שלמות בחיי

imush27

New member
שלמות בחיי

שלום רב, לפני שנה וחצי לערך בני הבכור נולד. לאחר חופשת הלידה וחופשה ארוכה ללא תשלום החלטתי לעזוב משרה מכניסה ויציבה כעובדת מדינה לאור עומס השעות הנדרש. לפני כחצי שנה התחלתי בלימודי נטורופתיה. עד לא מזמן הרגשתי שלמה לגמרי עם ההחלטה אולם לאחרונה התערער בטחוני לגבי ההחלטות שקיבלתי - הן עזיבת העבודה (אני עוד יכולה לחזור) והן לגבי תחום הלימודים (החלטתי ללמוד מקצוע שאפשר לי לעבוד באופן עצמאי). האם יש כלים שיוכלו לסייע לי להגיע למסקנה האם ההחלטות שקיבלתי נכונות לי (ולא - לכתב על דף נייר את כל משאלותיי ורצונותיי זה לא עובד, יש לי ילד להתחשב בו). יותר נכון - איך אוכל להגיע למצב שבו אני שלמה עם חיי? תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ערכים

הי אימוש, אחד הכלים החשובים בהם נעזרים באימון הוא הערכים. כאשר אנו מדברים על ערכים אנו מתייחסים לא לערכי המוסר והלאום, אלא לסולם הערכים האישי - מה חשוב לנו בחיינו? ללא מה לא נוכל לחיות? דוגמאות לערכים (לכל אחד סולם ערכים משלו) - משפחה, יושר, הרפתקה והתלהבות, שמחת חיים, מקצוענות ועוד ועוד. האם תוכלי לנסות לבנות את סולם הערכים האישי שלך? מה הכי חשוב לך? נסי לסדר את הערכים לפי סדר החשיבות בחייך. קחי לך את הזמן שדרוש לכך - זה לא תשובה על רגל אחת. הערכים הם המצפן - אם הערכים שלנו מתקיימים, אנו במצב של הגשמה ומלאות בדרך כלל. עד כמה כל ערך מהערכים שלך מתקיים היום בחייך בסולם של 1-10? נסי לבדוק אופציות שונות על סולם הערכים - עד כמה האופציה שבחרת בה תקיים את הערכים שלך? לאיזו מסקנה את מגיעה? נשמח שתשתפי.

shoom12

New member
ערכים ועוד קצת

היי, אני מצטרף לסוגיית הערכים ובנוסף אני מבקש ממך לשבת ולהציץ לעתיד, לעוד 10 שנים. ציירי 2 תמונות - את בעבודה הישנה שלך, ואת בעבודה החדשה שלך בתחום החדש שבחרת. איפה יותר נעים לך ? איפה יותר נעים לבנך? תנסי להתייחס להכל - אווירה, מצב כלכלי, מצב נפשי ועוד.

isaacm

New member
רשימת משאלות ורצונות (על דף)

אולי הרעיון שלך הוא בכל זאת רעיון טוב. שלום לך, אני שומע שאת נמצאת במקום בו את מעוניינת לקבל החלטה (אם לחזור לעבודה או לוותר). ונשמע ממה שאת כותבת שזה הזמן שעדיין ההחלטה אפשרית, ולא אחר כך. למה את זקוקה כדי שתוכלי לקבל את ההחלטה בתחושה של ביטחון? מה את רוצה עוד לדעת שאת עדיין לא יודעת? האם את מבקשת משהו לחזק צד אחד (כלשהו) של ההחלטה? אני תוהה. הנה הזמנה בשבילך (רק אם תחייכי ותרגישי שאת באמת רוצה לעשות את זה). חלקי דף לשני חלקים (מתחי את הקו כך שהדף יחולק ל 1/10 ולשאר. בחלק הרחב רשמי בכל שורה משאלה או רצון שלך (כאלה שבאמת משמעותיים לך). אל תמשיכי לשלב הבא עד שלא תשלימי את הרשימה. עכשיו סמני בעמודה הראשונה (או השניה אם כך חילקת את הדף), כן ליד כל משאלה או רצון שמשתלבים יפה עם העובדה שיש לך ילד. סמני בעמודה הראשונה (או השניה אם כך חילקת את הדף), לא ליד כל משאלה או רצון שאינם משתלבים יפה עם העובדה שיש לך ילד. סמני בעמודה הראשונה (או השניה אם כך חילקת את הדף), XX ליד כל משאלה או רצון שאינם קשורים בכלל לעובדה שיש לך ילד. מה גילית? ובהקשר של תחילת ההודעה שלי גם כן, מה גילית מהרשימה הזו? מאד אשמח לקרא את שתבחרי לשתף (אם תרצי) מועדים לשמחה
איציק

aviramk

New member
היי וחג שמח!

אהלן. אוקי , חבריי דיברו כאן על ערכים וזה מאד חשוב שיהיו לך את הערכים שלך מול העיניים כדי שתרגישי שלמה עם מה שאת עושה ועם חייך. את הרי יודעת בתוך תוכך מה נכון לעשות ...פשוט התגנבו לתוכך חששות שמערערים לך את ביטחונך- תבדקי עם עצמך מה קרה שם? האם זה אנשים אחרים שאמרו לך כל מיני דברים שגרמו לך לחשוב אחרת על איך שפעלת? משפחה חברים? או האם את עם עצמך? לגבי אנשים אחרים חשוב לזכור שהמון פעמים ובעצם לרוב, כשאנשים אחרים מביעים לנו את דאגתם וחששותיהם, אלה הם חששותיהם עצמם! או חוסר הביטחון שלהם ! לא חששותינו... וצריך להיות ערים לכך. אני רוצה להזמין אותך להתחיל ליצור לעצמך את מה שאת רוצה שיקרה בחייך. כן זה אפשרי! דוגמה ליצירה מחייך היא שעזבת את העבודה , יצרת לך זמן עם בנך הבכור, והלכת ללמוד נטורופתיה. את יצרת את הדברים האלה. עכשיו את יכולה להמשיך. לפני זה אני רוצה להבין- מה גרם להתערערות הביטחון בהחלטות? הפחד שלא תהיה לך מספיק הכנסה? הלימודים לא מענינים? את חוששת מלהיות עצמאית? לא רואה איך תרוויחי כסף בתור נתורופטית? שתפי מה עולה לך ונמשיך ביצירת המציאות שלך באהבה, אבירם קליש מאמן ליצירת מציאות

כיוון קצת שונה...

הי אימוש כן, אני גם בעד עבודת ערכים מעמיקה, על מנת ליצור שקט וביטחון בעשייה שלך. ובכל זאת, הרשי לי להעלות עוד נקודה שחבריי לא העלו: במהלך השנה וחצי האחרונות חייך השתנו מהקצה אל הקצה:
ילדת - מזל טוב!
עזבת עבודה קבועה ובטוחה - צעד אמיץ מאוד לעשות בשלב זה בחיים
החלטת לשנות כיוון - נטורופטיה. המון עשיה, המון שינויים. במהלך עשיית השינויים עולים המון שומרים. (שומרים דומים ולא דומים לשדונים בשפות אימון שונות): השומרים הם דיעות ופרדיגמות שקיימים אצלינו בראש, ומשאירים אותנו (או מחזירים אותנו) באיזור הנוחות לדוגמא: השומר אומר לך: "בשביל מה את צריכה לעזוב עבודה בטוחה, עם משכורת בטוחה, וללכת ללמוד משהו שיקח לך הרבה זמן להתבסס בו. יש לך ילד קטן, את צריכה להביא את חלקך בפרנסת הבית. אז יאללה לעבודה! הרבה ילדים נשארים בצהרון עד 16:00, 17:00, אז גם הוא ישאר, מה קרה????????." בואי ניתן שם לשומר... נגיד... "פנחס" (או כל שם אחר שבא לך..
) פנחס הוא שומר (ע"פ האימון האדלריאני). הוא לא שדון - כי יש לו כוונות טובות! הוא רוצה לשמור עליך. על מקום העבודה הקבוע שלך. פנחס אומר לך: "בשביל מה לעשות שינויים?? תישארי במקום הבטוח!". ועכשיו, כשהכרנו את פנחס, ואנחנו יודעים שכוונותיו טובות, נסי לענות לו. מה את רוצה להגיד לו? דעי לך שככל שתדברי איתו, הוא יהפך להיות קיצוני יותר בדיעותיו.. מה היית רוצה לעשות לפנחס? פיזית....!!!! מה היית רוצה שיקרה לו? ועכשיו קישור לערכים: אם מצאת ערכים מובילים בחייך, בידקי, איזה ערך נותן את התשובה הטובה ביותר לפנחס? דעי שערכים תמיד מנצחים שומרים!! אשמח לשמוע מה קרה..
חג שמח יפעת

למעלה