! ולהזכיר שבסוף המלחמה נפלו בסעודיה 2-3 טילים וגבו אבדות של כמה מאות... (הרוגים ופצועים)!!

לביא4

New member
בהחלט מעניין

הרבי בנוסף לגדולתו במכמני התורה הנגלית ופנימיות התורה, וחוץ מההשכלה האקדמית, התמצא גם בענייני בטחון! זאת לא סתם דעה שהוא חיווה, לדעות הבטחוניות שלו יש אחיזה מאד רצינית בנבכי בטחון המדינה, ואני אומר את זה מידע אישי! כל הנבואות וההערכות שלו התאמתו אחת לאחת!

סער28

New member
כן, בטח

ומה עם ההבטחה שלו שאף אחד (ואף אחד זה אפילו לא אחד!) לא יפגע במלחמת המפרץ הראשונה? ומה עם ההבטחה שלו ל"בקרוב ממ"ש"? אני לא רוצה להגיד בצורה מלאה מה שאני חושב על הרבי מלובביץ', מתוך התחשבות במנהלת הפורום, אבל הכל התאמת? תהיה הגיוני!

לביא4

New member
בוודאי שהכל התאמת

במלחמת המפרץ הראשונה אף אחד לא נפגע, האנשים הבודדים הספורים שכן נפגעו זה לא מהטילים או המיבנים אלא רגישות בריאותית שהיתה להם, ולמרבה הצער עקב כך הם נפטרו. (קוצר נשימה, התקף לב וכו'). ולידיעתך אדון סער הנכבד, אני זוכר כמו אתמול את הלעג של השדרן בגלי צה"ל שאמר: "נודע לנו מהמזכירות של הרבי מלובביץ' שהמלחמה תסתיים לפני פורים" ובערב פורים המלחמה הסתיימה. ואין מה לעשות נגד עובדות - הנבואות שלו התקיימו אחת לאחת! גם אם קשה לך להסכים עם זה. בקרוב ממש - כל יהודי מאמין שומר תורה ומצוות מאמין בביאת המשיח ואומר בתפילה "לישועתך קיווינו כל היום"! והכוונה לאותו יום, זה לא אמונה של חב"ד, אלא של עם ישראל! ברור לנו מה אתה חושב על צדיקים, ככה זה בדורינו, מי שעושה, פועל למען הכלל והפרט וידוע באהבת ישראל הגדולה שלו - אתה כנראה "יותר בסדר" ממנו....

סער28

New member
קצת עובדות לא יזיקו לך

במלחמת המפרץ הראשונה נהרג אדם אחד מפגיעה של טיל - לא התקף לב ולא בעיה בריאותית קודמת.

דוקא אני זוכרת את התקופה הזאת היטב

אולי זכרוני מטעני אבל זכור לי היו בתים שנפגעו פגיעה ישירה מטיל. וגם הבית של אותו אחד שקיבל התקף לב היה אחד מהם אבל האדם עצמו לא ניזוק בכלל מהטיל ישירות. הוא קיבל התקף לב ומת. בעקיפין הטיל אכן אשם מכיוון שזה מה שגרם לו להתקף הלב. אבל הוא לא נפגע ישירות מהטיל. אני זוכרת שאפילו שממשלת ישראל נשמה לרווחה בגלל העובדה שאף אחד לא מת כתוצאה מפגיעת הטילים מכיוון שזה חסך לה בעיה. כל עוד אף אחד לא נפגע פיזית מהטילים מדינת ישראל יכלה להמשיך להבליג.

א ו ר בת

New member
נכון. בית של חברים שלנו

נפגע פגיעה ישירה אלא שהם - כמו גם רוב שכניהם - לא היו בו באותו זמן. את בודאי זוכרת שאחוז ניכר מתושבי המרכז נטשו אותו, בעיקר בלילות. ואכן היו כאלה שקיבלו התקף לב אבל אותו אחד שעליו מדובר מת מפגיעת רסיס בראשו.

למעלה