שליטה?

zspirit

New member
שליטה?

היי. האם יכול להיות שכל אחד מאתנו, מעצם הוויתו , מוגבל לפעולת המוח שלו, וכשאנחנו רוצים לשנות, או לבחור או להחליט, בעצם הכל "כתוב" מראש באיזושהיא נוסחא מסובכת במוח שלנו? כלומר, האם יש לנו איזושהיא שליטה באמת? צביק

אינקה

New member
למי יש שליטה?

קרמנון 63 שאל את עצמו אותה שאלה בדיוק: האם יש לי חופש בחירה? האם אוכל לברוח עם מנמרינה 42? האם בחרתי להיות מאוהב במנמרינה 42? ואולי אלו הם רק ההורמסיקטונים המתפרצים במוחי? האם קימוריה החדים והמפוספסים אשר מסעירים את דימיוני הם יפים באמת, או שאלו הם תכתיבי החברה הספנרטצילית? האם התרגשות אמת אוחזת בי לקראת הפגישה עם מנמרינה 42, או שאני רק חושש מדחייה ואכזבה? בשלב זה נזכר קרמנון 63 שעליו להתכונן לפגישה. רחץ את מחושיו, סרק את קשקשיו והתיז על עצמו מיץ שלוליות מן השנה שעברה כדי להוסיף לרושם הכללי, ובחן את עצמו שוב בראי. הראי היה ריק.

darmha

New member
שליטה

את נתוני הפתיחה שלנו, העבר שלנו, התבנית שלנו, אי אפשר לשנות. מה שאפשר לשנות זה מה עושים עם זה, מרגע זה ממש והלאה. זן מאסטר וו קוונג אומר כך: "אם אין לך רצונות, יש לך חופש מוחלט ואתה נטול מגבלות. אבל, אין שם שום כוונה, אין עזרה לעולם הזה. בזן יש ביטוי שאומר כך: להשיג את המינד שלפני המחשבה. לפני שם וצורה. דומם ושקט. בשלב הבא, תתפוש מה זה שם וצורה. השמיים כחולים. העץ ירוק. כל דבר הוא האמת, פשוט כפי שהוא. אבל, הסוג הזה של חופש אינו המילה האחרונה בתרגול הזן. המילה האחרונה היא: אני לא יכול להשיג חופש. אני עדיין רוצה משהו! אז, כיצד אני משתמש ברצונות האלה שלי? אם אין רצון אז אין לך תשוקה. אם אין לך תשוקה אז אין לך רגשות. אם אין לך רגשות, אין לך חמלה. אז כיצד אדם יכול להדליק את האש, לבשל את האורז, ולהפוך אותו למשהו שכולם יכולים לאכול? זה תרגול הזן שלנו." בברכה, יובל

barak001

New member
לא ברור

אם יש לך רצונות ותשוקות אתה סובל. אם אין לך רצונות, אין רגשות וזה סותר חמלה. אפשר להסביר איך אדם יכול להיות מאושר כשיש לו רצונות?

למעלה