שלמה המלך כבר אמר...

רחוק~

New member
שלמה המלך כבר אמר...

``עזה כמוות אהבה...`` שלמה התכוין לאהבה, לרגש הזה שטמון בכל אחד מאיתנו אם יותר ואם פחות... כמה שהיא מסוכנת, וכמה היא קשה... קשה כמו...כמו... מ ו ו ת ! הוא ידע למה התכוין כשאמר את זה, הוא ידע שיבוא יום...בדור האחרון... שהמחלה הזו תכה קשות בכלל באנושות... ומצא לנכון להזהיר, להתריע... תיזהרו, ילדים שלי... זה כמו מוות... יש לי תמיהה קטנה... האם כששלמה אמר את זה, הוא תיאר לעצמו בדיוק, את הדבר הזה שנקרא ``צ`אט``... את מה שהדבר הזה יכול לעולל ? קרוב לוודאי לומר, ששלמה עם חכמתו העצומה, אכן ידע מה יקרה, כשמעיינות החכמה יפתחו באלף השישי...אבל אולי...אם עדיין לא דיברו על הנושא הזה, אני רוצה לפתח את הנושא הזה ולהבהיר אותו, לתמימים ולתמימות שבינינו... היום, בחורים שנכנסים לצ`אט, ישנם כאלו שלא מתביישים להכריז על רצונם ולכנות את עצמם בניק די ישיר... ``מחפש דתיה לקשר אמיתי`` או ``חתיך בפצצה`` וכו` וכו`... יש כאלה שיכנו את עצמם בשם רגיל...נראה רגיל, כמו ``מיוחד`` או אפילו סתם שם פרטי... אבל באיזשהוא שלב... הם יבררו מן הון להון... איפה את גרה? בת כמה? וכו`... ואם קצת מאיר המזל...היא תזרוק איזה משפט כזה עצוב... על קשר שהיה לה...או משהו בסגנון, והבחור מתנער, ומתחיל לגשש... בתחילה, לאט לאט... לכן הוא יתחיל לדבר על הדברים שהוא אוהב לעשות... וישאל את הנערה, מה היא אוהבת לעשות?... וכו` וכולי. עכשיו... בנקודה הזו, (אולי יהיו כאלה שקצת לפני כן, או, אחרי כן...) דמיונו של הבחור נכנס לפעולה... ועובד אפילו שעות נוספות... האוירה האינטימית,פחות או יותר, שה``פרטי``, או, יותר נכון, הצבע האדום של הכתב,יוצרים...נותנת לבחור תחושה מוטעית, שאי אפשר להסביר ממה היא נובעת, שהבחורה מעוניינת בקשר איתו, או שהיא סתם כך, רוצה קשר... והוא, מנסה לכבוש אותה, שתרצה רק אותו... בצ`אט...זה יותר קל, לבחור... כי אם נאמר שהוא בחור ביישן... ובחיים !! הוא לא היה הולך ו``מתחיל`` עם בחורה מציאותית... כל עוד הבחורה לא תפצה את פיה... פה, הצ`אט עשה לו את העבודה... פתאום הוא מקבל הודעה פרטית מ``עלמה ביישנית``... הוא מסתחרר לשניה... אבל מיד משיב לה כמו גבר ראוי.. ``היי לך, עלמתי...`` ואם הוא קצת כישרוני בהבעה שבכתב...? אז בכלל... חבל לה על הזמן... הוא יכתוב לה בתחכום רב, דברים שבחלומותיו הנועזים ביותר... אולי...אולי...דמיין לומר, והבחורה מצידה... היא בכלל נכנסה לצ`אט, סוף סוף, כי ההורים שלה יצאו לחתונה כלשהי... והיא שמעה מחברה סיפורים מזה כייפים, על הצ`אט... ושלא תעזו לחשוב, לרגע... שהיא באה לחפש פה מישהו או משהו... סתם, פשוט סתם... ``את לא יודעת איזה צחוקים זה, לשגע בנים...`` (ציטוט מחברתה...) היא עכשיו באה לשגע בנים... לא היה לה קשר רציני אף פעם... וישנן כאלה שאפילו סתם קשר, לא היה ... ובחיים המציאותיים, מתרחקות כמטחווי קשת כשהן מזהות באופק, קבוצת בנים עליזה... פשוט ילדות, אבל ב`מת, טובות... את הניק שלה, היא קיבלה בהמלצת חברתה... ``עלמה ביישנית``, ``את לא מתארת לעצמך... כמה יקפצו עלייך!``... היא מדברת עם הבחור כבר שעתיים... היא לא שמה לב שהוריה כבר חזרו מהחתונה... חטפה כמה צעקות... נזיפות... אבל בליבה החליטה... ``אני עוד אחזור`` הוא היה כל כך חמוד... שנון, וכל כך מצחיק... פשוט 10... ולמחרת... עוד פעם...ובשבוע הבא...שוב. גם מצד הבחור, וגם מצידה של הבחורה, משהו השתנה... היא לא מוכנה לשום קשר שהוא... היא לא הייתה מוכנה, כי עכשיו הכללים השתנו... מצא חן בעיניה, שהבחור, אי שם אומר לה מילים כאלו יפות... ומחלק לה המון מחמאות... משהו בלב שלה משתחרר, זז... ומה עם הבחור?!... הוא מצידו מאוהב...אומנם ווירטואלית... אבל יש משהו כנראה בקרינה הזו, של המסך... שמשפיעה על הלב...הוא לא נסחף! לרגע לא... אבל... תראה, הבטחתי לה לדבר איתה במוצ``ש... לא נעים לי לא לבוא... הוא יתרץ לעצמו ולחברים סביבו... למה הוא כל כך נמשך לאינטרנט, עשרים אלף תירוצים... אבל את הסיבה האמיתית, הוא יודע... חברים...וחברות !!! אני לא יודע מה תגיבו על התיאוריה הדי מוזרה שלי... כמעט בטוח שיהיו תוקפים ותוקפות... מצטדקים ומצטדקות... אולי יהיו כמה שיעירו עניינית על משפט פה, משפט שם... אני לא חושב שאני הוגה דעות או מתאר תיאוריות... אני רק רוצה לומר... תיזהרו... תיזהרנה... פשוט זהירות... אהבה ווירטואלית כזו יכולה לשגע את כל סדר היום שלכם ושלכן... גם אם תתרצו את זה כל כך יפה... שיהיה לכם מול העיניים שזה מסוכן... אופיר רחום ז``ל סיים בצורה כל כך טראגית... זה מושך... זה מרתק... כשאני מזכיר את אופיר רחום ז``ל... אני יודע שזה משהו אחר, זה היה לאומני...ובכלל רצח... אבל, באיזו דרך השתמשה הרוצחת??? באיזו שיטה היא ידעה בבירור שתצליח??? כי... פסיכולוגית- זה משפיע על הגולש... על הלב שנמצא מול המסך... ואני לא חושב שאצלנו יהיה כזה רצח...ח``ו. אבל, פה זה בעיה אחרת... אפשר למות מאהבה, גם ווירטואלית... שלכם, רחוק~

כל כך נכון.

הקטע הזה של ``אהבה וירטואלית``. בדמיון, אנחנו לא יכולים לתאר את זה, הנחמד, שאיתו אנחנו מתכתבים בתור בעל חטוטרת או אף ארוך במיוחד. אם היינו רואות אותו ברחוב, הוא לא היה זוכה למבט שני, אבל הקסם של המילים, והדמיון המפותח- אם הוא כותב כל כך יפה, אז אין ספק שהוא גם חתיך... אין מה לומר, חוקוש. אתה צודק באלף.

יש בזה המון.

ב``ה שלום רחוק. שגולשים תכניס את הרגש ואת המצפון למגירה, שתתנתק תיקח אותם שוב. זה מתכונת לאריכות ימים ושנים טובות.. Kיציק

סל``ש

New member
כל מילה..

(רחוק, הנה הגבתי, עכשיו שקט... :)) כל מילה!!! לא לקחת ברצינות מחמאות או מילים יפות. כולנו שנונים, כולנו מצחיקים וכולנו שומרי תורתך... לא חסרים סיפורים. צריך לקחת בערבון מוגבל כל מילה (או בכלל לא לקחת, אם זה יגרום לתוצאות הנ``ל...) תודה שהבאת את זה, ~~ !!! שניקח את זה לתשומת לב, ולא נצטרך ללמוד בדרך הקשה... (אמרתי לב??? הוא אמור להיות במגירה בכלל, אז תעלו את הפורום, תתנתקו, ואז.. :))

רק בגלל שהבטחתי...

אתה צודק, במה שכתבת. למרות שיש כמה דברים שאני חולקת עליך, בהזדמנות אני אומר..... אחות של הד``ר.

אני מזדהה עם כל מילה שלך...

אבל למרות הכל שמענו כבר על שידוכים דרך הצ`אט... אז פשוט צריך לקחת כל דבר בפרופורציה וזהו. ומה עם ההתמכרות לצ`אט? באהבה תקוות

רחוק~

New member
תרשו לי להגיב לכולכם....

אז ככה... אני יכול לומר שאת ההודעה הזו כתבתי אחרי מחקר שערכתי על עצמי...וד``ל. (אני חושב, שהבעיה נמצאת אצלי, ואני רואה לנכון להזהיר אחרים...א ב ל אני מטפל בעצמי, אל לחץ...) ירוק, אני אישית מודד כל אדם, מציאותי ווירטואלי כאחד, באמת מידה שונה,דאס הייסט (זאת אומרת :) ), אני בודק אם מתאים לי לשוחח איתו, להכיר אותו... או במקרים אחרים לישון איתו באותו חדר...(בפנימיה כן?)ואם(!) זה בנות... אם היא יודעת לנהל שיחה, כזו זורמת... אני מסתכל על הפן הפנימי יותר... ונראה לי שכבר מיצינו את הנושא בעבר. אני לא מדמיין אף פעם, אם זו שמתכתבת איתי, חתיכה... אפילו אם היא שנונה, וכותבת במהירות... כי לא זה מה שמשחק לי... (הפריע לי שהדגשת את הצד הזה...) סל``ש... לא היית צריכה להזכיר שאני ביקשתי שתגיבי...(עשית לי פאדיחות)סתאאם.....סתאאאם.... היה לי חשוב לשמוע מה את חושבת, והאם צדקתי... איציק... אני מאמץ את התגובה שלך קרוב ללב... כי אני חושב שיש לך ניסיון..לא יודע, אולי בתור מנהל פורום וצ`אט... אולי אתה יודע על מקרים כאלו..אגב, אתה בטח רואה כל הזמן מול העיניים, (ומעיף כשצריך...) את אותם אלו שצועקים ``בני ברקית 19 איפה אתתת?`` ומכסים את המסך עם לבבות, שבורים ושלמים... ובסימני שאלה אדומים... לאלה התכוונתי. כנראה הבחורה נכנסה להם עמוק עמוק...ויש גם בנות כאלה...לא רק בנים אהבלים...:) האחות של... תודה תודה... את תכתבי את התגובה שלך פה? תקוות יקר... פעם, בצעדי הראשונים בפורום הזה...(כאילו אני זקן:) ) יותר מדוייק, כשכתבתי את ההודעה הראשונה שלי בפורום, בין התגובות שקיבלתי אז, הייתה התגובה של ``חיוך`` הכלה המאושרת...זה היה עוד לפני שנודעה הבשורה... היא כתבה לי על בחור שהיא מתכתבת איתו הרבה זמן, מסתמא זה החתן התמים... היא הייתה בשמיים... היה לה כייף. מקרה כזה, של שידוכים בצ`אט... הוא מאוד נדיר, מאוד...יכול להיות שיש עוד כמה מקרים כאלו בדרך, אולי הם לא יפורסמו פה בפורום, בטח יהיו... ואגב, אני יודע על מקרה של בחור ובחורה, שאכן התחתנו במציאות... שהתאהבו בצ`אט והכירו במציאות, אבל, שוב, זה ממש נדיר... יאללה חברימו`ס... תודה שהגבתם לי... שמחתי לדעת שאני עדיין נחשב פה כחבר פורום... סתאאם...סתאאם... (ידעתי את זה לפני המווון זמן...) אוהב אתכם... >להוסיף ``מתגעגע אליכם``? לא...זה דבילי.< אני מתגעגע למי שרוצה ולמי שראוי...(איזה פאדחן אני...אה?) קררר לי... שלכם, רחוק~.

diana

New member
תגובה לתגובה...

טוב,רחוק,וכל השאר- אני מכירה יותר ממקרה אחד של חתונה של זוגות שהכירו בצ`ט, אבל הם לא כל כך שמחים ומאושרים כמו באגדות, אלא אפילו פירקו משפחות. אני יכולה לתת לכם כדוגמה חברה טובה שלי שכבר שנתיים מתקשה להתנתק מבחור שהיא פגשה בצ`ט, חתיך,נחמד,רגיש,מתחשב, אך-אוי לנו-גם אינו שומר תורה ומצוות כשהיא עצמה באה מבית דתי מאוד...הקשר הוביל לניתוק כמעט מוחלט שלה מבני משפחתה ולהתדרדרות רוחנית גדולה. וכשהיא מתקשרת אלי ובוכה, אני מתחילה לחשוב על עצמי- מה ימנע ממני שדבר כזה יקרה גם לי???(חוץ מהחינוך שקיבלתי וכוח הרצון שלי-אין ספק שהפיתוי פה הוא גדול לפעמים). אין ספק שפשוט צריך להיזהר. בעצם זה בכלל לא פשוט, אבל לטובתנו אין לנו הרבה ברירה.רק לקחת את הכל בעירבון מוגבל. מוגבל מאוד.

טרמפיסט

New member
תגובה לשם שינוי

טוב... אני לא יודע מאיזה כיוון לתקוף הפעם, אבל אני יכול לומר נסיוני האישי שה``בעיה`` שהצגת היא בעיה חיובית בעצם. אמנם האינטרנט מלא בסוטים, חולים, או סתם לא רציניים (אם באים בשביל המטרה הזאת...) אבל הוא יכול לשמש גם למציאת בן\בת זוגך לעתיד. כמובן שצריך לדעת איך לעשות את זה בלי לאבד את הצפון, אבל חבר`ה - זה עובד. ועובד מצויין. למרות שכבר דנו בזה כמה וכמה פעמים פה בפורום (ושווה לראות את התגובות שם) אני אישית מכיר שלושה זוגות שהכירו דרך האינטרנט, בניהם אני וחברה שלי (זה פסדר בנות...לא צריך להתאכזב:) ). היי! משהו פה תומך בי? או שכולם מחזיקים בדעה נגדי? העובדות מדברות בעד עצמן, טרמ-פסססט.

למעלה