שלילי ודיכאון.

בלונד23

New member
שלילי ודיכאון.

למה? למה? למה? למה?
אוף עם המחזור הזה. הגיע אחרי 10 ימים בלבד.
אוף.
אין לי מילים ואין לי כוחות.
ממש ממש האמנתי. מכירות את הרגע שאת פשוט לא מאמינה למראה עינייך כשאת הולכת לשירותים ופתאום דימום? כי היית באופוריה וכבר חלמת על שמות לילד? כי לא נרדמת לילות שלמים והרגשת שהציצי כואב, הבטן דוקרת, והכול במקום הנכון? ועוד בסבב בלי הורמונים! חשבתי לעצמי שלא ייתכן שזה חלום... אבל החלום התנפץ.
אתמול היינו בטיול, כולן אבל כולן היו עם בטן, אחת חודש כזה ואחת חודש אחר והן קורנות מאושר. החיות מזדווגות מסביב, החתולות השכונתיות ממליטות והיונים בונות קנים ומטילות ביצים.
רק אני פאקינג עם בטן שטוחה.
היחידה בעולם...
אז אתמול ראיתי בטיול את כל הבטנים הנפוחות האלו ואני נשבעת שעלו דמעות אושר בעיניי מאחורי משקפי השמש, כי "ידעתי שאני בהיריון גם" (כמה מפגרת את יכולה להיות???). הקפדתי לא לשתות הרבה קפה, לא להרים דברים כבדים ואפילו (חה!!!) הזמנתי עוזרת פעם בשבוע במקום פעם בשבועיים, כדי לא להתאמץ. כאילו, כמה בנאדם יכול לחיות בסרט?!?! סיפרתי לשתי חברות שלי שהפעם אני מרגישה את זה, שיגעתי את בן הזוג שזה זה, והייתי סנטימטר מלפלוט בעבודה כמה אני מאושרת. חשבתי שאין מצב שבחודש אביבי זה לא יצליח לי! הכול שטויות! לא שווה כלום! הכול זוועה כל כך שנדמה שאני בחלום רע!
ויום העצמאות... חברים רחוקים הזמינו לעשות על האש אצלם עם המון חברים שלהם שאני לא מכירה, מדובר בעדת ילדים ותינוקות ונשים הרות שכולן כבר או עם שניים, או בסיבוב שלישי! אני כל כך מרחמת על עצמי ודומעת כשאני חושבת שעמדתי ללכת לשם עם "ידיעה" שבבטן יש לי משהו על האש גם... איזה חיים אלה! מה אני אשמה מה אלוהים שונא אותי! הוא מתעב אותי ומלגלג עלי! אני חושבת לא ללכת לשום מקום ביום העצמאות... חשבתי להזמין חברה אחרת, אחת שמבינה, עם המשפחה שלה לארוחת צהריים אינטימית והיא יודעת לפחות מה עובר עלי... לפחות בלי שאלות נו מתי היריון... בלי מבטי רחמים... אבל בסוף כנראה שזה לא ייצא לפועל, וכך ייצא שאני אשב בבית...

אבל למי אכפת מהחגים. היומיום הנוראי הוא שמנפץ לי את הלב. רק אתן תבינו אותי. עבדתי קשה מאוד להביא את הבת שלי. הרווחתי ביושר את ההיריון הראשון (הייתי פה כמה שנים). מאז, רק אכזבות, והכאב לב של המירוץ לילד שני הוא גם כן כאב לב אמיתי, גם במצב הזה יש שאלות מסביב, כל החברות בשכונה כבר בסיבוב שלישי או רביעי, והכי שובר את הלב כשהילד עצמו כבר גדול ומבקש אח או אחות ואין לך מה לענות.

זה לא ייגמר לעולם?

והשבוע אני צריכה להתחיל בעבודה פרויקט על... מעקב היריון ומהלך לידה. לא פחות. דווקא זה נפל בחלקי. אני ממש הייתי אסירת תודה אם מישהי אחרת הייתה לוקחת את הפרויקט הזה על עצמה, אבל לא הסכימו לקחת ממני. כאילו, איך אני אנהל פרויקט על הריון? עם דמעות בעיניים??? הבוס אמר לי שכל עוד אני מקצועית הכול נהדר (כי הוא יודע שאני נאבקת! אבל זה לא מזיז לו מבחינת לתת לי את העבודה הזו). איך להיות מקצועית במצב הזה? כל כך סמכתי ושמחתי שאני כבר אהיה בהיריון כשאתחיל את הפרויקט הזה.

מכירה כל כך!

וכל פעם אני לא מאמינה כמה טיפשה אני יכולה להיות! אני כל כך כועסת על עצמי!
איזה אשליות אני מרשה לעצמי לרקום, כשמישהו מלמעלה פשוט נקרע מצחוק על זה.
בדיוק לפני שנה היינו בטיול עם חברים בחול המועד פסח, כשהייתי כל כך משוכנעת שהצליח. מאמצע שומקום נכנסתי לראות את הבטא באמצע הטיול - מצאתי קליטה באיזה פינה, ושוב הבנתי, איזה חלומות מכרתי לעצמי. ועכשיו עברה עוד שנה!!!! ואני בת ארבעים!!!!
כבר כתבתי פה פעם, אני כזאת מפגרת שיש עוד סיכוי שאני אגיד לעצמי גם בגיל 80, אם שרה אמנו יכולה....אולי גם אני?!
חכי, תראי, עכשיו חלק יגידו לך למרות הכל לבדוק בטא.

בלונד23

New member
בדיוק ככה

אני אהיה בקיץ בת 40. אני פה בפורום מבלה את חיי כבר 7 שנים!!!
בדיוק כך על זה שצוחק מלמעלה!
תחושות קשות כל כך.
מצד אחד כל הזמן להאמין, מצד שני לקבל סטירות לפרצוף.
האמת שאין לי בעיה לבדוק בטא. התקשרתי עכשיו לרופא החדש שעשה לי את הטיפול וקיבלתי הודעה שהוא בכלל לא בארץ. נפלא.
בעלי לא מבין בכלל הוא חושב שאם ממילא יש סיכוי נמוך להצלחה אז אני צריכה להיות אדישה כמו אבן. מבחינתו אין בכלל ציפיה רק היגיון, וההיגיון שלו אומר שלא ממש כדאי לצפות להצלחה כי ממילא הסיכוי פר טיפול נמוך. ממש "עוזר" לי לשמוע. כל התקווה שלי הייתה רק שלי בלי אף אחד שיחלוק אותה וכך גם האכזבה, לכן אני באה לכאן לחלוק.
&nbsp
אמא שלי שנמצאת בחו"ל וסימסתי לה שהטיפול לא הצליח. כתבה "צר לי". לא התקשרה אפילו. מה יש לה להגיד? היא לא יודעת מה לומר וגם לא משנה לה.
&nbsp
אח הרחמים העצמיים, מגעילים אותי, מעצבן להתבוסס בזה.

טוליתי

New member
אבל בלונד,

אוליי את שבע שנים פה, אבל יש הרבה נקודות אור...את פה 7 שנים אבל אלא לא 7 שנות טיפולים, עברת שלושה טיפולים והבאת בת, וגם לילד שני מעט יחסית טיפולים. ברור שכל טיפול הוא קשה, אבל נקודת האור היא שזה לא שניסית הכול, ניסית מעט, אז אובייקטיבית הסיכויים די טובים.
&nbsp
תנסי לשנס מתניים, יש לך מטרה, ואת תשיגי אותה
.
&nbsp

בלונד23

New member
פעם ראיתי תוכנית תיעודית

הזוג שם אמרו שהם כבר עברו המון המון בשש שנים וזהו לא יכולים עוד. ליוו אותם בטיפול האחרון (שנכשל)...
בסוף הסתבר שהם עשו "רק" 6 טיפולים. אני זוכרת שהתפלאתי למה הם מפסיקים אחרי "רק 6". אבל יש אנשים שלוקח להם זמן בין לבין. גם כדי לאסוף כוחות אבל גם כי בין לבין יש תמיד עניינים... למשל ניתוח שאחריו תקופת החלמה. למשל בירורי קרישה.
קשיים כאלה ואחרים וכאב לב נוסף בכל חודש טבעי כשהאמונה שאולי יתפלק נס תתעורר ותוכיח את עצמה (ממש...) - גם את הכאב ה"קטן" הזה אני סופרת כמשהו שהחליש אותי, את רוחי ואת אמונתי כל פעם מחדש. ועוד מלאנתלפים התרחשויות כמו אבחונים, מעבר בין רופאים, תכנון טיפול ואז אופס חום גבוה לבעל - מחכים 3 חודשים וכו' וכו'. גם דברים טובים כמו חתונה משפחתית, נסיעה לנפש... אולי אני מפונקת יחסית לאחרות, אין לי בעיה להגיד את זה. זה כן מרגיש כמו 7 שנים של מאבק כשבאמצע כמובן שמחה גדולה שאני מאחלת לכולן.
אני לא הייתי ולא אהיה אישה שעושה טיפול אחרי טיפול בלי מנוחה... יש כאלה שזה מתאים להן.
אני יכולה לומר שבלי הפורום דרכי היתה הרבה יותר אבודה באפלה וזו נקודה לזכותך

נונו2014

New member
אני כן אגיד לה שתבדוק ולמה ..

כי פעם הייתי כמוך ..צוחקת על לבדוק בטא כשעמוק בתוכך את יודעת שזה לא זה ..שלא לדבר על דימום שלא משאיר פתח לצפיות.
אבלללללללל .
קרה לי פעמיים שהסתמכתי על הדימום המוגבר ...והפסקתי את הכל וגם בדקתי לפני הזמן ושלילי .
ובמקרה בטעות בדקו לי אחריומיים בטא והיא עמדה על 60.
הכאב על זה והמחשבה שדפקתי את הכול במו ידיי עד עכשיו לא מרפה ..
ועוד פעם שהסתיימה באיבוד חצוצרה כי דימום זה סופי ...ולמה לבדוק בטא בכלל .והיום אוכלת את עצמי ...

בלונד23

New member
אני תמיד עושה בטא

בדיוק שלחתי בקשה למרפאה שיזינו לי במחשב. את צודקת מאוד.

מימי175

New member
כאילו כתבת במקומי...

גם אני עם שלילי... גם לי הגיע המחזור כשאני עם נרות תמיכה, אבל 12 יום מהשאיבה (לא שזה משנה) וגם לי יש ילד בבית ששיחק לי המזל ועכשיו אני מבינה עד כמה (הפריה 1), מזל שיש לי אותו. מזל שלא משחק פעמיים...
התחלתי טיפולים בינואר וכבר שלילי מס' 2 וכל הזמן שואלת את עצמי איך עושים זאת שוב?? איך? מה עושות בנות שעוברות שנים של טיפולים??? איך הן עושות את זה??? כל כך מתסכל, עצוב, מעצבן ומכעיס!
מאחלת לנו שלילי אחרון, ובנתיים שנהנה מהאוצר הטהור שיש לנו בבית ומחזק אותנו כל פעם מחדש.
שבוע טוב ובשורות טובות.

נונו2014

New member
....אבל בלונדי עדיין לא עשית בדיקה .

נשמה ...תעשי בדיקה ..את יודעת שלפעמים הריון מתחיל בדימום ..או אוליי יש חוסר בהורמון מסויים .
כאב לי לקרוא את אשר את חווה כרגע ..
את לא חייבת להיות עם אנשים אם לא נוח לך ...
אבל כדי שהבת לא תרגיש בחוסר כן הייתי דורכת על הכאב ומצטרפת למסיבה .
מקווה שזה סימן להריון ואם לא תתאבלי ותאזרי כוחות לסבב הבא המנצח .

בלונד23

New member
המשך הקיטור...

לא להאמין אבל באחד מימי האופוריה שלי קניתי חולצת היריון. תירצתי לעצמי שמקסימום אני אתן אותה במתנה לגיסתי (כן ניחשתן. היא בהיריון.) ובתחילת הטיפול הזה קניתי גם מכנסיים במידה יותר גדולה... "שיהיה"... כשבאתי לשלם המוכרת אמרה לי שהתבלבלתי במידה. אמרתי לה - לא, לא התבלבלתי. ושוב כמעט אמרתי לה שזה לגיסתי שבהיריון אבל בסוף שתקתי.
&nbsp
עכשיו כששמתי לב בארון לחולצה הזאת, בא לי לגזור אותה או לזרוק אותה לפח. אשכרה.
ואין לי מושג מה אני אעשה במכנסיים האלה.

לי זה לא יקרה

מוכנה לחתום לכן, עם שמי האמיתי. חקוק באבן.
אין מצב שאני מקבלת וייצא בטא חיובי, ולכן אני גם לא טורחת להגיע.
הסיפורים הללו קורים רק, אבל רק, לאחרות.
מי יודע, אולי לבלונד 23 זה יכול לקרות. לי- בוודאות כמו שהשמש תזרח מחר, לא יקרה.

spirt20

New member
מבינה את שתיכן מקרב לב גם לי זה קורה

המילים .... אין לי מה להגיד חוץ מלבלונדי שתעשה בטא והלוואי ואנחנו טועות

orile32

New member
כל כך מוכר...

אחרי כל טיפול, לא משנה כמה אני מזכירה לעצמי לא לטפח תקוות ולא לשקוע באשליות, בטיפשותי אני לא מקשיבה לעצמי ומתחילה לחלום. התקווה הזאת מזדחלת ומעזה, בחוצפתה הרבה, לגרום לי לחשוב על בטן הריונית, ועל שמות, ועל מה לא...
כמה פעמים הייתי בטוחה שהפעם זאת הפעם שלי. הנה, כואב לי באוזן - זה בטוח הריון, הנה כואב לי בחזה - ברור שזה הריון, הנה והנה והנה. ואז לפתוח את הצג של הטלפון ולראות את הבטא השלילית, המרסקת, הממוטטת.
ואצלי החלומות בכלל הגיעו לדרגה חדשה של הזיה - אני עוד מעזה לחלום על הריון טבעי.
לפני חודשיים איחר לי המחזור בשבוע, והייתי פשוט משוכנעת שזהו - ניצחתי את הסטטיסטיקה, והנה קרה לנו נס. אז זהו... שלא...
&nbsp
יקירתי, אין לי משהו חכם לומר מלבד לשלוח חיבוק ענק וחם. ולקוות שאולי אולי במקרה גם תהיה הפתעה כמו שנונו כתבה.
מבינה אותך מאוד.
חיבוק גדול גדול.

&nbsp
&nbsp

קיבלת תמיכה? לכי להיבדק...

יש לך עוד כמה ימים של חסד לפני התשובה,
עוד מוקדם מידי, ויש הרבה הריונות שמתחילים בדימומים
&nbsp
עצוב לי לקרוא את מה שאת מרגישה,
אבל באמת לכי להיבדק.
&nbsp
&nbsp

אחד הדברים שהדגישו בפניינו ביום של ההחזרה

זה שגם אם יש דימום לא להפסיק תמיכה בשום מצב, וללכת להיבדק.
אני מניחה שגם בהזרעה , אם מקבלים תמיכה להיריון, אז צריך להמשיך אותה עד שיש תשובה סופית,
ובכל מקרה לעדכן את הרופא.
&nbsp
חיבוקים לך

בדיקת דם לבדוק הורמונים

לבדוק שיש תמיכה מספיקה, במידה ויהיה הריון
בשביל זה צריך לחזור לרופא המטפל בך / למחלקה שלך!
&nbsp
ההוראה שאני קיבלתי אחרי ההחזרה זה בכל מקרה של דימום / כאבים לחזור אליהם,
או לפנות למוקד אם המחלקה סגורה, ובכל מקרה לא להפסיק תמיכה.
&nbsp
&nbsp

למעלה