שליטה על עצמי

שליטה על עצמי

שלום לכולכם! חזרתי. כיוון שעכשיו אני נמצאת באחד התהליכים המשמעותיים ביותר בחיים שלי - המסע פנימה והחיבור לעצמי, אני מנסה להשתמש רק בביטויים ובתויות חיוניות לצמיחה כדי להתפתח. מקראיתו של הספר שכולכם מכירים "כוחו של התת מודע", קלטתי שמחשבות הם כמו זרעים - מה שאני שותלת בגינת התת מודע שלי - הפירות שאני אקצור יהיו בהתאם. לפני השינה וישר לאחר ההתעוררות, אני מנסה לשדר לתודעה דברים שאני למשוך לחיים שלי, ואז אני תופסת את עצמי נסחפת בכל מיני מחשבות חסרות תועלות על ארועי היום, מצבים שקרו לי, בקיצור - כל הבררא עולה לי לראש ומשתלטת על החשיבה החיובית. איך להגיע למצב בו אני אהיה זו ששולטת על דפוסי החשיבה שלי ולא ההפך?? אני לאזן את מערבולת המחשבות הלא עינייניות שזורמות לי בראש?? לפעמים אני תופסת את עצמי שרועה בריקנות ולא חושבת על כלום... אני מאוד מנסה להמנע מזה, אני מרגישה תקועה. רותה להיות אסרטיבית, שאפתנית, פורצת... נכון לרגע זה אני רחוקה כמזרח ממערב מהדימוי האידיאלי של הדמות שאני שואפת להיות. אני מניחה שזה בשל העובדה של אובדן שליטה על הדימויים המחשבתיים, זו חשיבה הרסנית שלא מובילה לשום מקום, כמו פסל.. איך לוקחים פיקוד על איכות המחשבות????

כמה שאלות לי אליך

ראשית, אאחל לך הצלחה רבה באותו התהליך המשמעותי עבורך. דברייך עוררו אצלי כמה שאלות: * מהם, לפי תפיסתך, ביטויים ותוויות החיוניים לצמיחה ("כדי להתפתח", כהגדרתך)? * מדוע, לדעתך, מחשבות על אירועי היום שעבר הן חסרות כל תועלת/ "בררה"? האם לא ניתן, לדעתך, להגיע באמצעותן לחשיבה חיובית? * מדוע שתשני את מי שאת כיום? כפי שציינת בדברייך, ה"זרע" של השינוי נוצר בתודעה ולא בתת מודע- כפי שציינת לפני כן. עיקרון עתיק גורס כי כל דבר נוצר פעמיים- תחילה בתודעה ואח"כ במציאות. באמצעות המחשבות אנו, אכן, יכולים לשלוט על העולם הפיזי שלנו. הגישה האריסטוטלית גורסת כי אדם יכול לעצב את תכונות האופי שלו- "דמותו". הדרך לעשות זאת היא באמצעות תירגול- להרגיל עצמו להתנהגות בהתאם לאותה התכונה.

אנסה לענות

לפי תפיסתי, אותם הביטויים החיוניים לצמיחה והתפתחות הם אותם המחשבות שאני מרגישה שנותנים לי איזשהו ספוק, תועלת, מחשבות לעיצוב העתיד, בנייה, תכנון, יוזמה. אני לא סובלת להיות שרועה בחוסר מעש. אני חייבת לתת לעצמי ביטוי בדרכים שאני עדיין מחפשת אחריהם. היום הבנתי שאיך שצורת החשיבה שלי נראית, בהתאם תהיה המציאות שלי. ועכשיו ת'כלס, מה שאני מנסה להגיד כאן זה שנמאס לי להיות השפחה של המחשבות שלי. אני רוצה לחשוב בצורה פרודוקטיבית שתיתן תועלת, אני רוצה לחשוב על הקריירה שאני הולכת לפתח, על הזוגיות המיוחלת, על חיי חברה פוריים, על אושר, על הנאות, על מימוש פוטנציאל והגשמה עצמית. ומה קורה בפועל?------ הראש שלי לגמרי במקום אחר, כאילו שדים השתלטו לי על החשיבה הבריאה, ואני לא מצליחה לגרש אותם, מין אובססיה כזאת לריקנות. גם כשאני סוף סוף מצליחה להתאפס על עצמי, ולכוון את החשיבה לצד החיוני והרצוי - קשה לי להיות עקבית ולהתמיד באותה תבנית החשיבה. כי בסופו של דבר, זה בורח לי.... בהחלט בעיה...

nehud

New member
מודעות עצמית-> מנהיגות עצמית->תודעה

מודעות עצמית -> מנהיגות עצמית -> תודעה קוסמית (הרמוניה עם ההוויה) השלב הראשון להכיר עצמך (מודעות עצמית) - מחשבות , סטריוטיפים, אשליות, הפער בין הפעולה שלך למחשבה שלך על אותם נושאים ,,,,,, מנהיגות עצמית = הפעולות ורק הפעולות שאת מבצעת כתוצאה ממודעות עצמית כרגע את כועסת , מאוכזבת מעצמך שאינך מישהי אחרת ( אסרטיבית, שאפתנית, פורצת ,,,,,,) כלומר ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, בהצלחה ואהבה אהוד

hilabarak

New member
איך לוקחים פיקוד על איכות המחשבות??

לדעתי את מגדירה תהליך בעייתי, אם אחת המטרות שלך היא איזון רגשי. למחשבות והרגשות יש חיים משלהם, ואם ננסה לקחת פיקוד בכל רגע נתון, אנחנו נהיה כמו מנכ"ל שמנסה לשלוט בכל תהליך ובכל אירוע בחברה, התוצאה כמובן תהיה - טרור ניהולי. אני הייתי ממליץ לשאול במקום "איך מייצרים תהליכים חיוביים, שיגרמו למחשבות יותר חיוביות להופיע לאורך זמן ? איך מייצרים תהליכים חיוביים שיגרמו לרגשות חיוביים להופיע לאורך זמן ?" כי התשובה לשאלה המקורית שלך, יוצרת טרור רגשי, שמביא לאיזון בהתחלה וחוסר איזון בהמשך (מנכ"ל שידרוש שלא יהיה שום תהליך לא יעיל בחברה, ידרוש מעובדיו לא לשתות קפה ולא לנהל שיחות קטנות ולא להתווכח בישיבות.... - טרור). בדיוק כמו שמלך שנוקט ביד קשה ישיג שקט בהתחלה, וטרור לאורך זמן. גם בתוך האדם האנושי מתחוללים תהליכים רגשיים לא בהכרח חיוביים או מועילים וזה חלק מהאנושיות. התשובה לשאלות שלי לדעתי יוצרת תהליכי ניהול, כמו דיונים פסיכולוגיים, שאלות פילוסופיות,מאמץ ש עשייה וכולי. בתוך כל אלו אין ממש שליטה ופיקוד, יש ניהול. ככל שמנהלים יותר טוב, האיכות עולה, אבל לעולם אין שליטה ופיקוד, כי מנהל טוב משאיר חופש גדול לעובדים. גם למחשבות צריך להיות חופש וגם לרגשות, ניהול יוביל אותם לאיכות כוללת גבוהה יותר.

כמה מחשבות בנידון

יש תרגיל פשוט ומועיל כדי להתרגל לשלוט על המחשבה. לכתוב. הכתיבה מאיטה את המחשבות וכך קל יותר להיות מודע להן ולא להסחף אחריהן. את יכולה לכתוב באופן זורם במשך כמה דקות ואז לקרוא שנית את מה שכתבת ולחשוב על זה ואז לכתוב את מה שאת חושבת שוב וכן הלאה וכך נוצר ריכוז.תשקיעי זמן לדמיין או לכתוב את מה שאת רוצה. לצייר בעיני רוחך ורצוי בכתיבה את החיים כמו שאת רוצה אותם. ואז לעצור לדקה או שתיים ולראות את מה שחלמת לפני רגע. רק להתסכל על זה. לראות את זה קורם עור וגידים לפני העיניים שלך. אחת הבעיות בשינוי כמו שאת רוצה הוא שהמציאות הנוכחית היא ממשית והשינוי הוא רק חלום רוחני. לכן חשוב לתת לו כלים גשמיים כמו כתיבה, ולשים לב לזמן שאת משקיעה בו. ואולי גם לבחור מקום מיוחד לעסוק בזה. פינה בבית או מקום נעים אחר. זה נקרא יצירת חלל ייעודי. את יוצרת חלל מיוחד בחיים הרגילים כדי לתת למציאות אחרת לחדור לתוכו. ואם לחלל הזה יש ביטוי מוגדר כמו מקום וזמן וכלי יצירתי כמו כתיבה או כל דבר אחר, יכול להיות גם מוסיקה או ריקוד או דיבור או תפילה. תבחרי לך מה שנעים ומסקרן אותך. חשוב שתרגישי משיכה אל אותו חלל חדש. שנית...שליטה על המחשבה היא אימון ככל אימון אחר. אל תצפי להפוך בין לילה או בין חודש למשיהי אחרת. שינוי אמיתי דורש זמן. ואורח רוח היא הכלי העיקרי לשינוי בריא. תתמקדי בכך שאת יוצרת התחלה חדשה, וכל ההתחלות קשות. זה שאת חוזרת למצה הרגיל זה לא בעיה מיוחדת זה דבר נורמלי וצפוי, וככל שתתמידי בחלל הייעודי ותרחיבי את גבולותיו מתוך תענוג השינוי יתחולל. בהצלחה.

למעלה