שלמה עם עצמי

שלמה עם עצמי

הלוואי ויכולתי להיות שלמה עם עצמי ואני לא. אני מאכזבת את עצמי ואת כולם ונמאס לי. נמאס לי להרגיש רע עם עצמי, נמאס לי להתחיל דיאטה ולהישבר, נמאס. כואב לי להיות ככה, שאני לא סובלת אף גרם שומן בעצמי ומתפלא איך חבר שלי שהוא רזה ממני וחתיך מקבל אותי. קשה לי. הבטחתי לו ולעצמי שממחר אני מתחילה. אני לא עושה את זה בשבילו אלא בשביל עצמי, בל כל כך קשה לי כרגע....

kung fu

New member
הקשבה לגוף ../images/Emo24.gif

השיטה הנפוצה שאנשים משתמשים בה על מנת להיות רזים היא דיאטות. למה רוב האנשים מתקשים לרזות? הסיבה לחוסר ההצלחה הזה היא שלעשות דיאטה נוגד כל תהליך של הקשבה לגוף, רגישות לגוף, והענקה לעצמנו של מה שאנו רוצים. כאשר אנו עושים דיאטה הגוף שלנו נלחץ. הוא שומר בכוח על מאגרי השומנים ושאר הרכיבים בתוכו. הגוף שלנו הוא דבר חי, בעל מודעות, חכם, רגיש ומשוכלל. מי אנחנו שנחליט עבור הגוף מה הוא רוצה לאכול? אם אנו רוצים לשפר את התזונה שלנו, אז לפי מה שראיתי הדרך היא לא בדיאטה, אלא בדרך של הקשבה לגוף ואכילה של מה שהגוף רוצה. במקום לאכול מה שהשכל שלנו רוצה, הרעיון הוא לתת לגוף לאכול את מה שהוא רוצה. בנוסף, רוב האנשים לא מצליחים לרזות בגלל רווחים משניים. את בטח שואלת מה הם רווחים משניים..... אז בכל בעיה שיש לנו, יש לנו רווחים משנים מהבעיה הזאת. למשל, משיחות שלי עם בנות שרצו לרזות גיליתי כמה פחדים נפוצים שהיו בתוכן: - פחד להיות רזה ומושכת, כי אז כל הבנים יימשכו אליה. - פחד להיות רזה ומושכת, כי אז עלולים לאנוס אותה. - פחד להיות רזה ומושכת, כי אז לא יהיה לה על מה להתלונן והיא תהיה פתאום מאד מוצלחת. - פחד להיות רזה ומושכת כי אז מלא בנים ירצו לשכב איתה, והיא לא תוכל להגיד להם לא. אם למישהי יש את אחד מהפחדים האלו למשל, אזי הרווח המשני מכך שהיא שמנה הוא שהיא לא תצטרף להתעסק בלהגיד "לא" למלא בנים. כמובן שלא באמת מליון בנים ירצו לשכב איתה אם היא תהיה רזה, אבל מערכת האמונות שלה אומרת שאם היא תהיה רזה אז יש סיכוי שזה מה שיקרה. אם מישהי מחזיקה באמונה זו אז לא אמור להיות לזה צידוק הגיוני, והיא מאמינה שמשקל היתר באמת מגן עליה מפני המון בנים שירצו לשכב איתה. אז במקרה זה הדרך לרזות תהיה לטפל באמונה הזאת, ולא לעשות דיאטה כי זה לא יועיל. דבר נוסף אצל אנשים שמנים זה שהאוכל משמש להם פיצוי רגשי. אם ישנה בעיה, או כאב רגשי אז האוכל כביכול מפצה על כך. בדיעבד ישנו מעגל חוזר של כאב נוסף בגלל האכילה הלא רצויה. דרך לטפל בזה הוא לעבוד על עצמנו. לעבוד על הכאבים הרגשיים שלנו. מקווה שעזרתי

מתוקה

אצלי הבעיה היא בקטע של פיצוי רגשי, לא פוחדת מכלום. אבל על זה אני עובדת על עצמי. עברתי הרבה בחיים אז אני יודעת למה זה וממה זה יכול להיגרם. אבל אני עובדת על עצמי.

keoser

New member
את נפלאה, תקבלי את עצמך ../images/Emo24.gif

חבר שלך עושה זאת -- מה מונע בעדך? זה לא פוסל את זה שתרצי להיראות יותר טוב, אבל למה לקטול את עצמך בדרך? מניסיון אישי, לפני 3 שנים חשבתי שמכון כושר יגרום לי להיראות יותר טוב בשביל ביטחון עצמי. זה עבד במשך שנתיים, עד שהבנתי בסופו של דבר שזה לא מה שיעזור לי. הבנתי שאני מי שאני בלי קשר לזה. נכון להיום הפסקתי עם זה, בגלל בעיות בריאותיות. לא מפריע לי שאני פחות שרירי, אבל כנראה אמשיך בעתיד להתאמן, סתם בשביל הכיף. :) גם אני, ד"א, התפלאתי איך חברה שלי מקבלת אותי בדיוק כפי שאני בלי המכון כושר בזמנו. עצה -- את הדיאטה, תבצעי עם בעל מקצוע שיודע מה שהוא עושה. לא לבד, ולא דרך סתם רופא בקופת חולים (במידה וזה מישהו שלא קיבלת עליו המלצה חמה). באהבה, יוסי :)

הפתעה של היום

קמתי מוקדם בבוקר להישקל, לפני שפגשתי את חבר שלי הורדתי 6 קילו,לפני בערך חודשיים, ומאז הפסקתי הכל, אכלתי ללא הגבלה, כלום , אפילו כושר לא עשיתי. היום נשקלתי, הופתעתי לגלות שאני במשקל שהורדתי, כלומר 6 קילו פחות. ועכשיו נותרו לי להוריד עוד 20 קילו וזהו, בנתיים היום אני בחיפושים אחרי מכון כושר זול שמשום מה לא קיים פה.

keoser

New member
אני מודע למכון כושר בחיפה שהוא זול

מרכז פנורמה אם אני לא טועה. בכל מקרה, עיקר התזונה היא באוכל ולא באימונים בסופו של דבר :) באהבה, יוסי

ליאלוש1

New member
קודם כל בהצלחה!

תראי אל תעשי דיאטה! המילה "דיאטה" היא לא טובה אסור לנו לעשות דיאטה כי אנחנו הורסים לנו את הגוף בגלל הדיאטות האלו! אני אישית יודעת שתמיד רציתי לרדת 2-3 קילו אחרי חגים וכאלה שכולם משמינים הייתי עושה דיאטות רצח עם את מכירה את דיאטת מיצים שאסור אסור לעשות זאת את הורסים לעצמכם תקיבה! הייתי עושה את הדיאטה הזו בתוך 3 ימים ירדתי 3 קילו. אבל זה הורס תגוף! לא לעשות זאת! אני התחלתי לחשוב לעומק כאחת שאוכלת הרבה(עכשיו כבר לא)והיא: לפני שאת ניגשת למטבח תעצרי רגע ושאלי את עצמך ותחשבי האם את באמת רוצה לאכול? ואני תמיד שואלת את עצמי ככה! ואז את תדעי אם את באמת רעבה או שאת סתם רוצה לנשנש! וברגע שאת תדעי שאת לא רוצה לאכול ותקבלי את התשובה הזו תגידי לעצמך "לא אני לא רוצה לאכול" וככה את לא תאכלי שטויות אלא את תאכלי מתי שאת באמת תיהי רעבה! ואת מרזה מזה טוב את אוכלת נכון וללא מגבלת אוכל וברור שאת צריכה מינון סביר ולא לאכול את כל הסיר! שאת רעבה תכיני לך אחורה משביעה וטובה ומינון סבירשל זה את יכולה לגוון(קצת פסטה/ספגטי עם אולי חתיכת שניצל) איך שתרצי! ואת תראי שברגע תעשי זאת זה יעזור לך ומיום ליום תדעי מתי את רוצה לאכול ומתי את סתם רוצה לנשנש ואת תרזי טוב! ועם את רוצה לרזות מהר ולרזות כמה שיותר אז תצרפי פעילות גופנית! אני מאחלת לך המון בהצלחה בכל אשר תעשי! ובקשר לחבר שלך אל תשאלי למה הוא אוהב אותך ככה זה לא משנה עם הוא אוהב את הפנימיות שלך האישיות של והאופי שלך ואוהב אותך מכל הבחינות הוא יקבל ויאהב איך שאת. לעולם אל תפקפקי בעצמך תמיד תגידי לעצמך שאת בסדר! תקבלי את עצמך איך שאת! באהבה לי ושיהיה לך ולכולם לילה מקסים!

תודה רבה מתוקה../images/Emo25.gif

ואשתדל להיות שלמה עם עצמי יותר ולהעריך את עצמי יותר כמו שהחבר שלי מעריך אותי! תודה על כל התגובות

למעלה