שלמה המלך - שיקוף

שלמה המלך - שיקוף

מצ"ב מסמך שקיבלתי מעדי ממרכז גישור גבים, בנוגע לשיקוף שעוד היה קיים בזמנו של שלמה המלך. להלן הקובץ ומסקנותיו. תהנו.

s i l v e r a

New member
מי צריך להיות אחראי לתשלום שכ"ט מגשר?

מגשרים המקבלים תיקים מבתי המשפט, אינם רשאים ליצור קשר עם הצדדים, אלא רק ע"י באי כוחם -עורכי הדין. לעיתים, עורכי הדין מאשרים למגשר לדבר עם הצדדים. ללא רשות כזו -המגשר אינו רשאי לדבר עם הצדדים. שונה הדבר בתיקים המופנים ישירות ולא ע"י בתי המשפט. שם לעיתים, הפונה הוא הצד -ועו"ד מצטרף מאוחר יותר. ברם, מי אחראי לתשלום שכ"ט המגשר? יש עורכי דין, הכוללים בכ"ט שלהם גם את הוצאות המגשר. ויש המפרידים? הבעייה, כאשר אחד הצדדים אינו מכבד את התחייבותו ואינו משלם למגשר את שכ"ט. מה צריך המגשר לעשות? היה לי מקרה ספציפי. פמניתי לעו"ד שהרשה לי לדבר עם הצד שלא שילם. עורך הדין מתנער מאחריותו ואילו הצד מתחמק מתשלום. מה עושים? כיצד מונעים בעתיד הישנות שלך מקרים כאלה? חג שמח לכולם.

שכ"ט מגשר

על מנת להמנע מאי הבנות בנושא זה רצוי לציין במפורש בהסכם לניהול הליך הגישור מהוא שכר הטרחה ומי משלם אותו. בהליך המשפטי עוה"ד מוביל את ההליך ומרשו הינו נהג המשנה, בהליך הגישור הם חייבים להחליף תפקידים כאשר הצד עצמו חייב לאחוז בהגה ההובלה ועוה"ד יועץ לצידו - בכל מקרה בשיחה המקדימה רצוי להבהיר את הנושא.

s i l v e r a

New member
הובהר -ובכל זאת, הצד לא שילם

תודה אביגדור. במקרה שאותו הזכרתי, כל הצדדים -כולל עורכי הדין חתמו על ההסכם המצוי שבו נקבע שכר הטירחה. הובהר, כי התשלום ייעשה ע"י הצדדים. החשבוניות נמסרו לצדדים באמצעות באי כוחם. אבל, הצד לא שילם. כאמור, הפניות שלנו לצדדים צריכה להיעשות באמצעות בא כוחו, העו"ד. השאלה, מהי אחריותו של עורך הדין כלפי הצד שהוא מייצג בעניין שכ"ט מגשר?

אם נחתם הסכם

ובו כתוב שהמתגשר צריך לשלם, פנה אליו ישירות. הפניה באמצעות עו"ד היא רק לעניין הגישור. פה יש הסכם שלא מכובד ואתה צריך לפנות ישירות למי שחתם מולך ואינו מכבד את ההסכם. אני לא מבין איפה הבעיה

s i l v e r a

New member
הבעייה בהתעלמות מהתשלום

הצד בגישור, שאגב -הסתיים בהצלחה, "נעלם"...לא שילם, לא עונה למכתבים, תזכורות וטלפונים. עורך הדין שלו, שגם חתם על ההסכם המצוי , מתנער מאחריות וטוען -ברגע שהתיק נסגר, אין לי אחריות . והמגשר -קרח מכאן ומכאן....זו הבעייה.

שילה1

New member
לכן הסכם על הסכמה לגישור וכן שכר טרחת המגשר,

עליו יחתמו הצדדים טרם ההליך. בהסכם-פרטי המתגשרים,שהועתקו מתעודת הזהות שלהם. ממליצה לצרף גם צילום תעודת הזהות.לאניעם אבל יעיל. ותשלום-בתום כל פגישת גישור. מהרגע שמגשר מנהל את ההליך,הקשר שלו עם הצדדים,ולא עם עורכי דינם.

s i l v e r a

New member
ולדעתך אין לעו"ד כל אחריות נוספת?

אבל, אני מסכים כי יש להבהיר , טרם תחילת הגישור, מי אחראי לתשלום. לדעתי, עו"ד אינו רשאי לפטור עצמו מאחריות, אם הוא עצמו קבל שכ"ט...

s i l v e r a

New member
ייתכן. אבל צריך לעשות סדר בנושא

ייתכן ואתה צודק. יחד עם זאת -הסוגיה מטרידה. ייתכן ואפנה לבית המשפט לשאול לדעתם - אולי ייקבעו נהלים שינחו מקרים כאלה.

שילה1

New member
תראה-לעניות דעתי,מהרגע שהצדדים מסכימים לגישור

זה אתה מולם. איך יסתדרו עם עורכי הדין שלהם-אין זה ענינך.. מבחינתך-אתה מבצע העבודה עבורם,והם חייבים לדאוג לתשלום. ואם לבדוק-את עורכי הדין,הלוקחים שכר כעורכי דין וכמגשרים,בעוד את עבודת הגישור,בפועל,אינם מבצעים.זו הנקודה אותה יש לבדוק.

לא ברור

סיפור המעשה אינו ברור. מסכים עם שילה שהסכם הגישור הוא בין הצדדים למגשר. במידה והם מעוניינים בליווי של העו"ד שלהם, הם צריכים לשלם לו ישירות את שכר טרחתו, ולמגשר את שכרו שלו. אם התחיל תהליך הגישור, הצדדים חתמו על ההסכם ואח"כ אינם משלמים, דין מעשה זה הוא כדין מעשי גישור אחרים. מה עושים במקרה שהצדדים אינם משלמים בהליך רגיל שאינו כולל עו"ד?

s i l v e r a

New member
על ההסכם חתמו הצדדים ועורכי דינם

נכון גור, יש לערוך הבחנה בין הצדדים לבין עורך הדין שלהם. כיוון שאנו פונים לצדדים באמצעות באי כוחם -עוכי הדין, נראה לי , כי גם התשלום צריך להיעשות באותה דרך. החשבונית לצדדים תועבר להם באמצעות עורכי הדין שלהם, שהמליצו בפניהם להגיע לגישור. אני מעגן מחוייבות זו גם בהסכם המצוי, שם חותמים הן הצדדים והן עורכי הדין. כנראה, שבעתיד, יש לשאול, להבהיר ולהבטיח תשלום שכ"ט מגשר.

שילה1

New member
תודה על התודה,דוד.

אי סבורה כי הסכם גישור לא כולל את עורכי הדין,מאחר והם אינם צד בענין.ולכן-הצדדים חייבים לשלם. איך ומה יסתדרו עם עורכי דינם-זו בפרוש לא בעיית המגשר. מבחינת המגשר-עבד-עליו לקבל שכרו. ואגב-אני ממליצה בתום כל ישיבת גישור. ובשולי הדברים-מכתב רשום לצדדים עם העתק לעורכי דינם,ובו יוסבר כי חתמו על הסכם כדת וכדין,עליהם לעמוד בו. ובנוסף-אפשר לפנות ללשכת עורכי הדין ולבקש הבהרה בנושא זה.

שילה1

New member
ושאלה:מדוע חתמו עורכי הדין על ההסכם?

הרי אינם צד בגישור!

s i l v e r a

New member
ההסכם המצוי הוא הסכם מחייב סודיות

ההסכם המצוי נחתם לפני תחילת הגישור. זה הסכם הסכמה להיכנס להליך גישור וקבלת כללי ניהול ההליך. אני מחתים את כל הנוכחים על הסכם זה, כי הוא גם מבטיח את סודיות וחשאיות ההליך. לכן, גן עורכי השין חותמים עליו. בהסכם כתוב גם מהו שכ"ט המגשר - ותמיד ראיתי בחתימת עורכי הדין על ההסכם, ערובה לתשלום שכ"ט מגשר.

שילה1

New member
מסתבר שלא יתן לסמוך עליהם.

תוסיף הסכם סעיף בנוגע לתשלום שכר הטרחה על ידי הצדדים,לאחר כל ישיבת גישור.

s i l v e r a

New member
כנראה שלא יהיה מכך מנוס -תודה!!

האם היה למישהו בעייה בעבר עם גביית תשלום שכ"ט מגשר?

למעלה