שליטה עצמית

שליטה עצמית

שלום לכולכם! חזרתי. כיוון שעכשיו אני נמצאת באחד התהליכים המשמעותיים ביותר בחיים שלי - המסע פנימה והחיבור לעצמי, אני מנסה להשתמש רק בביטויים ובתויות חיוניות לצמיחה כדי להתפתח. מקראיתו של הספר שכולכם מכירים "כוחו של התת מודע", קלטתי שמחשבות הם כמו זרעים - מה שאני שותלת בגינת התת מודע שלי - הפירות שאני אקצור יהיו בהתאם. לפני השינה וישר לאחר ההתעוררות, אני מנסה לשדר לתודעה דברים שאני למשוך לחיים שלי, ואז אני תופסת את עצמי נסחפת בכל מיני מחשבות חסרות תועלות על ארועי היום, מצבים שקרו לי, בקיצור - כל הבררא עולה לי לראש ומשתלטת על החשיבה החיובית. איך להגיע למצב בו אני אהיה זו ששולטת על דפוסי החשיבה שלי ולא ההפך?? אני לאזן את מערבולת המחשבות הלא עינייניות שזורמות לי בראש?? לפעמים אני תופסת את עצמי שרועה בריקנות ולא חושבת על כלום... אני מאוד מנסה להמנע מזה, אני מרגישה תקועה. רותה להיות אסרטיבית, שאפתנית, פורצת... נכון לרגע זה אני רחוקה כמזרח ממערב מהדימוי האידיאלי של הדמות שאני שואפת להיות. אני מניחה שזה בשל העובדה של אובדן שליטה על הדימויים המחשבתיים, זו חשיבה הרסנית שלא מובילה לשום מקום, כמו פסל.. איך לוקחים פיקוד על איכות המחשבות????

שינוי מחשבה...

בדרך כלל אנחנו יוצרים את המציאות שלנו ע"י התהליך "מחשבה - מילה - מעשה" אנחנו קודם חושבים מה אנחנו ... ואז גם אומרים את זה.. ואת מה שאנו הוכפים למעשה יש לנו במציאות הפיזית.. אך את רוצה לשנות את המחשבה המנחה שלך... ברגע שאת מתחילה לחשוב בדרך אחרת.. השכל שלך נכנס לעניין ומשנה את המחשבה.. בעצם הורס אותה לפני שאת מספיקה לחשוב אותה בכלל.. בטח לפני שאת אומרת או עושה... על מנת לשנות את המחשבה השוכנת אצלך עליך לשנות את התהליך של "מחשב - מילה - מעשה" ... אם בדרך כלל אומרים "סוף מעשה במחשבה תחילה"... פה זה הרסני... עליך לעשות לפני שאת חושבת.. מה הכוונה.. תתחילי לפעול איך שאישה שחושבת חשיבה חיובית הייתה... אל תקשיבי לשכל .. תמשיכי לעשות ולהגיד בקול את האמת החדשה שלך... לאט לאט השכל יקבל את המחשבה החדשה ויקרא לה שלו... ואז באמת תוכלי לחשוב מחשבות חיוביות... אחרת זה לא אפקטיבי... תתחילי לעשות ולדבר..לא לחשוב.. כך תוכלי לשנות חשיבה אור ואהבה

מחשבות, מילים מעשים והביטוי שלהם

לעשות ולדבר... לא לחשוב, רק ככה אוכל לשנות את תבנית המחשבות ההרסנית שלי? נשמע מעיין בהחלט. האמת שלפעמים יש לי כל מיני פליטות פה כאלה או אחרות, כשאני לא חושבת אלא פועלת מתוך דחפים... ואני לך משהו: זה לא תמיד בא לידי ביטוי בצורה הכי אפקטיבית. אנסה להסביר את עצמי: בגלל שאני לא תמיד מחוברת למציאות ועדיין לא הפנמתי את חוקי יסודות החיים שעל פיהם מתנהל העולם, התוצאה שיוצאת היא דברי הבל ושטויות. כאילו אני אומרת דברים חסרי כל הגיון ומנותקים מהמציאות, וזה נשמע כל כך פטתי... רק אחר כך אני מבינה את מה שאמרתי, ואז במחשבה שניה אני רואה שבאמת אמרתי דברים חסרי בסיס. המצב יכול היה להמנע לולא הייתי יותר מחוברת לעצמי ומבינה מה אני מתכוונת להגיד. לפי תפיסתי, אותם הביטויים החיוניים לצמיחה והתפתחות הם אותם המחשבות שאני מרגישה שנותנים לי איזשהו ספוק, תועלת, מחשבות לעיצוב העתיד, בנייה, תכנון, יוזמה. אני לא סובלת להיות שרועה בחוסר מעש. אני חייבת לתת לעצמי ביטוי בדרכים שאני עדיין מחפשת אחריהם. היום הבנתי שאיך שצורת החשיבה שלי נראית, בהתאם תהיה המציאות שלי. ועכשיו ת'כלס, מה שאני מנסה להגיד כאן זה שנמאס לי להיות השפחה של המחשבות שלי. אני רוצה לחשוב בצורה פרודוקטיבית שתיתן תועלת, אני רוצה לחשוב על הקריירה שאני הולכת לפתח, על הזוגיות המיוחלת, על חיי חברה פוריים, על אושר, על הנאות, על מימוש פוטנציאל והגשמה עצמית. ומה קורה בפועל?------ הראש שלי לגמרי במקום אחר, כאילו שדים השתלטו לי על החשיבה הבריאה, ואני לא מצליחה לגרש אותם, מין אובססיה כזאת לריקנות. גם כשאני סוף סוף מצליחה להתאפס על עצמי, ולכוון את החשיבה לצד החיוני והרצוי - קשה לי להיות עקבית ולהתמיד באותה תבנית החשיבה. כי בסופו של דבר, זה בורח לי.... בהחלט בעיה...

cowboy69

New member
הכל עניין של הרגל

אני מחזק את התשובה של המאמן ההוליסטי, את חייבת לתרגל מחשבות חיוביות על מנת להגיע לחיוביות ואופטימיות, את עכשיו רגילה לחשוב לרוב-שלילי בגלל שבשנים האחרונות חשבת ככה, למה? אני מניח שזה בגלל חוסר בטחון אשר נובע מהכשלונות, האכזבות והמטרות הלא ממומשות בחייך-אז נוצר אצלך לפעמים מצב שהפסימיות באה באופן אוטומטי, כפי שציינתי, כי את רגילה אליה. לכן את חייבת לעשות קצת כושר באופטימיות, לתרגל אותה ולהתרגל אליה, זה לא יהיה קל וזה לא יקרה תוך יום שבוע או חודש כפי שתוך יום שבוע או חודש לא הפכת לפסימית. את לא צריכה לגרש את המחשבות השליליות והלא פרודקטיביות כי הם ימשיכו להיות שם לא משנה מה תעשי, והתשובה לכך היא, כפי שציינתי- את רגילה אליהם-זה מצב אוטומטי---אך לא תמידי:) מדוע לא תמידי? כי ברגע שתתאמני על האופטימיות שלך במשך מס' חודשים-שנה היא תינטע בך בסופו של דבר. זה כמו בן אדם שהולך לחדר כושר, הוא חושק בגוף חטוב- זה לא יקרה מהר, אך אם הוא יתמיד באימונים וישנה הרגלים- התוצאה בסופו של דבר תגיעה. בהתחלה כשתנסי להסתכל על כל דבר באופן חיובי את תרגישי שאת משקרת לעצמך וכתוצאה מכך, לאט לאט - הפסימיות חוזרת- אך עלייך להמשיך להתאמן ולא לוותר- לא להרים ידיים- וממש ככה- להמשיך "לשקר" לעצמך, אך השקר הזה בסופו של דבר יתגלה לך כהאמת שלך וכך- הבטחון העצמי לאט לאט יעלה, השאיפות יקבלו צבע והאמונה תחזור.

איך עושים את זה...

כמובן שעליך למצוא את הדרך שלך.. אני אתן את מה שעובד לי.. יש לי חזון.. חזון על מי שאני ומה אני ...חלק שלו הוא "אני אהבה" בכל רגע שאני מתכוון לעשות משהו אני שואל את עצמי "מה האהבה הייתה עושה עכשיו?" וזה אני עושה אפילו אם זה מנוגד לכל המחשבות שלי והאמונות שלי... כך אני יוצר את עצמי להיות אהבה נסי ותהני.. אור ואהבה

אולי מדיטציה?../images/Emo143.gif

מדיטציה לפני השינה, לא ממש במיטה למרות שגם זה בסדר
מדיטציה כזו שבה את עוברת במתינות ובשלווה על כל אירועי היום, ממש ספירת מלאי כזו, מה היה לי שם, איך התנהגתי, למה הגבתי כך או אך, ורק אז, לפני שאת הולכת לישון, להטמיע איזו מחייבה (מחשבה חיובית עפ"י האקדמיה ללשון
). לחשוב ואפילו "לראות" ויזואלית מצב שבו את שונה, משהו שאת רוצה בחייך, פשוט לדמיין אותו כבר כאן ועכשיו לפרטי פרטים ככל שאפשר, וללכת עם זה לישון. אומרים שתת המודע שלנו מעכל בנחת את המחייבות כשאנו ישנים משום שהשכל שלנו אינו מפריע לו בזמן השינה. נסי ותיהני
שבוע טוב לכולנו

../images/Emo41.gifמשהו שקיבלתי במייל,לך ולכוללם../images/Emo41.gif

ניסיון חיינו מבוסס על הדברים שבהם אנו מתמקדים השאלות הבאות נועדו לגרום לכם לחוות אושר, התרגשות, גאווה, הכרת תודה, עונג, מחויבות ואהבה במידה רבה יותר כל יום ויום זכרו - שאלות איכותיות יוצרות חיים איכותיים מצאו שתיים או שלוש תשובות לכל השאלות הללו, והתחברו אליהן באופן מלא אם אתם מתקשים לגלות תשובה, פשוט הוסיפו את המילה "יכול" לדוגמה: מה יכול לשמח אותי בחיי כעת
שאלות העוצמה של הבוקר
א. מה משמח אותי בחיי כעת איזה מרכיב בכך משמח אותי? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ב. מה מרגש אותי בחיי כעת איזה מרכיב בכך מרגש אותי? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ג. מה גורם לי לחוש גאווה בחיי כעת איזה מרכיב בכך גורם לי לחוש גאווה? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ד. מה מעורר בי הכרת תודה בחיי כעת איזה מרכיב בכך גורם לי לחוש הכרת תודה? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ה. מה גורם לי לחוש את ההנאה הרבה ביותר בחיי כעת איזה מרכיב בכך גורם לי לחוש הנאה? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ו. למה אני מחויב/ת בחיי כרגע איזה מרכיב בכך גורם לי לחוש מחויבות? אילו רגשות מעורר בי הדבר
ז. את מי אני אוהב/ת? מי אוהב אותי מה בנוגע לכך גורם לי לחוש אהבה? אילו רגשות מעורר בי הדבר
שאלות העוצמה של הערב
א. מה ניתן לי היום? באילו מובנים נתתי אני מעצמי היום
ב. מה למדתי היום
ג. מה תרם היום הזה לאיכות חיי, או כיצד ניתן להשתמש ביום הזה כהשקעה לקראת עתידי
יום טוב לכולנו

למעלה