שלילה כפולה?

aaronc76

New member
שלילה כפולה?

הנושא עלה פה מספר פעמים ועדיין לא ברור... "...אין לי בעיה להסתובב בערום חלקי מול אף בחורה..." האם זו הצורה נכונה? או שזה בעצם אומר שיש לי בעיה להסתובב בערום מול כל בחורה.
אשמח לביאורים

trilliane

Well-known member
מנהל
"אף" אינה מילת שלילה, משמעותה "גם".

"אף אחד לא..." = "גם לא אחד..." אם אתה רוצה להדגיש שאין לך בעיה להסתובב בערום חלקי מול כל בחורה שהיא, זה בדיוק הניסוח שהייתי משתמשת בו.

aaronc76

New member
איך זה מסתדר עם המשפט שהבאתי?

הרי אין שם "אף אחד לא.." יש שם "אין" ו"אף" אין שם "אף" ו"לא" חן חן

trilliane

Well-known member
מנהל
איך זה מסתדר מבחינה תקנית או מבחינת הדוברים?

מבחינה תקנית זה אכן לא מסתדר, וזה גם לא ניסוח שהייתי משתמשת בו (יש ברורים ומוצלחים ממנו מבחינה סגנונית). מבחינת הדוברים אם "אף" נתפס כ"כלשהו" זה מסתדר.
לסיכום: שלילה כפולה אין כאן; להבין יבינו אותך; לטעמי הניסוח לא מלהיב והייתי מעדיפה אחרים על פניו, אבל זו בחירה שלך כמובן.

aaronc76

New member
אני מחפש את התקן..

מה נכון לומר. לא מעניין אותי אם יבינו אותי או לאו. לצורך הדיון כמובן... האם "אף" נתפס כ"כלשהו" בשפה העברית? מבחינת הדוברים בארצנו גם שלוש בחורות תופס, העיקר שיש להם ציצים גדולים!

GnomeBubble

New member
אבל את בחורה, אז זה לא נחשב ../images/Emo3.gif

על אם זה נחשב לשלילה כפולה (כלומר, האם "אף" היא מילת שלילה או לא) או לא כבר היו כאן ובפורום בלשנות הרבה ויכוחים, אז לא הייתי אומר באופן חד משמעי שהיא לא.

מוגג

New member
"אף" אינה מילת שלילה

משמעות המשפט שכתבת "אין לי בעיה להסתובב בעירום חלקי מול חוטם של בחורה" אפשרות אחת לכתיבה - "אני מוכן להופיע עירום למחצה מול כל בחורה." או "אין בחורה אשר אבוש להסתובב מעורטל חלקית ל/בפניה"

למעלה