אוף.... כמה שאני מזדהה איתך
כל התקוות האלה, המחשבות שהפעם אני מרגישה שזה זה
ואני אומרת לעצמי להרגע, לא להתלהב, לא לספר לעצמי סיפורים על חזה כואב ועייפות ובחילה - ושזה בטוח מעיד על הריון
והנה, התופעה המינורית הזו, היא מרגישה כמו שהרגישה בפעם הקודמת (והיחידה) שנקלט הריון (ונפל
) אז בטח זה זה
והתחושה שאני כזו מטומטמת ביום של הבטא השלילית והמעליבה- כי איך לעזאזל שוב נסחפתי בפנטזיות של עצמי ולא למדתי מהניסיון

סבתא שלי נורא רוצה שניסע איתה ביום העצמאות לבקר את אחותה והמשפחה שלה, חשוב לה מאוד לאחרונה שנשמור על קשר במשפחה הקטנה שלנו, מעציב אותה שאנחנו לא ממש שומרים על קשר עם בני הדודים
קשה לי להסביר לה כמה אני לא רוצה לנסוע לשם, שידברו על בת הדודה שצעירה ממני בכמה וכמה שנים, התחתנה שנה אחרי והיא כבר באמצע ההריון שלה
לפני כמה חודשים, אחרי האזכרה של סבא שלי, כולם טרחו לדבר על כמה קשה לה ואיזה בחילות יש לה ושהבטן כבדה לה (היא הייתה בחודש רביעי!! נו באמת) ועכשיו ההריון שלה הרבה יותר מתקדם והסיפורים בטח יזרמו מכל הכיוונים. לא רוצה לשמוע עליה, בטח לא רוצה לראות אותה, ואני הכי לא רוצה שכולם ישאלו אותי "מתי אצלכם?" ברחמים ובראש יחשבו שבטח יש בעיות כי בגילי ואחרי שנתיים של נישואים לא הגיוני שזה מבחירה (הלוואי שהיה מבחירה)

לא יודעת מה לעשות- קשה לי לאכזב את הסבתא המקסימה שלי ואני רואה שזה חשוב לה, אבל ממש לא מתחשק לי לחוות את זה. היא יודעת שאנחנו בטיפולים, היא מעודכנת בשליליים וגם בהריון, אבל לא נראה לי שאנשים שלא התמודדו מתישהו עם בעיות פוריות בכלל יודעים לקשר בין אירועים משפחתיים ובנות משפחה בהריון לבין הקושי שלנו וחוסר הרצון לפגוש את כולם