שלילת פגיעת עמ"ש/צ

DOPLEXN

New member
שלילת פגיעת עמ"ש/צ

חברי הפורום שלום רב. . . זה לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בהוצאת לוח גב ע"י אחות או רופא בחדר המיון. ההוצאה לעיתים קרובות נראתה לי חסרת הגיון או מחשבה. כיצד שולל רופא/אחות פגיעת עמ"ש/צ?

עד כמה שידוע לי

הגישה בבית חולים היום טוענת שאם הפצוע נמצא מתהלך / מחוץ לרכב / יצא בכוחות עצמו... שוללים מידית פגיעת עמש"צ... ז"א, אין שום צורך בלו"ג וצווארון..אנחנו מצידנו - עושים בכל זאת.. חוצמיזה, שוללים בדרך הישנה והמוכרת, צילום.. לגבי דרכים נוספו, בטח יש כאן אחרים שיוכלו לתת מענה מדויק יותר..

amitp

New member
קודם כל

אחות לא שוללת פגיעה בעמש"צ. נוירולוג או אורטופד כן. הנוהל משתנה מבית חולים לבית חולים. בעיקרון ולפי מה שהבנתי שנהוג בבלינסון - פצוע קל שמניע ארבע גפיים בד"כ יורד מקרש. משהו מעבר, קינמטיקה קשה או משהו בסגנון - צילום/CT/MRI.

amitp

New member
דרך אגב

ב"מניע ארבע גפיים" הכוונה היתה בתוספת בדיקה גופנית נוירולוגית מלאה תקינה.

איזה בטחון עצמי בתשובה!!!

האם זה מנסיון??! שואל השאלה מתכוון למצה שבו לדוגמה אתה מפנה שני רוכבי אופנוע מתאונה עם קינמטיקה לא קלה, שני קרשי גב , צווארון, הדויז וכו'וכאשר אתה מגיע לבי"ח האח/ות אומר לפצוע תזיז ת'רגל ויאלה תקום מהקרש גב ותעיף ת'צאוורון. נ.ב. זה קורה לתדהמתנו לא מעט!

DOPLEXN

New member
בדיקה נוירולוגית

עמית, אשמח אם תרחיב קצת בנושא הבדיקה הנוירולוגית המתבצעת. . . על מנת שנוכל להסיק מסקנות עוד בשטח לגבי חומרת הפגיעה הנוירולוגית. . . תודה מראש. . . DOPLEXN

תשובה לפי ה-ATLS

שלום, הנוהל שעמית מצטט לגבי בילינסון הוא הגיוני, ומקובל גם בעבודת המיון הכירורגי בסורוקה בו עבדתי כעוזר רופא בזמן הלימודים. יש לציין כי הוא החמרה של הנוהל שכתוב בספר ה- ATLS שהוצא ע"י איגוד המנתחים האמריקאי (ACS, הגוף שמחבר את קורס ה-ATLS). לפי הנוהל ניתן להסיר צווארון ולוח גב מחולה בהכרה, עירני, מתקשר, שאינו תחת השפעת תרופות או סמים או אלכוהול לאחר בדיקה גופנית שכוללת את מישוש הצוואר והתרשמות מכאבים ורגישות. את הבדיקה רשאי לבצע כל רופא ולאו דווקא ממומחיות זו או אחרת. כאמור, נראה לי כי הנוהל בבילינסון הוא החמרה של הנוהל מקורס ה- ATLS. לגבי פצוע שעירני וכו' ללא כאבים, אך סימני צד (לדוגמא בעיות תחושה ו/או שיתוק בגפיים), כאן כבר זה מקרה יותר סבוך ויש להזמין ייעוץ של רופא מומחה. אגב, מחרתיים אני מתחיל את קורס ה- ATLS עצמו בבה"ד 10. אדווח אם יהיה משהו מעניין בני

amitp

New member
בהצלחה../images/Emo70.gif

(ורק אל תשתה לי שמה חשיש...
)

amitp

New member
קול במדבר

איך אומרים - קודם כל תרגע... לא מדובר כאן על פורום שחיתות, ואני באמת שלא מנסה להסתיר חריגות מהנוהל של אחיות.. (קצת חבל שאין כרגע אחיות בפורום שיכלו לענות..) ככה שהתגובה העוינת קצת לא במקום. בכל מקרה: א. כן, זה מנסיון, ב-5 בתי החולים הגדולים שאני מכיר (הנוהל עצמו היה הנוהל הרשמי של בלינסון מלפני שנה בערך). אני לא יודע להיכן אתה מפנה אבל אם זה מה שקורה שם, זה לא תקין. (מותר לי לשער שאחד באיזור הדרום?) ב. מן הסתם מה שציינתי היה הנוהל הרשמי, כיוון שהבנתי את השאלה כשאלה כללית. בתשובה לשאלה שלך אני אברר קודם כל אם נתנו לאחיות איזושהי סמכות להוריד בכלל פצוע מקרש. אם כן - באילו מקרים. אם לא - זה חדש לך שבמדינה הזאת כל אחד עושה את מה שבא לו? למען האמת בבתי החולים עוד לא יצא לי לראות, אבל מסתבר שגם במד"א ישנם צוותים שיגיעו לתאונה בה מעורב רוכב אופנוע, קינמטיקה קשה, הקסדה עדיין עליו, והטיפול המיטבי שלהם יהיה "טוב, תוריד את הקסדה ובוא שב בכיסא". ואת זה כבר ראיתי, ולא פעם אחת. כמובן שאני לא מתכוון להשמיץ את כלל מד"א - לרוב הצוותים רמה מקצועית גבוהה מאוד. כך אני גם לא מתכוון להשמיץ את כלל האחיות - רובן בסדר גמור, והרבה יותר מזה. אלא שגם כאן וגם כאן יש גם כאלה ש... קצת פחות. האם ניסית לברר את העניין עם הרופאים במיון? להעלות את הנושא?

זה לא אישי- רק מקצועי!

פשוט הודעתך מסתמכת כפי שכתבת על ניסיונך ואולי משפט הסיום שלך מתאים יותר למציאות בחלק מן המקרים. סתם ככה ביה"ח עליו אני מדבר הוא בי"ח באיזור מעט יותר צפוני מהאזור עליו שערת (ויש בו טראומה רמה 1 -קשה לנחש הא?) וכפי שאמרתי הורדת הצאוורון והקרש היתה מהמהירות שראיתי בימי חיי ואומר זאת כמי שזכה לחכות שעות עד שיתפנה הקרש במיון!

amitp

New member
בסדר..

הודעתי מסתמכת על הנוהל הרשמי. הנסיון הראה לי שברוב המקרים הנוהל באמת נשמר. יכול להיות שבבתי חולים ספציפיים (ואני באמת שלא מכוון לכאלה, פשוט עוד לא נתקלתי) יש התעלמות גורפת מהנהלים ומשלום הפצועים. נשמח אם תוכל לפרט קצת יותר (בלי להכנס לשמות ספציפיים). כשכיוונתי לבית-חולים באיזור הדרום לא התכוונתי לבית-חולים נידח (אני עצמי לומד באחד באיזור הדרום, והוא אפילו מרכז טראומה על.. היית מאמין?) - אלא פשוט לנגזרת מהכינוי שלך...

סליחה...DOPL

עונה לך כאן אחות עם ותק רב ועשיר ברפואת חירום . כאשר אתה מגיע לפורום מכובד כמו זה ומטיח האשמה כבדה " ...נראתה לי חסרת הגיון ומחשבה.." כדאי אולי להפעיל מעט את מחשבתך.. רופא המחליט להוציא קרש גב או צווארון שאתה כאיש צוות חירום חייב מתוך תקנות אליהן אתה מחוייב לשימו בכל מקרה - אחראי לאבחנתו ולהחלטתו. זכותך כמובן לשאול (מתוך רצון להרחיב אופקים ולא מתוך ביקורת !!!) מה גרם להחלטתו לעשות את אשר עשה. באשר ל"אחות המוציאה צווארון או קרש גב" האם בדקת האם אינה מקיימת הוראה רפואית? האם עובר בדעתך כי אחות תסכן בריאותו של נפגע עד כדי שתעשה מעשה שאין מאחוריו הוראה רפואית וחשיבה?... אשמח לשמוע את תשובתך.

DOPLEXN

New member
לברבורה לבנה. . .

אם שמת לב, הודעתי לעי"ל היא הודעה מתוך עניין בלבד, ללא שום מטרה, חלילה, לפגוע בעבודתן המקודשת של האחיות. . . העלתי שאלה, שעלתה מתוך התענינות, כיצד שוללות אחיות/רופאים, פגיעת עמ"ש/צ. . . לא רציתי ולא ניסיתי לפגוע באף אחד, אלא להבין את מהות הבדיקה, אולי נעשתה בדיקה שלא שמתי לב, בדיקה מתוך הבנת מצבו הכללי של הפצוע, או שאר פרמטרים, שאני בטוח מעל לכל ספק, שהאחיות נוקטות. . . שמח שהפנת את תשומת ליבי, מקווה להבנתך עבודתכן, קודש היא. . .

למעלה