שלי שייט קטן

wessmo

New member
שלי שייט קטן

שלום חברים, יש לי שאלה לגבי החזקת כלי שייט קטנים בארץ..
אני סקיפר כבר הרבה שנים, אבל יאכטה, ידי אינה משגת עקב המחיר היקר, ולכן חשבתי לפנות לתחום שיט המפרשיות הקטנות.
האם החזקת מפרשית של מתחת ל-7מ' מצריכה רישום או רשיון ממשרד התחבורה? ביטוח?
ובכלל, איפה ניתן להשיט כלי שייט מסוג זה כלומר, האם יש צורך בקבלת היתר מיוחד מרשות החופים לשם יציאה מהחוף או האם ניתן לצאת לים דרך המרינות?
האם קיימים מועדונים באיזור המרכז שבהם ניתן לאכסן את כלי השייט?
(אני מדבר על כלי שייט בגודל של 420 פחות או יותר).

תודה רבה

wessmo

New member
כן, אני די בטוח שאני סקיפר...

כלומר, כך היה רשום בפעם האחרונה שבדקתי.

העניין הוא שאני לא משפטן, ובנסיון להסתכל על החוק, ראיתי שהוא מלא לעייפה בהמון סעיפים קטנים אבל שלא ממש מתייחסים למצב בו הכלי המדובר הוא מפרשים מתחת ל-7 מטר.
מה שכן ראיתי זה התייחסויות שונות לגבי כלי שייט מונע במשוטים מתחת ל 7 מטר (שלא נחשב כסירה עבור משרד התחבורה). לא ראיתי שום דבר לגבי מפרשיות כאלה וזה די מתמיהה.
לכן, אני שואל לגבי הרשיונות (מדובר כמובן לרישיון ורישום הסירה לא לרישיון השייט).

בנוסף, אני לא מש מכיר את הסצנה של כלי השייט הקטנים בארץ, ולכן שאלתי האם אתם מכירים חופים באזור המרכז בהם ניתן להוריד את הסירה למים בלי לשלם הון תועפות או מועדונים למניהם שמוכנים לאחסן את הסירה אצלם עבור תשלום סימלי. (בדקתי בחוף הסירות בהרצליה אבל המקום עמוס באופנועי ים מעצבים והם דורשים ביטוח (1200 שקל לשנה) ועוד בערך 400 שקל למנוי כניסה לחוף לחמישה חודשים... זה נראה לי קצת מוגזם עבור כלי כל כך קטן.

בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל לעזור (ולא להתקיף בשאלות חסרות טעם וריח).

JustSailing

New member
בנוגע לחוף

ביום שבת הבא קח עצמך לחוף הדרומי בהרצליה גש לאחד השייטים ושאל אותו, כך גם תוכל להתרשם מן החוף ואופן הפעולה עם הכלים הללו. לדעתי אין שום צורך ברישיון / רישום, אין באמת הבדל בין קטמרן כזו קטנה לגלשן רוח/קייט או קייאק.

מה איכפת לך מאופנועי הים, הרי תוך 10 שניות אתה כבר בעומק רחוק מהם, הם נהנים קרוב לחוף בעיקר.

אם היית סקיפר, לא היית שואל כפי ששאלת...

אבל, אני אשתדל לרצות אותך,
כל כלי שייט ממונע צריך כשר-שייט וביטוח
כל כלי שייט מעל 5 מטר צריך כשר-שייט וביטוח למעט מי שפטור, למשל סירות חתירה במים סגורים.
סירות מפרש וחתירה פחות מ- 5 מטר, לא חייבות כשר שייט וביטוח, אבל חייבות ציוד מינימלי כמו חגורות, עשן ואולי גם עוד, יש רשימה באתר משרד התחבורה.
כדאי שתקרא את ההגדרות! ותתנסח מחדש!
http://spa.mot.gov.il/index.php?opt...19:spa-shait-a1&catid=10:spa-ship-c&Itemid=25
http://spa.mot.gov.il/index.php?opt...56:spa-shait-a4&catid=10:spa-ship-c&Itemid=25
http://spa.mot.gov.il/images/PDF/takanot-betihut-hasayit1982.pdf
.
שאלה לי אליך? מה תגיד כשתקבל לדו"ח?... אינני משפטן?,,, זה מה שאמרו לי בפורום שיט וימאות בתפוז?!!!
כסקיפר "מוסמך"?, אתה אמור להיות מסוגל לענות בעצמך! על השאלות ששאלת.

yogevy

New member
מפרשית

למפרשית ספורטיבית מדגמים אופט,ליזר,420,470 וכד אין צורך ברשיון
קטמרנים קטנים מ- 18 פיט אינם נדרשים לרשוי
קטמרן 18 ,20 פיט נדרשים בציוד כושר שיט ע"פ רשימה בתקנון משרד התחבורה בקש למפרשיות ולפיכך גם בבדיקת כשר שיט ורישוי.
קטמרנים מוגבלים בניוד על הכביש מאחר והכלים המודרניים רחבים , גם התקנתם לשיט הרמת תורן וכד גוזלת זמן מיותר
בתל אביב אתה יכול להתעניין במועדון לב הים
וכן במרכז לספורט ימי בשדות ים
העלות בשדות ים להחסנה של קטמרן כ-3000 ש"ח לשנה.
יהדה

wessmo

New member
תודה

תודה על התשובה ועל הקישורים שסיפקת.

כשאני אקבל דו"ח.. ראשית אני אשתדל לבצע את הפעולות הדרושות כדי להגיע למצב בו אני לא אקבל דוח, בגלל זה אני פה שואל ומנסה לדלות מידע.
אחרי שחיפשתי באתר של משרד התחבורה ולא מצאתי את התשובות שחיפשתי באתי לשאול כאן, אנשים עם ידע וניסיון בנושא. עם זאת, אני לא מצליח להבין את הקשר בין להיות סקיפר ובין להכיר את כל החוק הימי על בוריו. תרשה לי לנחש שאתה, כבעל רשיון לרכב, לא מכיר ויודע את התקנות לבי הוצאת רשיון והחזקת טרקטור (אלא אם אתה בעל טרקטור) או אופנוע או כל כלי רכב בעל גלגלים שרשאי לנסוע על הכביש. באותה הצורה, אני כסקיפר בעל רשיון 60, למרות ותק של בערך 10 שנים בים עדיין לא מכיר את כל הגדרות המחוקק לגבי החזקת ורישוי כלי שייט בהם אני לא מפליג. אם זאת, אני בהחלט יודע לפנות את הדרך מתי שצריך, יודע לתפעל תחנת קשר, לנווט (עד כמה שיצא לי להתעמק בנושא) ולפנות בשאלה אל חברים בעלי ניסיון גדול משלי אם אני מגיע למצב בו אני לא יודע את התשובה לאחת השאלות שעולות לי בראש.
בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שאני מרגיש התנשאות בדברים שלך וללא הצדקה. רציתי לשאול שאלה והרגשתי מותקף.

עם זאת אני מודה לך מקרב לב על התשובה הכנה ומבטיח שאשתדל לעשות את המיטב עם המידע שנידבת.

d19511

New member
אפילו מילת שלום לא מכיר את כל הנוהלים והחוקים

סקיפר אמיתי זה אדם שחוקר שואל לומד ומסתקרן כל זמן אפילו אחרי 70 שנה...אין סוף לחוקים ומצבים בים....ואם יש ספק אז אין ספק....
אם אתה לא בטוח במה שאתה עומד לעשות...טוב שאתה שואל ולומד.
גם פה בפורום אנחנו קוראים כל הזמן את הויכוחים בין סקיפרים וותיקים ואפילו רבי חובלים..אז מה הם לא קפטנים אמיתיים?
וכולנו לומדים מכך........
תמשיך ככה WSSEMO.

אתה צודק 101%....

רק מה ?.... רמת התשובה כרמת השאלה!
טוב היה עושה הבחור אם לא היה מתהדר בתואר "סקיפר" בנשימה אחת עם שאלה ירודה כזאת!

gerson1

New member
כדי להוריד כלי שיט למים

אכן צריך רישיון ותשלום
לחברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה
ראה באתר
נגרר ורכב מתאים
עלות בנטו 21 כ50000 אירו+
העלויות עלולות להגיע ליותר
ולכן גם סירות קטנות מחזיקות במרינה בד"כ
כושר שיט אכן צריך
מה שתחסוך הוא רישיון הסקיפר

sun day

New member
אבל השאלה הייתה לגבי 420

לגבי אחסנה אפשר לבדוק במועדונים השונים.
אולי אפילו במועדון השייט בבת-ים המתעורר לחיים.
ולפני שקונים,אולי כדאי לקפוץ למועדון במרינה בתל אביב ולהתנסות במועדון שם בשייט מרטיב ישבן,אפילו הדרכה קצרה תקבל.
ושיהיו לך הרבה שפריצים עונג ,ים שמש וכיף בלי

למעלה